Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 10 Ιούλ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 25, 2007 8:26 am
Τίτλος:
|
|
|
Ακόμα μία τέλεια, μέσα στο κλάμα ταινία...
από εχθες που την ειδα μου έχει μείνει ένας φόβος για τον πόλεμο.....
ευχομαι ποτε να μην τον ζήσουμε  _________________ Μην μιλάς αν δεν είναι ανάγκη...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Νοέ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Ιαν 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2007 12:33 pm
Τίτλος:
|
|
|
Erisabetsu έγραψε:
|
Ακόμη δεν έχω πάρει απόφαση να δώ αυτή την ταινία.
|
>>ούτε και εγώ! Παρόλο που την έχω κατεβάσει, δεν την έχω δει ακόμα. Πρέπει να είναι λίγο καταθλιπτικιά και δεν μου πολυαρέσουν τα δράματα!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 19 Οκτ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2007 2:37 pm
Τίτλος:
|
|
|
_Sophia!!!_ έγραψε:
|
Erisabetsu έγραψε:
|
Ακόμη δεν έχω πάρει απόφαση να δώ αυτή την ταινία.
|
>>ούτε και εγώ! Παρόλο που την έχω κατεβάσει, δεν την έχω δει ακόμα. Πρέπει να είναι λίγο καταθλιπτικιά και δεν μου πολυαρέσουν τα δράματα!
|
'Οντως ο πόλεμος δεν θα μπορούσε να έχει και κάτι ευχάριστο, τώρα κατεβάζω την ταινία παρ' 'ολο που την έχω και στα αγγλικά. Ετσι και αλλιώς η ζωή έχει απ' όλα ,χαρά γέλιο ,θλίψη. Ανάλογα με την διάθεση που θα έχεις βλέπεις κάτι ανάλογο
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 09 Μάι 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 08, 2008 5:11 am
Τίτλος:
|
|
|
Αντε παλι να λεω την αποψη μου για ενα ανιμε, μετα απο πολλους μηνες που καποιος εδω μεσα ασχοληθηκε με αυτην. Και δεν ειναι οτι την ειδα τωρα. Ηταν το δευτερο ή τριτο downloading που εκανα απο AnimEclipse. Την πρωτη φορα που την ειδα, ημουν πολυ φορτισμενος συναισθηματικα για να γραψω (πηγε το δακρυ κορομηλο!). Την δευτερη φορα τα ιδια. Ε, τωρα ειρθε η ωρα να πω και εγω την γνωμη μου. Αριστουργημα. Πρωτα απ'ολα, ειναι μια απο τις λιγες, πραγματικα αντιπολεμικες ταινιες. Δεν καταλαβαινω γιατι χαρακτηριζουν μια ταινια (δεν μιλαω για ανιμε αποκλειστικα) αντιπολεμικη, οταν δειχνει συνεχεια μαχες και ηρωισμους. Θα μου πειτε, "ασφαλως για τα μυνηματα". Ενταξει, εκτος απο ταινιες του κ@λου, μαγκια κλανια, ολες οσες ασχολουνται με τον πολεμο, ειναι λογικο να μην τον εξυμνουν κιολας. Στην περιπτωση του Grave of the fireflies, ο ορος αντιπολεμικη, δικαιολογειται πληρως. Ρεαλιστικη, επομενως σκληρη(οπως ειναι η πραγματικοτητα του πολεμου), εστιαζει περα απο το δικαιο και αδικο των αντιμαχουντων πλευρων, στην καρδια αυτων που υποφερουν(ανωφελα ισως?).
