View previous topic
::
View next topic
|
Author |
Message |
|
Posted: Sat Dec 15, 2007 4:51 pm
Post subject:
|
|
|
Hajate wrote:
|
Πως ξέχασα ότι πιο σχετικό με Ιαπωνία έχω διαβάσει?
Μυθοι των Οτόρι (τριλογία) της Λίαν Χερν
Μεσαιωνική Ιαπωνία,τιμή,εκδίκηση,μαγεία,αγάπη,δράση,ανατροπές,
δολοπλοκίες,πολιτική,προφητείες.
Τα χει όλα και τα σπάει.Προσοχή και τα 3 βιβλία διαβάζονται μονορούφι.
|
Ω, ναι ναι. Πολύ καλή τριλογία. Αλλά το τρίτο βιβλίο όχι ακριβώς ό,τι περίμενα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θέλω να βγάλει και συνέχεια ή όχι. Ξέρεις τίποτα γι' αυτό το θέμα; _________________
Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sun Dec 16, 2007 2:33 am
Post subject:
|
|
|
lexalkon wrote:
|
Πολύ καλή τριλογία. Αλλά το τρίτο βιβλίο όχι ακριβώς ό,τι περίμενα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θέλω να βγάλει και συνέχεια ή όχι. Ξέρεις τίποτα γι' αυτό το θέμα;
|
Τί εννοείς ? Ότι η δράση δεν κορυφώθηκε? Δεν θυμάμαι καλά τι έγινε στο τέλος
αλλά θυμάμαι ότι έμεινα ικανοποιημένος.
Για συνέχεια δεν έχω ακούσει κάτι αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κιόλας.Ασε που θα πρέπει να το διαβάσω και ήδη προσπαθώ εδώ και καιρό
να τελειώσω τη σειρά του Dune (2 βιβλία μου έχουν μείνει).
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Tue Dec 18, 2007 12:50 am
Post subject:
|
|
|
Το τι εχω διαβάσει αφήστε το, θα μας πάρει χρόνια
(Αν κάποιος ενδιαφέρεται έχω κάνει μια -ελλειπή ακόμη- λίστα που μπορεί να βρεθει στο Elftown.com http://www.elftown.com/_The%20Neverending%20Booklist)
Προτείνω:
Γ.Γ. Κέι - Το Υφαντό Της Φιόναβαρ
Ν. Φάρμερ - Η Θάλασσα Των Τρολλ
θα πρότεινα κι άλλα, αλλά έχω νυστάξει πολύ ^_^;
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 3:32 pm
Post subject:
|
|
|
Ας προτείνω και γω μερικά.
Λοιπόν για αρχή Τομ Ρόμπινς για κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα ... όλα ... όποιο θέλετε διαβάστε ... αν και εγώ έχω μία έξτρα αδυναμία στο "Ακόμα και οι καουμπόισες μελαγχολούν" ... γούστα είναι βέβαια αυτά.
Ένα άλλο, αν και πολύ παλιό, που εμένα προσωπικά μ' άρεσε πάρα πολύ όταν το είχα διαβάσει είναι το "Ο ταξιδιώτης τ' ουρανού" του Τζακ Λόντον.
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην προτείνω το "Οι πύλες της φωτιάς" του Στίβεν Πρέσσφιλντ με μία προειδοποίηση όμως ... ξεκινήστε το Σάββατο για να προλάβετε να το τελειώσετε χωρίς προβλήματα στο πρωινό ξύπνημα για δουλειά ή σχολείο
Και για κάτι πιο ελαφρύ σχεδόν κινηματογραφικό το "Οχτώ" της Katherine Neville.
Νομίζω φτάνουν αυτά γιατί αν πάρω φόρα θα αρχίσω να γράφω για το κάθε ένα που διάβασα και δεν λέει
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 6:19 pm
Post subject:
|
|
|
mary70 wrote:
|
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην προτείνω το "Οι πύλες της φωτιάς" του Στίβεν Πρέσσφιλντ με μία προειδοποίηση όμως ... ξεκινήστε το Σάββατο για να προλάβετε να το τελειώσετε χωρίς προβλήματα στο πρωινό ξύπνημα για δουλειά ή σχολείο
|
+1 Μου άρεσε πάρα πολύ και το ευχαριστήθηκα αρκετά! _________________ My Blog | Blood Berets Athens Paintball Team @ Facebook
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 8:38 pm
Post subject:
|
|
|
Καιρό τώρα έχω δει αυτό το thread και θέλω να postάρω αλλά όλο κάτι συνεβαινε και δεν έβρισκα το χρόνο...
Λοιπόν, προτείνω ανεπιφύλακτα (σε όσους at least αρέσει η fantasy λογοτεχνία και το ιστορικό μυθιστόρημα) τα εξής:
**Silmarillion || The Children of Hurin || The Hobbit || The Lord of the Rings by J.R.R.Tolkien
**The Farseer trilogy || The Liveship Traders || The Tawny man trilogy by Robin Hobb
**The Otori Tales || The Harsh Cry of the Heron by Lian Hern
**The Thief of Always by Clive Barker
**The Oracle by Valerio Massimo Manfredi
**The Cloud of Sparrows by Takashi Matsuoka
**The marriage between Heaven and Hell by William Blake
**The crow by Edgar Allan Poe _________________ ~ ~
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Tue Dec 25, 2007 12:12 am
Post subject:
|
|
|
τα δικά μου προτεινόμενα(παρα το οτι δεν τα έχω διαβάσει
Η ιστορία των Comix (εκδόσεις Terzobooks)
Περί ομορφιάς (σχόλια Ουμπέρτο Εκο)
Περί ασχήμιας (και πάλι Ουμπέρτο Εκο)
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Wed Dec 26, 2007 12:25 am
Post subject:
|
|
|
Εξόριστος - Το αγόρι που δεν ήταν μάγος του Γκόλντεν Κρίστοφερ και Σνιγκόσκι Τόμας Ε.
Το Φυλαχτό της Σαμαρκάνδης - H Tριλογία του Bαρτιμαίου του Τζόναθαν Στραουτ
Το Υφαντό της Φιόναβαρ ή Tigana από τον Guy Gavriel Kay
O Μαθητευόμενος του Σπουκ του Joseph Delaney
Αυτα τα ολίγα για αρχη..... _________________
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Wed Dec 26, 2007 4:49 pm
Post subject:
|
|
|
Προσπαθω εδω και πολυ καιρο να τελειωσω ενα βιβλιο-Το κουρδιστο πουλι,απο εναν γνωστο Ιαπωνα συγγραφεα,του οποιου το ονομα μου διαφευγει τωρα αλλα τεσπα...εχει τρομερη ικανοτητα στο να περιγραφει αυτος ο ανθρωπος αλλα καπου στη μεση του βιβλιου(ειναι και τεραστιο!)χανεσαι. _________________
Naruto Eledia
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Wed Dec 26, 2007 10:42 pm
Post subject:
|
|
|
Για αρχή, κατέληξα και εγώ σε μια λίστα η οποία λογικά θα ανανεώνεται συνεχώς.
Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν - Η τριλογία του Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών
Edgar Allan Poe - Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας
Mark Twain - Οι περιπέτειες του Χακ Φιν
F. Scoot Fitzgerald - The Great Gatsby
J. Meade Falkner - Moonfleet
Γιασουναρι Καβαμπατα - Κιότο
Flaubert - Madame Bovary (το διάβασα στα γαλλικά και μετά στα ελληνικά, επειδή δεν είχα καταλάβει τάρανδο)
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Wed Dec 26, 2007 11:50 pm
Post subject:
|
|
|
Μου άρεσε πολύ " Ο Μαύρος Πύργος" του Stephen King ο οποίος αποτελείται από 7 βιβλία και μιλάμε για πάνω από 4.000 σελίδες συνολικά, οι τίτλοι των βιβλίων είναι:
Ο Μαύρος Πύργος Ι - Ο Τελευταίος Πιστολέρο
Ο Μαύρος Πύργος ΙΙ - Το κάλεσμα των τριών
Ο Μαύρος Πύργος ΙΙΙ - Οι ρημαγμένοι τόποι
Ο Μαύρος Πύργος ΙV - Ο μάγος και η γυάλινη σφαίρα
Ο Μαύρος Πύργος V - Οι Λύκοι της Κάλα
Ο Μαύρος Πύργος VI - Το τραγούδι της Σουζάνας
Ο Μαύρος Πύργος VII - Ο Μαύρος Πύργος
Εάν κάποιος θαρραλέος από εσάς αποφασίσει να αρχίσει το ταξίδι στα βήματα του τελευταίου πιστολέρο και δεν φοβηθεί να ταξιδέψει πλάι του στους κόσμους που ξετυλίγονται μπροστά και πίσω του, εάν το ταξίδι ανάμεσα στους κόσμους δεν σας φοβίζει και εάν έχετε το κουράγιο να μην κλείσετε τα μάτια μπροστά στα σημάδια που σας κυκλώνουν, τότε θυμηθείτε τις συμβουλές μου: 1. βάλτε σαν όριο στον εαυτό σας σε περίπτωση που δεν σας πολυενθουσιάσει το πρώτο βιβλίο, το να ξεκινήσετε οπωσδήποτε και το δεύτερο βιβλίο και να φτάσετε στο σημείο που έχει ήδη καλέσει τον πρώτο (θα με καταλάβετε όσοι φτάσετε μέχρι εκεί, αν προσέξατε το δεύτερο βιβλίο λέγεται το κάλεσμα των τριών), μετά αν σας κάνει καρδιά εγκαταλείψτε την περιπλάνηση, σας τονίζω ότι το πρώτο βιβλίο είναι κάτι σαν εισαγωγή και 2. Μην περιμένετε να τα αγοράζετε ένα ένα τα βιβλία γιατί αν πορωθείτε και ξεμείνετε θα σας πιάσει κρίση, να υπολογίσετε τον χρόνο ανάγνωστης ώστε η ολοκλήρωση βιβλίου να είναι πάντα ώρα και μέρα με ανοιχτά βιβλιοπωλεία.
Επίσης όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για τον Τολκιν με βρίσκουν σύμφωνη, πιστεύω μάλιστα ότι πρέπει κανείς να διαβάσει πρώτα το Σιλμαρίλιον και μετά την τριλογία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, έτσι θα είναι όλα σε σωστή χρονολογική σειρά.
Βάρδια του Νίκου Καββαδία, περιττές οι συστάσεις, απλά καταπληκτικό
Όλα τα παραπάνω έχουν κοινό παρανομαστή τις περιπλανήσεις σε έναν ή περισσότερους κόσμους, κάποια επόμενη φορά βλέπουμε ...
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|