Τα ίδια σχεδόν ισχύουν και για εμένα!
Η διαφορά είναι ότι οι κοντινοί μου άνθρωποι δεν το βλέπουν ως κάτι περίεργο! Πιστεύω επειδή πάντα έκανα κάτι στον υπολογιστή, π.χ. θα έπαιζα κάποιο παιχνιδάκι, πάντα έβλεπα "παιδικά", και χρόνια τώρα μαζεύω κάρτες yugioh!
Για παράδειγμα οι αδελφές μου παρόλο που δεν βλέπουν συστηματικά θέλησαν να δουν καποιες ταινίες και σειρές. Δεν ξέρω γιατί! Πρέπει λίγο η Candy, οι Τρεις Σωματοφύλακες, και η Sailormoon που βλέπαμε παλιά μαζί να βοήθησαν!
Οι γονείς μου πάλι το θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη και ούτε καν τους απασχολεί! Όχι ότι τους παίρνει! Π.χ. την ατάκα "είναι πολύ καλύτερο από τα Μυστικά της Εδέμ και έχει ένα δισεκατομμύριο παραπάνω μηνύματα" την έχω πει κι εγώ στη μαμά μου!
Καλά οι κολλητοί μου ίσα ίσα, μου ζητάνε κιόλας μερικά από αυτά που τους περιγράφω!
Επίσης, στη δουλειά, πες πες, έπεισα τους συναδέλφους και το big boss ότι τα anime δεν είναι μόνο για παιδάκια! Στη μία συνάδελφό μου κάθε φορά που τελείωνα ένα anime της έλεγα της ιστορία και στο big boss έδειξα το πρώτο επεισόδιο του Death Note για να σταματήσει να με κοροϊδεύει... και σταμάτησε!
Το δύσκολο και για εμένα είναι όταν μιλάω με άτομα που δεν γνωρίζω πολύ καλά ή καθόλου και από τα λίγα που έχουμε πει καταλαβαίνω ότι δεν παίζει να αντιληφθούν. Ε τότε με ρωτάνε το πρωτοποριακό "με τι ασχολείσαι τον ελεύθερο χρόνο σου"! Ε, τι να πω κι εγώ; Σπάνια μιλάω για anime γιατί βαριέμαι να εξηγώ ότι δεν μιλάμε για παιδικά! Το πιο πιθανό είναι να σκέφτονται μετά "α, η καϋμένη, τι παλιμπαιδισμός", "26 χρονών και βλέπει παιδικά", και το χειρότερο "μίκυ μάους".
Οπότε τους αφήνω στην άγνοιά τους, σκέφτομαι ότι αυτοί χάνουν και λέω μαγειρική ως χόμπυ!
Κατά βάθος δεν είναι και τόσο καλό αυτό! Δεν βοηθάει στη διάδοση των anime, και επίσης κάνει κακό στην έκφραση του εαυτού! Αλλά δεν έχω πάντα την ίδια όρεξη να ασχολούμαι με κλειστόμυαλα άτομα!
Α, επίσης θα έλεγα ότι τα anime είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα! "ΌΧΙ, θα δω και το επόμενο επεισόδιο και μετά θα πάω στην κουζίνα, σούπερ μάρκετ, τουαλέτα, περίπτερο, ΔΕΗ, σχολή, για ύπνο κλπ!