Δειχνει με πολυ ωραιο τροπο, πως η αναγκη για επιβιωση "νομιμοποιει" παρανομες πραξεις(το πλιατσικο του Seita την ωρα των βομβαρδισμων για παραδειγμα), αλλα και πως αλλαζουν οι ηθικες προτεραιοτητες μεσα στην σκληρη ανατροπη που δημιουργει ο πολεμος σε μια κοινωνια. Η θεια δεν ειναι ακριβως κακια αν το παρουμε ψυχρα. Δρα αναλογα με τις νεες προτεραιοτητες και, επιβαλλομενες ισως, αξιες στο κλιμα του πολεμου. Ενταξει, και εμενα με εξοργισε με το πως φερθηκε στα παιδια, αλλα δεν νομιζω οτι ηταν απο κακια ή μισος. Οι συμβολισμοι της ταινιας ειναι προφανεις, και εκτελουν τον σκοπο τους μεχρι του σημειου που χρειαζεται, χωρις να γινεται η ταινια, ουτε πεζη, ουτε δυσνοητη. Τεχνικα, νομιζω οτι η ταινια ειναι εξαισια απο αποψεως animation, και το voice acting ειδικα στην περιπτωση της Σετσουκο ειναι εκπληκτικο. Η κινηση ουτε με motion capture δεν γινεται τοσο καλη. Αλλα το μεγαλο ζητημα ειναι τα συναισθηματα που δημιουργει. Την εχω δει τρεις φορες μεχρι τωρα, και καθε φορα η εμπειρια ειναι πολυ οδυνηρη(μαλλον μαζοχιζομαι, γιατι σκοπευω να την ξαναδω αυτες τις ημερες). Η αληθεια ειναι, οτι μπορει να μην ειμαι και πολυ αντικειμενικος. Εχοντας κορη στην ηλικια της Setsuko, μπορει να ειμαι περισσοτερο συναισθηματικα φορτισμενος απο το "φυσιολογικο". Αν και νομιζω οτι παλι το ιδιο θα ηταν. Ωρες ωρες σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να συγκρινουν σε επιπεδο "μαυριλας" και καταθλιψης, το Grave of the fireflies με το Saikano. Ναι ενταξει, αποψεις ειναι αυτες θα μου πειτε, αλλα εγω αναρωτιεμαι παντως. Οπως αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να υπαρχουν reviews για το Grave of the fireflies (στο AniDB) που να συνοψιζουν στο εξης," People die in wars, both abroad and at home. This film is set during a war. Now that that's clear, you might as well not watch Hotaru no Haka as that's pretty much all there is to it. Παλι, "αποψεις" θα μου πειτε. Δεν θα ηθελα να "απαγορευσω" τετοιες αποψεις φυσικα, απλα αναρωτιεμαι για το πως γινεται να αισθανεται ετσι καποιος.
Επειδη σε τετοιες περιπτωσεις μπαινουν μοιραια τα στερεοτυπα " το δικαιο και το αδικο ειναι σχετικα", και αλλα τετοια(για το θεμα της ταινιας αναφερομαι, και για το δραμα αυτων που δεν φταινε σε τιποτα), θα ηθελα να πω και εγω την απολυτα-σχετικη βλακεια μου περι δικαιου και αδικου. Αδικο ειναι οτι δεν αφηνει τα παιδια να ονειρευονται... _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Νοέ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 23 Απρ 2008
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 06 Ιούλ 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 14, 2008 11:31 am
Τίτλος:
|
|
|
Συμφωνώ κι εγώ απολύτως!
Εμφανίζονται οι αρνητικές προεκτάσεις του πολέμου χωρίς να χρειάζεται να δείχνει ψυχοπαθείς στρατιωτικούς, όπλα, σκοτωμούς και αίματα. Εστιάζει σε αυτούς που πραγματικά πλήττονται, στον άμαχο πληθυσμό.
Συγχαρητήρια AnimeClipse για την επιλογή  _________________ ...I'm not breaking down, I'm breaking out...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 15 Ιαν 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 14, 2008 12:24 pm
Τίτλος:
|
|
|
Με την ευκαιρία καταθέτω κι εγώ τα συγχαρητήρια μου για την καταπληκτική δουλειά της AnimeClipse στο συγκεκριμένο.
Μπράβο Nadir που το επανέφερες!
Δε θυμάμαι να κατάφερα να το δω ποτέ ολόκληρο με τη μια. Πάντα τμηματικά γιατί δεν αντέχω. Ήδη από τα πρώτα λεπτά η συναισθηματική φόρτιση είναι αφόρητη (αλλά και υπέροχη). Παρόμοια συναισθήματα μου δημιούργησε μόνο η "Πρώτη Αγάπη" του Κονδυλάκη.
Λέγεται, και μάλλον ισχύει, ότι είναι η πιο λυπητερή ταινία όλων των εποχών. Να το χετε υπόψην όσοι σκέφτεστε να το δείτε.
Isao Takahata for ever.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 14, 2008 6:44 pm
Τίτλος:
|
|
|
twin έγραψε:
|
Παρόμοια συναισθήματα μου δημιούργησε μόνο η "Πρώτη Αγάπη" του Κονδυλάκη.
|
Παρομοια συναισθηματα... χμμμμ θα το τσεκαρω οπωσδηποτε. Thanks for the hint twin  _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 14 Δεκ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 04, 2009 4:10 pm
Τίτλος:
|
|
|