Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 07, 2008 11:10 am
Τίτλος: Πρόβλημα με Smitfraud-C (O_o)
Καλημέρα σε όλους.
Πριν μερικές ημέρες έκανα scan στο pc με το SpyBot και μου βρήκε το παρακάτω malware το οποίο δεν μπορώ να ξεφορτωθώ.
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία, να μου πει πως να το αντιμετωπίσω;
Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας ιδιαίτερα επίμονος trojan και όλα τα προγράμματα έχουν δυσκολία (για την ακρίβεια αδυνατούν) να τον σβήσουν.
Η μόνη λύση που δούλεψε για μένα είναι η εξής:
1. Κατέβασε το HijackThis εδώ
2. Κάνε εκίνηση σε safe mode
3. Τρέξε το HijackThis, πάτα την επιλογή Open the Misc Tools section και μετά Delete a file on reboot και επέλεξε το dll για το οποίο διαμαρτύρεται το spybot
4. Κάνε κανονική εκκίνηση και τρέξε το spybot πάλι, τώρα λογικά θα μπορεί να το σβήσει
5. Αν δεν έγινε τίποτα δε μπορώ να βοηθήσω άλλο... έλπιζω να δουλέψει!!
edit: αυτό που λέει ο φίλος kingmob δε το έχω δοκιμάσει, δοκίμασέ το να δούμε τι θα γίνει
το ειχα ''παθει''΄και εγω αυτο...με το ιδιο malware...
αν θυμαμαι καλα το ειχε βρει το Spybot.το εσβησε,το ξαναβρηκε,το ξαναεσβησε και το ξαναβρηκε...ηταν μαλλον η μονη φορα που χρησιμοποιησα το Ad-Aware...
σε μια αλλη περιπτωση(αλλο spyware) ειχα μπει στους φακελους του συστηματος,εσβησα το εν λογω αρχειο(ειχα βρει το Path μεσω Spybot), με χρηση του unlocker και μετα εκανα registry cleaning + defrag.εκανα πολλα σκαναρισματα και δεν βρηκα τιποτα.σιγουρα ειναι ενας ηλιθιος τροπος να σβησεις ενα spyware αλλα δεν ειχα προσβαση στη Διαχειρηση Εργασιων...μετα απο το πετσοκομα αυτο ολα εγιναν κανονικα...
δοκιμασε το βλαμμενο ad-aware Και το Spyware Terminator(freeware),δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα εχει καλες κριτικες...νομιζω...
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας