Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Κυτίο Παραπόνων

Πώς γίνετε αυτό; Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:04 pm
Post subject: Πώς γίνετε αυτό;
Reply with quote

Η ερώτηση είναι η εξής: Τα Project όλα είναι ισάξια σε δυναμικό (προσωπικού) ατόμων; Δηλαδή όλες οι ομάδες είναι κλειστές!
α. Δεν υπάρχουν άτομα που να ενδιαφέρονται για να μπουν σε μία;
β. Η δεν χρειάζονται άλλα άτομα αυτές οι ομάδες για διάφορους λόγους;

*Δεν ήξερα που να το γράψω αλλά επειδή είναι απορία - παράπονο το έγραψα εδώ!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:13 pm
Post subject:
Reply with quote

Το σκεφτηκα κ εγω αυτο κοιταζοντας τις ομαδες. Ισως θα ηταν καλο να φτιαχτει ενα recruitment thread οπου και οι ομαδες θα μπορουν να λενε " χρειαζομαστε 1-2-5 ατομα για αυτο κ αυτο" ειτε ο καθενας που ενδιαφερεται να βοηθησει να αφηνει ενα μηνυμα και εαν καποια ομαδα τον χρειαζεται να τον ενημερωνει με pm. Νομιζω ειναι η καλυτερη λυση. Ας περιμενουμε ν ακουσουμε την αποψη καπιου υπευθυνου.. =)

Last edited by oc3an on Mon Dec 04, 2006 4:14 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:14 pm
Post subject:
Reply with quote

Φιλε Amidamaru δεν ξερω κατα ποσο μια ομαδα μπορει να θεωρηθει κλειστη.
Μπορεις να πας πχ. σε ενα sub-forum μιας ομαδας και να ρωτησεις αν ενδιαφερονται για μεταφραστη, διορθοτη ή οτιδηποτε αλλο.
Thumbs UP

.:: Gungrave Released By AC ::.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:26 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν θέλω να πάω να ρωτήσω γιατί είμαι ντροπαλός Embarassed και φοβάμαι την απόρριψη Sorry

Πάντως συμφωνώ με τον oc3an. Δηλαδή να μπορεί κάποιος που να θέλει να βοηθήσει αν μπορεί και τα λοιπά να βλέπει τι επιλογές έχει και που Wink Για να δούμε θα απαντήση κανένας υπεύθυνος για μας πει την γνώμη του ?! Thumbs UP
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 4:52 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω: σε ποιον τομέα κρίνεις τον εαυτό σου ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα?
1)Translating
2)Editing
3)Typesetting
4)Timing
5)Karaoke
6)After Effects
7)Encoding
Το να μιλάς γενικά για να βοηθήσεις κάπου, είναι, απλά, πολύ γενικό. Προσδιόρισε λίγο το πού πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερο.
edit:υπάρχει και άλλη μια κατηγορία(τουλάχιστον έτσι πιστεύω):8)raw provider

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 5:15 pm
Post subject:
Reply with quote

sugata, αφού έθεσες την ερώτηση σε προσωπικό επίπεδο θα σου πω. Δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω εκτός από μία άλφα και μάλλον όχι τέλεια μετάφραση όλα τα άλλα είναι άγνωστα για μένα! Αλλά ρωτάω γενικά για κάποιον που θα ξέρει η θα θέλει να ασχοληθεί ! Αυτό το διάστημα θα έχω αρκετό χρόνο! Λέω μια να φορτωθώ και στον Orson να μάθω τσακ-μπαμ τα μυστικά του karaoke Razz
Back to top

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 5:22 pm
Post subject:
Reply with quote

Τα μυστικα του καραοκε ειναι απλα.
Αιμα, δακρυα, κι ιδρωτας...

Back to top

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 5:30 pm
Post subject:
Reply with quote

Ειδικά για το karaoke & τα after effects, αν δεν έχεις ήδη κάποιες γνώσεις, θα φας (και ο οποιοσδήποτε) πολύ χρόνο για να φτάσεις σ' ένα επίπεδο απλώς ικανοποιητικό, και σίγουρα όχι κάτι το φοβερό. Βέβαια, αν έχεις να αφιερώσεις όρεξη και χρόνο, όλα γίνονται. Δικιά μου γνώμη είναι ότι αυτά τα 2 αποτελούν τα δυσκολότερα&χρονοβόρα σημεία του fansubbing. Θα πρότεινα αφενός, να ξεκινήσεις με τα πρώτα. Ξέρεις αγγλικά, έστω και λίαν καλώς; Τελειoποίησε τα.
Το ίδιο και με τα ελληνικά. Λάθη γίνονται, άνθρωποι είμαστε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε. Το typesetting (επιλογή fonts,colours κτλ κτλ) απλά θέλει φαντασία. Το timing πάλι, εμ, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:
http://www.fansubbers.org/index.php/KB/TheArtOfTiming

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 5:39 pm
Post subject:
Reply with quote

Εγώ για προσωπικό επίπεδο έκανα μια πρόταση για τον αυτό μου από εκεί και πέρα θα δείξει ανάλογα με το διάβασμα το ενδιαφέρον την όρεξη και τον χρόνο με ποιο αντικείμενο θα ασχοληθώ για να δω αν θα μπω σε κάποια ομάδα η όχι! Πάντως το αρχικό θέμα ήταν αυτό στο παραπάνω πόστ! Μην το ξεχάσουμε Whistling
Back to top

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 6:28 pm
Post subject:
Reply with quote

Ε ναι το θεμα δεν ειναι μονο για τον amidamaru αλλα για ολους οσους εχουν χρονο και 8εληση να βοηθησουν εστω και στα απλα πραγματα. Για αυτο το λογο ακριβως προτεινα να γινει ενα thread αποκλειστικα κ μονο για recruitment των ομαδων ετσι ωστε αν καποιος θελει να βοηθησει να ξερει που να παει για να το πει και οι ομαδες να ποσταρουν μονο εκει για τετοια θεματα.
Back to top

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 6:55 pm
Post subject:
Reply with quote

Σχετικά με τον προβληματισμό του Amidamaru, από προσωπική εμπειρία υπάρχουν δύο τρόποι να ξεκινήσει ένα project:
1) Μαζεύεται μια παρέα και λέει ότι θα κάνουμε το τάδε και επομένως στο 99.9% των περιπτώσεων υπάρχει πλήρες team
2) Κάποιος που έχει μερικά άτομα υπόψη και διαθέτει raws κάνει ανακοίνωση ότι σκέφτεται να ξεκινήσει το τάδε project και όποιος θέλει να συμμετέχει (για συγκεκριμένες θέσεις) να δηλώσει συμμετοχή
Προφανώς κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποια ομάδα να πάρει κι άλλο μέλος εφόσον η ίδια η ομάδα ΔΕΝ το επιθυμεί. Και πάλι προφανώς, αν για κάποιο λόγο υπάρξει ξαφνική ανάγκη για άτομα, γίνεται κάποια ανακοίνωση.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Mon Dec 04, 2006 7:03 pm
Post subject:
Reply with quote

Εμ ναι, παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρθηκα προσωπικά στον amidamaru, επειδή αυτός εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να συμμετέχει ή/και να κάνει ένα project. Παραμένει όμως μείζον θέμα για κάποιον που θέλει να συμμετέχει, να ξεκαθαρίσει σε τι μπορεί να προσφέρει. Π.χ. εγώ θέλω να μάθω karaoke & afx. Δεν ξέρω τίποτα όμως. Αν ξεκινήσω τώρα, ίσως σε κανένα τρίμηνο και μετά από πολύ κόπο (και τρόπο) να έχω φτάσει σ' ένα επίπεδο ικανοποιητικό για να πω "παίδες ξέρω και μπορώ να βοηθήσω"(αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα τα έχω καταφέρει). What's the point in all this-> μένω για την ώρα σ'αυτά που ξέρω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω.Το να λέω ότι θέλω να μάθω κάτι παραπάνω για να βοηθήσω, ναι μεν είναι καλό, αλλά μιλάω για μακροπρόθεσμα. Για τώρα είναι ανούσιο και να ζητήσω να κάνω κάτι τέτοιο. Τι μου μένει; α)μετάφραση (κυρίως), β)διόρθωση ,γ)χρονισμοί (το βαρετό κομμάτι αλλά μέγιστης σημασίας, δ)επιλογή fonts,colours και τα τοιάυτα. Το να κάνω encoding είναι λίγο ανούσιο,όχι πως δε μπορώ, με την κατάλληλη καθοδήγηση, αλλά ελλείψει βαρβάτου μηχανήματος και γραμμής ίντερνετ, δε θα προτιμηθώ για κάτι τέτοιο. Όσο για το raw provider, ο καθένας αν ψάξει μπορεί να βρει και να διανείμει τα raws, φτάνει να έχει χώρο στο δίσκο του για την αρχική αποθήκευση.
Υ.Γ.: μίλησα για την προσωπική μου επιλογή σχετικά με το που μπορώ να προσφέρω, κρίνοντας από τις ικανότητες μου. Θεωρώ πως καλό θα ήταν όποιος θέλει να βοηθήσει να βελτιστοποιηθεί σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς, και σ' αυτούς που δεν έχει καθόλου γνώση, ας το αφήσει για αργότερα.
ουγκ

Post Posted: Tue Dec 05, 2006 9:31 am
Post subject:
Reply with quote

Καλά τα λέμε όλα αυτά που λέμε, αλλά τα λέμε σε γενικές γραμμές. Εντύπωσή μου είναι πως κάθε ομάδα έχει τους δικούς της προβληματισμούς, κατευθυντήριες γραμμές κ.ο.κ. Ο Kakashi ή ο HzIKilL μπορούν να επιβεβαιώσουν ένα μανιφέστο που τους έστειλα σχετικά με τις σκέψεις όσων (απ)ασχολούνται με το Naruto πριν την ενσωμάτωσή τους στην ομάδα. Ο Blast0 ή ο Gkatzos από την άλλη, μπορούν να επιβεβαιώσουν άπειρες διαφωνίες/διαμάχες πάνω σε οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης: το font size, η απόδοση μιας συγκεκριμένης φράσης, τα χρώματα, οι χρονισμοί, το επίπεδο λόγου, ένα εφέ, η ανάλυση και επεξεργασία της εικόνας, ο αριθμός επεισοδίων που γίνονται release, η σειρά επεξεργασίας ενός επεισοδίου (πρώτα οι χρονισμοί ή πρώτα η μετάφραση; ), το χρώμα και η θερμοκρασία του καφέ, το γιατί το ποτό μου έχει ένα λιγότερο παγάκι από το δικό σου, ποιός είμαι, πού πάω και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που δεν έχουν θέση εδώ. Πέρα από τη βασική τεχνογνωσία λοιπόν, είναι σημαντικότερο να υπάρχει ομοιομορφία και ομοψυχία ανάμεσα σε όσους δουλεύουν πάνω στο ίδιο project.
Χρήσιμο είναι IMHO να μπερδευτούν όλοι έστω και λίγο σε κάθε τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης ενός επεισοδίου, μόνο και μόνο για να ξέρουν πόσο εύκολο είναι να κάνεις karaoke ("εδώ θέλω να λίγη ακόμα σαντιγί"), ή το πόσο εκνευριστικά δημιουργικό είναι το να ελέγχεις τους χρονισμούς ("πόσες γραμμές είναι ακόμα;"), ή το πόσο απελευθερωτικό είναι το encoding ("άλλα εφτά περάσματα και σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο!"), για να μήν αναφερθώ στην προσωπική μου ψυχασθένεια του editing (διορθώνω ακόμα και τις δικές μου μεταφράσεις...)
Επί της ουσίας, δεν πιστεύω ότι μια ομάδα σώνει και καλά πρέπει να ψάχνει για βοήθεια (Amidamaru, o3ean), αν και φυσικά μπορεί να τη ζητήσει, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε με τη μορφή ανακοίνωσης αν χρειαστεί, όσο περισσότερο ότι κάποιος που πραγματικά έχει όρεξη να συνεισφέρει σε ένα project μπορεί να ζητήσει από τους επικεφαλείς να βοηθήσει (sokollatos, sugata). Το τί γίνεται απο κεί και πέρα, άλλο ζήτημα...

Pleace Donate for a PC for Arvendui
Κατανταω κουραστικος μονο οταν καταντατε γραφικοι~ Azalin
Back to top

Post Posted: Tue Dec 05, 2006 9:39 am
Post subject:
Reply with quote

gerund_infinitive, Ευχαριστώ πολύ ! με κάλυψες Worthy
Back to top

Post Posted: Wed Dec 06, 2006 5:22 pm
Post subject:
Reply with quote

gerund_infinitive wrote:
Χρήσιμο είναι IMHO να μπερδευτούν όλοι έστω και λίγο σε κάθε τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης ενός επεισοδίου, μόνο και μόνο για να ξέρουν πόσο εύκολο είναι να κάνεις karaoke ("εδώ θέλω να λίγη ακόμα σαντιγί"), ή το πόσο εκνευριστικά δημιουργικό είναι το να ελέγχεις τους χρονισμούς ("πόσες γραμμές είναι ακόμα;"), ή το πόσο απελευθερωτικό είναι το encoding ("άλλα εφτά περάσματα και σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο!"), για να μήν αναφερθώ στην προσωπική μου ψυχασθένεια του editing (διορθώνω ακόμα και τις δικές μου μεταφράσεις...)

Τι ωραια που τοποθετητε αυτο το παιδι...

Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Κυτίο Παραπόνων All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum