Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Περί προσβολλών και εντάσεων (split από Tα 5 καλύτερα anime) Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 29 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 14, 2007 10:17 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί τη σειρά την είχα δει πριν αποκτήσω DSL, οπότε αγόρασα το DVD ... Πάντως αν την βρεις κάπου μεταγλωτισμένη στα αγγλικά μη διστάσεις να την κατεβάσεις. Συνήθως οι αγγλικές μεταγλωττίσεις δεν είναι καλές, αλλά η συγκεκριμένη με είχε αφήσει πάρα πολύ ευχαριστημένο.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 14, 2007 11:00 pm
Τίτλος:

Ρε παιδιά προσπάθησα να διαβάσω όλα τα posts, αλλά δεν τα κατάφερα με τίποτα.
Bluechild από ό,τι μπόρεσα να διαβάσω έχεις φιλοσοφικές ανησυχίες και καλά κάνεις.

Μόνο μια επισήμανση στο θέμα του ότι όλα είναι υποκειμενικά.
Άκουγα τους καθηγητές στο πανεπιστήμιο να μου λένε: "Στην Ιατρική 1 + 1 δεν μας κάνει πάντα 2". Το θυμάσαι lexalkon; μέχρι που ήρθε ένας μάγκας καθηγητής που μας είπε: "Όχι μόνο στην Ιατρική, αλλά σε καμία επιστήμη 1+1 δεν κάνει πάντα 2. Παράδειγμα στα μαθηματικά 1+1 =2 στο πλήθος των πραγματικών μόνο αριθμών. Στους φανταστικούς όμως;;;;;"
Κι έρχομαι να συμπληρώσω επιβεβαιώνοντας τον ότι στην Ευκλείδιο γεωμετρία 2 παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται ποτέ. Ο Lobachevski όμως δεχόμενος ότι ίσως κάπου στο άπειρο τέμνονται έβγαλε δικιά του γεωμετρία. Οπότε το ότι 2 παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται ποτέ είναι σχετικό και υποκειμενικό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω.

Εντελώς φιλικά και με ιδιαίτερη τάση για φιλοσοφίες,
Γιώργος

ΥΓ: Καλώς ήρθες!

Ένταξη: 09 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 14, 2007 11:30 pm
Τίτλος:

Να πετάξω και εγώ την άμπελο-φιλοσοφία μου.
Πιστεύω ότι η μοναδική αντικειμενική άποψη σε αυτή τη ζωή είναι ότι τα πάντα είναι υποκειμενικά Laughing

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Shiroikage στις Δευ Οκτ 15, 2007 10:33 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 22 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 12:04 am
Τίτλος:

lexalkon έγραψε:

2. Υποθέτω θα έχεις προμηθευτεί και την καλύτερη fansub έκδοση berserk. Ποια προτείνεις, γιατί κατέβασα από τους a4e και δεν έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Sad

Το πιο πρόσφατο release είναι των AnimeCorpX σε Η264. Λογικά από ποιότητα εικόνας είναι το καλύτερο group, όμως από μετάφραση και timing όμως δεν ξέρω μιας και δεν τα έχω δει.

Το release των AnimeXplosion που είδα πάντως με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο (και Berserk rules ανεξάρτητα από το manga Whistling )

ΤΟ ADN είναι ένα σύστημα προώθησης των anime στην Ελλάδα.Ορισμένες αλυσίδες:
AnimeClipse Releases//Saint Seiya Collection//High Definition Movies
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 12:22 pm
Τίτλος:

gpanos έγραψε:

Μόνο μια επισήμανση στο θέμα του ότι όλα είναι υποκειμενικά.
Άκουγα τους καθηγητές στο πανεπιστήμιο να μου λένε: "Στην Ιατρική 1 + 1 δεν μας κάνει πάντα 2". Το θυμάσαι lexalkon; μέχρι που ήρθε ένας μάγκας καθηγητής που μας είπε: "Όχι μόνο στην Ιατρική, αλλά σε καμία επιστήμη 1+1 δεν κάνει πάντα 2. Παράδειγμα στα μαθηματικά 1+1 =2 στο πλήθος των πραγματικών μόνο αριθμών. Στους φανταστικούς όμως;;;;;"
Κι έρχομαι να συμπληρώσω επιβεβαιώνοντας τον ότι στην Ευκλείδιο γεωμετρία 2 παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται ποτέ. Ο Lobachevski όμως δεχόμενος ότι ίσως κάπου στο άπειρο τέμνονται έβγαλε δικιά του γεωμετρία. Οπότε το ότι 2 παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται ποτέ είναι σχετικό και υποκειμενικό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω.

Στους φανταστικούς δεν περιλαμβάνεται το 1, αλλά κύρια μονάδα είναι το i, όπου i^2 = -1. "Συνδυάζοντας" πραγματικούς και φανταστικούς αριθμούς καταλήγουμε στο υπερσύνολο των μιγαδικών, όπου κάθε στοιχείο ορίζεται ως z = a + i*b σε καρτεσιανές συντεταγμένες, ή z = |z|*e^(iθ) = |z|*(cosθ + i*sinθ) σε πολικές συντεταγμένες. Στους μιγαδικούς, το 1+1=2 ισχύει πάντα, στους φανταστικούς δεν ορίζεται τέτοια πράξη. Επίσης, όπως αναφέρεις σωστά η Ευκλείδια γεωμετρία ισχύει μόνο όταν δεχτούμε πως ισχύουν κάποια βασικά αξιώματα. Από όσο γνωρίζω υπάρχει ακόμη η υπερβολική και η ελλιπτική γεωμετρία του Lobachevski και του Riemann αντίστοιχα που αναφέρονται σε μη επίπεδους χώρους.

Ωστόσο, έχω δύο ενστάσεις στον ισχυρισμό που κάνεις βασιζόμενος στα παραπάνω. Πρώτον, ακόμη κι αν η Ευκλείδια γεωμετρία, ή οι κλασσικές εξισώσεις κίνησης δεν περιγράφουν σωστά το σύμπαν στο σύνολό του, είναι αρκετές για να περιγραφεί ο κόσμος τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και για να ληφθούν χειροπιαστά αποτελέσματα. Στον μεσαίωνα, μια εξήγηση που δινόταν για την πορεία μιας πέτρας που πετούσε κάποιος ήταν ότι άγγελος Κυρίου την έπαιρνε από το χέρι του και την μετέφερε στο έδαφος λίγα μέτρα παραπέρα. Προφανώς, η εξήγηση αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί ένας κινητήρας αυτοκινήτου και προφανώς όταν δεν αναφερόμαστε στον ιδεατό κόσμο που μπορεί να υπάρχει μόνο μέσα στη φαντασία μας, κυριαρχούν κάποιες αντικειμενικές αλήθειες. Ακόμη κι αν είναι σχετικές προσεγγίσεις.

Η δεύτερη ένστασή μου έχει να κάνει με την άποψη του καθηγητή και με τον τρόπο με τον οποίο την εξέφρασε, που θεωρώ ότι λαϊκίζει. Η ιατρική μπορεί να μην είναι απόλυτη επιστήμη, όμως το να υποστηρίξουμε πως ό,τι συμβαίνει στο σώμα δεν διέπεται από σαφείς κανόνες επειδή δεν είμαστε προς το παρόν σε θέση να τους εξηγήσουμε επαρκώς είναι άλλο θέμα. Πόσο μάλλον να βασιστούμε στη μονομερή γνώμη ενός ασκούμενου σε σχετικά πρακτικό επάγγελμα για να βγάλουμε συμπεράσματα για επιστήμες που διέπονται από πολύ πιο απόλυτους κανόνες. Είναι σα να υποστηρίζουμε ότι η θεωρία της σχετικότητας μιλάει για την υποκειμενικότητα γενικότερα (γίνεται συχνά), ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μία σαφή θεωρία πάνω σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Ας μην επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα τόσο απλά και γενικά, ώστε να μπερδεύουμε τα άσχετα με τα σχετικά. Για να κλείσω με αστειάκι, εγώ θα φοβόμουν τον ηλεκτρολόγο που μπερδεύει τα 220 με τα 2200 Volt επειδή a*10 = a Laughing
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 21 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 2:36 pm
Τίτλος:

Οι a4e έχουν 2 audio streams(jap + eng). Όντως το αγγλικό είναι καλό αλλά θα προτιμήσω το αυθεντικό jap Thumb 2 Up . Θα δοκιμάσω και τις εκδόσεις των AnimeXplosion και AnimeCorpX που αναφέρατε ωστόσο. Thx big smile

Η δική μου άποψη πάνω στα τελευταία είναι ότι όλα είναι σχετικά λόγω άγνοιας της απόλυτης αλήθειας. Από τη στιγμή που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το 100% του κόσμου, ακόμη και το 99.9999% να γνωρίζαμε δεν θα ήταν αρκετό για να είμαστε απόλυτοι. Γιατί; Γιατί πολύ απλά το 0.0001% που απομένει μπορεί να κρύβει την απόλυτη ανατροπή σε όσα ξέρουμε. Αποδείξεις τέτοιες υπάρχουν πολλές και διασκορπισμένες σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.
Η παπική εκκλησία ήταν κάποτε απόλυτη ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη, ή ότι η γη είναι επίπεδη, ή ότι όσοι έχουν ενωμένα φρύδια είναι λυκάνθρωποι(μη γελάτε πέθαναν πάρα πολλοί γι' αυτόν τον λόγο). Γιατί ήταν απόλυτη; Επειδή ήταν υποκειμενική και επειδή αγνοούσε την αλήθεια. Την οποία αλήθεια μπορεί και μεις να αγνοούμε. Μπορεί κάποια στιγμή μία ανακάλυψη να μας αλλάξει την εικόνα που έχουμε τώρα για το σύμπαν (πχ μπορεί να αποκαλυφθεί ότι είμαστε στο εσωτερικό μιας μπίλιας από τις πολλές που έχει και παίζει ένα τεράστιο ον HaHa Laughing).

Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 5:10 pm
Τίτλος:

Επειδή δεν είμαι στο σπίτι μου και είμαι σε ξένο υπολογιστή θα απαντήσω σχετικά σύντομα.

1. Αυτό με τους φανταστικούς για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα θα το ψάξω.

2. Στην Ιατρική ο καθηγητής (αν και δεν τον χωνέυω) σίγουρα δεν λαϊκίζει, αλλά ξέρει τι λέει. Ξέρεις πόσες φορές είχαμε σε ασθενείς σχεδόν όλα τα συμπτώματα κάποιας ασθένειας Α και τελικά ο ασθενής έπασχε από μια άτυπη μορφή της ασθένειας Β;

3. Στην τελική οι ίδιοι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: "Η αλήθεια είναι πολλαπλή. Εμείς μόνο ένα μικρό μέρος της μπορούμε να φωτίσουμε." Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο lexalkon.

Αυτά προς το παρόν.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 6:51 pm
Τίτλος:

Δε διαφωνώ όσον αφορά στο δεύτερο σχόλιό σου. Η ιατρική δεν είναι απόλυτη επιστήμη και με τη μορφή που έχει σήμερα δεν μπορεί να εξηγήσει εύκολα τα πάντα σαν αίτιο και αποτέλεσμα. Βέβαια και η αιτιοκρατία του Καρτέσιου έχει πάψει προ πολλού να είναι το "ορθό" μοντέλο που επικρατεί στις περισσότερες επιστήμες, έχοντας παραχωρήσει τη θέση της σε στοχαστικά μοντέλα (βλ. κβαντομηχανική). Ωστόσο, το αντικείμενο της ιατρικής είναι να διαγνώσει με μακροσκοπικό και αρκετά εμπειρικό τρόπο ορισμένα προβλήματα και να δώσει άμεσες λύσεις χρησιμοποιώντας εφαρμογές των οποίων οι αρχές λειτουργίας δεν την απασχολούν. Δεν πρόκειται αυστηρά για επιστήμη (πχ. μαθηματικά) και γι αυτό έχει μεγαλύτερα περιθώρια σφάλματος, αλλά ακόμη κι έτσι είναι "αντικειμενικά" πιο ασφαλές να σε εξετάσει γιατρός παρά ο μάγος της φυλής happy Δε μιλάω για την απόλυτη αντικειμενικότητα, αλλά γι αυτή που βιώνουμε στην πράξη. Αν καταλάβεις αυτό που λέω εδώ, θα δεις ότι η άποψή μου δε συγκρούεται με την άποψη των αρχαίων.

Βέβαια, το παράδειγμα με την ιατρική γίνεται πιο τρανταχτό αν θεωρήσεις πχ το πεδίο των μηχανικών που ασχολούνται με τα δίκτυα. Για να γράφουμε εσύ κι εγώ τώρα σε ένα φόρουμ σε κάτι που λέγεται "internet" πάει να πει ότι κάποιες αλήθειες που ισχύουν έστω και σαν προσεγγίσεις της πραγματικότητας, τέθηκαν σε εφαρμογή για να λειτουργήσει κάτι. Προσωπικά, αν έρθει κάποιος και μου πει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο με προσευχές ... θα τον πιστέψω όταν το δω. Μέχρι τότε θα κάνω το "λάθος" να θεωρώ τους αλγόριθμους δρομολόγησης Dijkstra και Bellman-Ford αντικειμενική πραγματικότητα happy

Edit : τί φρίκη είναι αυτή η εικόνα στην υπογραφή σου ; Laughing
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 15 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 7:27 pm
Τίτλος:

bluechild έγραψε:
Μέχρι τότε θα κάνω το "λάθος" να θεωρώ τους αλγόριθμους δρομολόγησης Dijkstra και Bellman-Ford αντικειμενική πραγματικότητα happy

Edit : τί φρίκη είναι αυτή η εικόνα στην υπογραφή σου ; Laughing

Εεεε, τι;
Τι σχέση έχει ο αλγόριθμος Dijkstra εδώ;
Μήπως ξεφύγαμε τελείως πλέον;!

Για το κοινό που δεν ακολουθεί, πληροφοριακά, ο εν λόγω αλγόριθμος προορίζεται για να βρίσκει τα ελάχιστα μονοπάτια που συνδέουν όλα τα σημεία ενός γράφου, αν θέλετε δείτε ΕΔΩ για λεπτομέρειες...

Και τέλος, θα συμφωνήσω για τη sig. Twisted Evil

Ένταξη: 09 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 7:46 pm
Τίτλος:

Madarb έγραψε:
Για το κοινό που δεν ακολουθεί, πληροφοριακά, ο εν λόγω αλγόριθμος προορίζεται για να βρίσκει τα ελάχιστα μονοπάτια που συνδέουν όλα τα σημεία ενός γράφου, αν θέλετε δείτε ΕΔΩ για λεπτομέρειες...

Πώς φαίνεται ο φύτουκλας που περνάει όλα τα μαθήματα... Twisted Evil

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 7:49 pm
Τίτλος:

Madarb έγραψε:

Εεεε, τι;
Τι σχέση έχει ο αλγόριθμος Dijkstra εδώ;
Μήπως ξεφύγαμε τελείως πλέον;!

Γι αυτό ξέρω, γι αυτό μιλάω ;D
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 9:18 pm
Τίτλος:

kgot έγραψε:
Πώς φαίνεται ο φύτουκλας που περνάει όλα τα μαθήματα... Twisted Evil

Ασχολίαστο, sir... Dwarf

bluechild έγραψε:

Γι αυτό ξέρω, γι αυτό μιλάω ;D

Εντάξει, άποψη κι αυτή.
Λοιπόν παιδιά εγώ σήμερα θα σας πω για τα lego.
Από μικρός μου άρεσαν τα lego και σε κάθε γενέθλια/γιορτή που οι γονείς μου μου έπαιρναν καινούργιο κουτί έκανα τούμπες από τη χαρά μου.
Πραγματικά το φχαριστιόμανε να παίζω με τα lego, ειδικά τα technik.
Είχανε κολπά με τρόμπες αέρα και σωληνάκια και το νεαρό μου τότε μυαλό τα θεωρούσε κάτι το εξαιρετικό.
Μέχρι και Γερμανία που πήγαμε οικογενειακώς, εγώ lego πήγα και ψώνισα.
Πώρωση εεεε?

Θα σταματήσω εδώ για σήμερα, point made υποθέτω.... Rolling Eyes

Ένταξη: 07 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 9:32 pm
Τίτλος:

Εγω πάλι είμαι της παλιάς σχολής. Playmobil... μέχρι που κάποια μέρα τσακώθηκα με το μικρό μου αδερφό, ο οποίος στη συνέχεια έριξε όλη την περιουσία μου απο Playmobil μέσα στη χέστρα. Κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η καριέρα μου... big smile

Justice and Liberty, you can buy - but you don't get free
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 9:40 pm
Τίτλος:

-=S=- έγραψε:
Εγω πάλι είμαι της παλιάς σχολής. Playmobil... μέχρι που κάποια μέρα τσακώθηκα με το μικρό μου αδερφό, ο οποίος στη συνέχεια έριξε όλη την περιουσία μου απο Playmobil μέσα στη χέστρα. Κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η καριέρα μου... big smile

E το κάθαρμα [με το συμπάθειο... big smile ]
Κι εγώ μικρός έβγαινα στο μπαλκόνι και ξεφόρτωνα όλη τη συλλογή από μπίλιες του αδερφού μου πάνω στα αμάξια που περνούσαν! Twisted Evil Twisted Evil Whistling Whistling

Ένταξη: 04 Ιούλ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 15, 2007 10:12 pm
Τίτλος:

off topic καλα ρε gpanos τι φωτο ειναι αυτη?πως θα φαω τωρα?

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Αυτό το Θέμα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε κάποια δημοσίευση σ' αυτό     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 3 από 4

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας