Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Anime Reviews - Βαθμολογίες

Bounen no Xamdou Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 2:04 pm
Post subject: Bounen no Xamdou
Reply with quote

* Exclusively available title to PlayStation Store's video download service for the PlayStation 3 (PS3) and PSP consoles.

Akiyuki, the main character of the animated series, lives on Sentan Island, a land that has preserved its status as a free and peaceful island in a world consumed by fighting between the Northern and Southern Governments. All of this changes when Akiyuki boards a bus along with a mysterious white-haired girl who transforms his arm with the lost memories and power of Xam'd.

As Xam'd, Akiyuki goes on a rampage and is saved when a foreign girl with red hair named "Nakiami" calms him down, taking him back to her postal vessel. Akiyuki now must gain control of his powers and use them against the Northern Government's latest weapons, known as "Humanforms". Travelling the world on a postal vessel, Akiyuki hopes to return home one day, but until then he befriends other passengers on the boat.
Taken from aniDB

Το Bounen no Xamdou δεν το "κυνηγησα" να το δω αμεσως μολις βγηκε. Κατεβασα το πρωτο επεισοδιο, οταν ειχαν ολοκληρωθει 6, και μετα... περιμενα ποτε θα κατεβουν τα αλλα επεισοδια! Δεν περιμενα πολλα πραγματα αρχικα, αλλα αμεσως ενθουσιαστηκα απο το animation. Χωρις κουραστικα 3D γραφικα, ομορφα background προσεγμενα σχεδιασμενες φιγουρες, που δεν μοιαζουν μεταξυ τους, ζωντανα χρωματα, μη επαναλαμβανομενα μοτιβα.
Μετα ηταν η ιστορια. Με την μια σε ριχνει στην φωτια. Πριν προλαβω να παρω ανασα απο το πρωτο επεισοδιο, οι εξελιξεις τρεχουν, και εγω απο πισω.
Οι χαρακτηρες δεν διεκδικουν οσκαρ πρωτοτυπιας, αλλα την δουλεια τους την κανουν.
Στυλιστικα μου θυμιζει σε καποια σημεια Miyazaki. Το βαμμενο προσωπο καποιων χαρακτηρων με παραπεμπει σε Princess Mononoke. Επειτα ειναι και η μιξη ρετρο τυπου μηχανων με φανταστικη υψηλη τεχνολογια, που μου δινει εναν Miyazaki αερα. Σαν στυλ το Bounen no Xamdou, θα μπορουσε να χαρακτηριστει Bio-mecha dystopia sci-fi seinen...
Γενικα, δειχνει να ειναι μια πολυ προσεγμενη δουλεια απο τα στουντιο BONES, που ελπιζω να συνεχισει σε αυτους τους ρυθμους και επιπεδο. Αν ναι, τοτε μαλλον μιλαμε για ενα απο τα καλυτερα ανιμε του 2008.[/img]

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 4:51 pm
Post subject:
Reply with quote

Nice going Nadir with the anime threads. Thumbs UP

Το Xamdou προσωπικά μου έφερε στο μυαλό το Last Exile λόγω ομοσπονδιών, airships και τα συναφή, αλλά έχει μεγαλύτερη χρήση του sci-fi και ίσως του fantasy στοιχείου. Ίσως όχι τόσο εγκεφαλικό, αλλά θα δείξει η συνέχεια. Μάλλον πάει για έκπληξη της season αν συνεχίσει έτσι.

(Μην περιμένετε fansubs, μόνο encodes. Αν έχει δει κάποιος από somedouches ή κάποιο άλλο να μου πει plz αν είναι καλύτερο από fabulous γιατί βαριέμαι να τσεκάρω :P)
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 5:23 pm
Post subject:
Reply with quote

Επειδη ακριβως ειναι μονο encodes(οι υποτιτλοι ειναι"εργοστασιακοι" hardsubbed) δεν το εχω ψαξει πολυ. Συγκρινα μονο στο πρωτο επεισοδιο, την εκδοση των moredouches και fabulous, και κατεληξα στους fabulous(οι φημες λενε οτι ειναι κατι σαν side-project των gg, οποτε θα τους εμπιστευτω).

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 6:44 pm
Post subject:
Reply with quote

Όντως έχουνε σχέση με τους gg γιατί έχουν ίδιο τρακερ τα τόρρεντ τους [του xabin που είναι και gg staff] ενώ οι gg έχουν και bot με όνομα fabulous. Razz
Λογικά κάνα παρακλάδι θα 'ναι.

Αυτό με τα hardsubbed τι παίζει? Δηλαδή όλες οι εκδόσεις είναι με έτοιμα subs?
Από ts/styling-wise είναι πανομοιότυπες?

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 6:51 pm
Post subject:
Reply with quote

Ναι ίδιες είναι. Έτσι προβάλεται από το συνδρομητικό της Sony νομίζω.
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 7:20 pm
Post subject:
Reply with quote

Ok thanx.
Θα κατεβάσω και θα συγκρίνω αλλά νομίζω έχω καταλήξει ήδη... Whistling Whistling

Post Posted: Sun Aug 31, 2008 10:36 pm
Post subject:
Reply with quote

Ένα παλικάρι/ισα στην AniDB στα comments των fansubs κάνει συγκρίσεις ανάμεσα σε 3 groups. Παραθέτω το comment:

yupsi wrote:
2 comparisons of Fabulous, PLAYSonPS3 and YSOSRS:

http://img231.imageshack.us/img231/4066/00fabulousfd6.png
http://img231.imageshack.us/img231/504/00playsonps3zh7.png
http://img55.imageshack.us/img55/5504/00ysosrstt2.png

http://img374.imageshack.us/img374/2268/01fabuloussg8.png
http://img237.imageshack.us/img237/5101/01playsonps3hn0.png
http://img355.imageshack.us/img355/9115/01ysosrsdh3.png

Fabulous is a bit cropped and more blurry.

Προσωπικά, από τα screenshots, μου φαίνεται: YSOSRS>PLAYSonPS3>Fabulous.

Post Posted: Mon Sep 01, 2008 2:12 am
Post subject:
Reply with quote

Ευχαριστω για τα λινκς των screenshots kgot. Βαση ευκρινειας, θα συμφωνησω με την καταταξη που δινεις, αν και οπως δειχνουν τα περιγραμματα στην περιπτωση των Fabulous, μου φαινονται πιο smooth. Τελως παντων, αφου δεν εχω να επιλεξω βαση μεταφρασεως, και typesetting, και επειδη τετοιες διαφορες(αυτες που φαινονται στα screenshots) δεν τις θεωρω ιδιαιτερα σημαντικες, θα ακολουθησω οποιο group ειναι πιο κοντα στο προγραμμα προβολης της σειρας.

Post Posted: Sat Sep 13, 2008 9:06 am
Post subject:
Reply with quote

Μολις ειδα το 8 και το 9. Η ιστορια, οσο παει και γινεται καλυτερη. Μεσα στους τοσους χαρακτηρες αυτης της σειρας, απ'οτι φαινεται χωρανε κι'αλλοι. Εκει που δειχνει, οτι η ροη της υποθεσης επιβραδυνεται λιγο, πεφτουν στο τραπεζι καινουργια ζητηματα. Πολυ καλα το παει μεχρι τωρα, ελπιζω να κρατησει σωστο ρυθμο, για να ξεδιαλυνουν ολα σε 26 επεισοδια.

Post Posted: Sat Sep 13, 2008 9:21 am
Post subject:
Reply with quote

Ποιο γκρουπ τελικα να επιλεξω για να το κατεβασω????? Whistling

Μολις παρατηρησα οτι εγινα Forum Adict (xaxax)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger

Post Posted: Sat Sep 13, 2008 10:43 am
Post subject:
Reply with quote

SaDoW wrote:
Ποιο γκρουπ τελικα να επιλεξω για να το κατεβασω????? Whistling

YSOSRS κατα την γνωμη μου, αλλα μεταξυ PlaysonPS3 και YSOSRS ελαχιστες διαφορες υπαρχουν, λιγο πιο κατω η version των Fabulous.

Post Posted: Fri Oct 10, 2008 8:00 pm
Post subject:
Reply with quote

Η σειρα συνεχιζει να δεινει δειγματα μιας πραγματικα ξεχωριστης σειρας. Το 11ο επεισοδιο ηταν εκπληκτικο. Περα απο την πολυ ωραια εξελιξη της ιστοριας, δεν κανει "κοιλια" στον σχεδιαστικο τομεα(οπως εχουμε δει σε πολλες πολλα υποσχομενες σειρες, ενα τελειο opening και πρωτα επεισοδια, και μετα αφθονες σχεδιαστικες "ατσαλιες" και επαναληψεις). Φοβερα backgrounds και υπεροχη κινηση. Κρινοντας απο το preview, το 12ο επεισοδιο θα εχει αρκετες απαντησεις-αποκαλυψεις, για τους βασικους χαρακτηρες.

Post Posted: Fri Nov 14, 2008 5:49 pm
Post subject:
Reply with quote

Να ρωτησω ξερει κανεις που θα βρω το soundtrack της συγκεκριμενης σειρας. Η μαλλον το opening το οποιο το βρισκω εκπληκτικο ^^

Steel is my body, and fire is my blood
I have created over a thousand blades
Unknown to death, nor known to life
Tear a mountain apart, the sword divides water in two
Have withstood pain to create many weapons
Yet those hands will never hold anything
So as I pray,
Unlimited Blade Works
~*~Archer: Fate/Stay Night~*~

Οταν γραφω με greeklish το κανω απο κεκτημενη ταχυτητα και βαριεμαι να κανω Edit Lolz :P
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

Post Posted: Sat Nov 15, 2008 8:50 am
Post subject:
Reply with quote

Manthos63 wrote:
Να ρωτησω ξερει κανεις που θα βρω το soundtrack της συγκεκριμενης σειρας. Η μαλλον το opening το οποιο το βρισκω εκπληκτικο ^^

Το opening ειναι το "Shut up and explode" απο τους Boom Boom Satellites.
Βρισκεται στο αλμπουμ με τιτλο "Exposed". Με ενα μικρο ψαξιμο, βρηκα 5-6 torrents για downloading. Δεν ποσταρω λινκ, γιατι για καποιο λογο δεν δουλευει. Μονο μεσα απο το search του utorrent βγαζω αποτελεσματα(τωρα αν ειναι κατανοητο αυτο που εγραψα... big smile )

Post Posted: Tue Nov 18, 2008 6:21 pm
Post subject:
Reply with quote

Ευχαριστω φιλε με το τιτλο το βρηκα στο isohunt.

οριστε και το λινκ αμα το θελει και καποιος αλλος ^^ http://isohunt.com/torrent_details/45314202/boom+boom+satellites+exposed?tab=summary

Και παλι ευχαριστω ^^

Steel is my body, and fire is my blood
I have created over a thousand blades
Unknown to death, nor known to life
Tear a mountain apart, the sword divides water in two
Have withstood pain to create many weapons
Yet those hands will never hold anything
So as I pray,
Unlimited Blade Works
~*~Archer: Fate/Stay Night~*~

Οταν γραφω με greeklish το κανω απο κεκτημενη ταχυτητα και βαριεμαι να κανω Edit Lolz :P
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Anime Reviews - Βαθμολογίες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum