Παρόλο που το thread λέγεται "ΤΙ ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ANIME" δηλαδή τι σιχαίνεσαι μέσα στα ίδια τα anime και όχι τι γνώμη έχουν οι γύρω σου για τα anime που κατεμέ είναι σχετικά ψιλο-Off topic (σχετικά πάντα) θα απαντήσω και γω πάνω σε αυτό.
Είχα μία ομηρική συζήτηση με τον ξάδερφο μου (22 χρονών, εγώ είμαι ένα χρόνο μικρότερος). Τα πράγματα έγιναν κάπως έτσι.
-Μπαίνει μες το δωμάτιο και βλέπει ανοιχτό τον μTorrent. Σκύβει να δει τι κατεβάζω πάλι.
-Naruto? κάνει. Τι είναι αυτό;
-Anime απαντάω.
Επειδή γνωρίζει τι είναι anime (του χω εξηγήσει) γυρίζει και μου λέει:
"Ακόμη τέτοια βλέπεις βρε μαλάκα;"
Φυσικά χτύπησε νεύρο με αυτήν την φράση και άμεσα συγκέντρωσα όλα τα επιχειρήματα που χω μέσα στον μικρό μυαλό μου ώστε όπως λέμε λαικά να τον "ταπώσω".
Αυτός εν τω μεταξύ είναι τηλεορασάκιας και fan της trash-tv. Εντάξει όχι και σε μεγάλο βαθμό αλλά δελτίο του Star που και που βλέπει για παράδειγμα.
Αφήνοντας στην άκρη το δελτίο του Star και τις Τατιάνες προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει ότι οι Ελληνικές σειρές που βλέπει το βράδυ στον ANT1 είναι κατά πολύ υποδεέστερες από αρκετά anime. Τι για Death Note του έλεγα τι για Trust & Betrayal τίποτα, συνέχεια γύριζε και μου έλεγε "Δεν έβλεπες "Μίκυ Μάους" μικρός και βλέπεις τώρα;" Συνέχιζα να του λέω ότι πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν πληθώρα κατηγοριών anime που αρχίζουν από παιδικά, συνεχίζουν σε εφηβικά και φτιάχνονται anime και για ενήλικες. Σε μια στιγμή γυρίζω και του λέω "Εγώ να παραδεχτώ ότι βλέπω αρκετά anime που προορίζονται κυρίως για έφηβους (Naruto, bleach, one piece etc.) αλλά έχω δει και συνεχίζω και βλέπω και ενήλικα"
Τι ενήλικα και παπαριές υπάρχουν τέτοια; Εγώ έναν με 3 σπάθια έχω δει και την μαλακεία το Dragonball απο παλιά στον ANT1.
Αφού όντως με εκνεύρισε πραγματικά καθώς δεν μιλούσε αντικειμενικά αλλά με προκατάληψη, σε μια στιγμή πετάει αφού προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι άμα δει το Death Note θα αλλάξει γνώμη "Δηλαδή αυτήν την παπαριά πως την λες είναι στα ίδια επίπεδα με το Ντετέκτιβ Μονκ*;"
*Μία ξένη αστυνομική σειρά που προβάλεται στο Star
Γυρίζω και του λέω "Χαλαρά είναι καλύτερο το Death Note από το Ντετέκτιβ Μονκ, από όποια άποψη θες"
Βάζω το χέρι μου στην φωτιά του λέω ότι άμα το δεις και ξεχάσεις για μια στιγμή ότι είναι anime θα σου αρέσει πολύ περισσότερο από το Ντετέκτιβ Μονκ.
Τέλος πάντων αφού τον προκαλούσα συνέχεια να του γράψω την έκδοση των AnimeClipse αυτός δεν δεχότανε και επειδή του τα είχα κάνει τσουρέκια (και αυτός επίσης) γυρίζει και μου λέει αυτό και τελειώνει εκεί η συζήτηση
"Ωραία βρε μαλάκα άντε να δεχτώ ότι υπάρχουν και σοβαρά anime. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να δω anime ακριβώς γιατί είναι anime. Κινούμενα σχέδια θα κάθομαι να βλέπω τώρα; Αν βγαίνανε αυτά τα "καλά" anime που μου λες με πραγματικούς ηθοποιούς πιθανόν και να μου άρεσαν αλλά τώρα ξέχνα το."
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό, το χειρότερο είναι ότι με ξέσκισε μετά και στο PES6

Και το Naruto από κάτω φυσικά να κετεβαίνει (μην ξεχνιόμαστε κιόλας!

ήταν και το special summer battle!)