Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Macedonia: Over 4000 years Greek Homeland Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 11 Ιαν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2008 6:45 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεκτή η παράθεση απόψεων, αλλά θα σε παρακαλούσα να αφαιρέσεις τη βρισιά από την δημοσίευσή σου.

Έτσι δεν κολακεύεις καθόλου την άποψή σου και όλα όσα λες, αντιθέτως, μετατρέπεις το όλο θέμα σε συζήτηση γηπεδικού τύπου.

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 07, 2008 2:50 pm
Τίτλος:

από ΤΟ ΒΗΜΑ
Δημοσιευμένο Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=3&p2_articleid=1003

Ένταξη: 24 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 07, 2008 10:33 pm
Τίτλος:

Λοιπον εγω επειδη εχω μπερδευτει παααααααρα πολυ θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Εμεις τι ειμαστε τελικα εκτος απο Ελληνες? Ειμαστε η δεν ειμαστε Μακεδονες? Και αν τα Σκοπια θεωρουντε Μακεδονια τοτε ειμαστε και εμεις κατα ενα μερος Σκοπιανοι?????? (Θεος φυλαξοι!) Razz

απλη λογικη.. διαβασα τα ποστ περι Τιτου και αλλων αλλα ακρη δεν εβγαλα οποτε με απλα πραγματα μπορειτε να το εξηγησετε?

Μολις παρατηρησα οτι εγινα Forum Adict (xaxax)
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 22 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 07, 2008 10:38 pm
Τίτλος:

προπαγανδα και αποκατασταση αληθειας δεν ειναι το ιδιο.
ο ορος γεωπολιτικη εξηγει τις οποιες αποριες σας.απλα πραγματα.

αν καποτε δειτε σε κανα anim κανενα μακεδονα (σε εισαγωγικα) και αλλα δε ξερω γω, τοτε ισως να εχει πλεον σχεση και με τα μανγκα το θεμα,αλλα τοτε τρεχα γυρευε.
στο cat returns σε μια φαση ειχαν ενα μια αρχαιοελληνικη(μαλλον ελληνορωμαικη,αλλα ποσοι το εκλαμβανουν ετσι)προτομη στα σκουπιδια.
δε μαρεσε.οποτε αν αρχισουν και ανιστορητες αναφορες ,που τελικα θα γινουν ιστορικες στη συνειδηση του κοσμου,δε νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο.
πιο πολυ αξιζει να ασχοληθει κανεις με αυτο,παρα με καποιον ελληνα που δηλωνε μανγκακα η δε ξερω και γω τι αλλο πυ εδω και σε σε αλλα φορουμ αναλωσαν αρκετες σελιδες.
(ασχετο,γιατι οταν παω να κανω υποβολη μου βγαζει warning possible trickery???)
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 07, 2008 11:03 pm
Τίτλος:

Ρε Sadow με απογοητεύεις τώρα.
Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις ρε φίλε;

Έλα πάρε μερικά links

http://real.macedonia.gr/
http://truth.macedonia.gr/

Ένταξη: 01 Απρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 12:01 am
Τίτλος:

gpanos έγραψε:
σε συνοριακές περιοχές τής Ελλάδος από έλληνες ομιλητές, οι οποίοι μαζί με την Ελληνική γνώριζαν - οι μεγαλύτερες ηλικίες - και τα λεγόμενα Σλαβομακεδόνικα).

Φιλε gpanos.Ειμαι 100% σιγουρος οτι το χωριο μου και ολοκληρη η περιοχη μου δεν ανηκει σε καμια συνοριακη παριοχη της Ελλαδας,και επισης οτι οι γονεις της γιαγιας μου καθως και ολοι οι προγονοι μου και ολης της περιοχης μου μιλουσαν μονο αυτα τα "βουλγαρικα" και καμια αλλη γλωσσα(ουτε και τα ελληνικα φυσικα).Ειμαι απο τον νομο Ημαθιας απλα δεν θελω να αναφερω το ονομα του χωριου μου και ολες οι πληροφοριες που ξερω προερχονται μονο απο ιστοριες παλιαωτερων.Δεν θελω να κριτικαρω την γνωμη σου αλλα επειδη βλεπουν και αλλα ατομα το ποστ αυτο δεν θα ηθελα να αναφερονται ελλειπη στοιχεια.Δεν γνωριζω απο που προερχεται αυτη η γλωσσα αλλα απο τα ταξιδια μου στα βαλκανια εχω συμπερανει οτι η γλωσσα και οι παραδοσεις που εμαθα απο τους παππουδες μου δεν ταιριαζει ουτε με τα σκοπιανα ουτε με τα βουλγαρικα.Πιστευω οτι μια φυλη μπορει να μαθει μια γλωσσα με τον εκφοβισμο μετα απο πολλα χρονια,αλλα δεν μιλαμε μονο για μια διαλεκτο αλλα για εναν πολιτισμο με δικα του ηθη,εθιμα και παραδοσεις που δεν ταιριαζουν με κανενος αλλου γειτονικου.Δυστηχως ολες οι αποδειξεις που εχω ειναι κατι παλιες κασετες με γεροντες που εζησαν το 1900 και οι ιστοριες που εχω ακουσει απο διαφορους παππουδες στην περιοχη μου.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 11:41 am
Τίτλος:

Δεν τα λέω φίλε εγώ αυτά τα λέει ο Μπαμπινιώτης ο κορυφαίος Έλληνας γλωσσολόγος.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις στο ποστ που έκανες όμως πρέπει να ξέρεις ότι η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας επί τουρκοκρατίας κατοικούνταν από Έλληνες και Σλάβους (Σέρβοι, Βούλγαροι, κτλ κτλ) και Τούρκους. Κάποια στιγμή προέκυψε κάποια γλώσσα που αποτέλεσε μείγμα αυτών των γλωσσών. Αυτή η γλώσσα με στοιχεία από ελληνική και σλαβική γλώσσα ονομάστηκε λανθασμένα "μακεδονική". Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε ποτέ ξεχωριστό "μακεδονικό" έθνος και ξεχωριστή "μακεδονική" γλώσσα.
Στο κάτω κάτω είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και αυτοχαρακτηρίζονταν σαν Έλληνες παρά το γεγονός ότι μια μικρή -ευτυχώς- μερίδα κομπλεξικών στην αρχαία Αθήνα είχε αντίθετη γνώμη (ακόμα και σήμερα μερικοί ανεγκέφαλοι φίλαθλοι της πρωτεύουσας στα πλαίσια του φανατισμού αποκαλούν τους Βορειοελλαδίτες "Βουλγάρους", όχι ότι εδώ έχουμε καλύτερα μπουμπούκια, αλλά τέλος πάντων).
Κι εγώ απ' την περιοχή της Μακεδονίας είμαι (Σέρρες) και δεν γνωρίζω καμία άλλη γλώσσα πέρα της ελληνικής από τους παππούδες μου. Τώρα λόγω κατοχής κάποιοι μιλούσαν και βουλγάρικα, αλλά ποτέ δεν είχαν βουλγάρικη, σκοπιανή ή κάποια άλλη συνείδηση πέραν της ελληνικής.
Στην τελική η λέξη Μακεδονία είναι ελληνική κι έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική μυθολογία τότε που στην περιοχή δεν υπήρχαν σλάβοι ούτε για δείγμα.
Ο Μακεδών (σύμφωνα με τον Ησίοδο) ήταν γιος του Δία και της Θυίας, η οποία αν δεν κάνω λάθος ήταν κόρη του Δευκαλίωνα.
Μακεδνός = Ψηλός (στην δωρική διάλεκτο).
Τώρα μην αρχίσω να αναφέρομαι στα ελληνικά ονόματα των Μακεδόνων και γράψω καμιά λίστα ολόκληρη..... δεν έχει νόημα.

Το κράτος των Σκοπίων με τις ευλογίες των ΗΠΑ (οι οποίες έβαλαν την Γεωργία να πουλήσει τσαμπουκά στην Ρωσία ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων) θέλει να γράψει δική του "ιστορία" με τις κωμικές διεκδικήσεις του. Εμείς απλά αντί να αγνοούμε ή να κάνουμε τους άσχετους σε ένα θέμα που παρόλο που έχει γελοία βάση τείνει να γίνει σοβαρό (γιατί άραγε μαμά USA;) ας είμαστε έτοιμοι και ενημερωμένοι.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 12:45 pm
Τίτλος:

Δεν ξερω πως λεγεται αυτη η γλωσσα που μιλανε οι παππουδες μου απλα ξερω οτι δεν ταιριαζει ουτε με την σκοπιανικη αλλα ουτε και με την βουλγαρικη.Εχει καποια κοινα στοιχεια οπως και ολες οι σλαβικες γλωσσες αλλα σαν γλωσσα ειναι τελειως διαφορετικη.Δεν αμφισβητω την ελληνικοτητα της μακεδονιας ουτε την γλωσσα που μιλουσαν οι αρχαιει μακεδονες,απλα αυτη οι γλωσσα που μιλαμε εδω στην περιοχη μας εσφαλμενα ονομαζεται βουλγαρικη,"μακεδονικη" η οπως αλλιως την λενε.Ειναι φυσικο αφου εισαι απο τις Σερρες που βρισκονται πιο κοντα στην βουλγαρια εκει να μιλαν τα βουλγαρικα αλλα εδω σε εμας καθως και στον νομο πελλης δεν μιλαγανε βουλγαρικα.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 1:41 pm
Τίτλος:

Ναι κατάλαβα.
Δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Όπως σου είπα είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό όταν στην περιοχή μας είχαμε για 400 και πλέον χρόνια κατοίκους από όλα τα Βαλκάνια. Οπότε δημιουργήθηκε αυτό το ιδίωμα-γλώσσα που λες με στοιχεία από τις βαλκανικές γλώσσες.
Στις Σέρρες πλέον δεν ομιλεί κανένας Βουλγάρικα απλά μέχρι το 1910τόσο που απελευθερωθήκαμε και την πενταετία 1941-1945 που είχαμε Βουλγάρικη κατοχή (σύμμαχοι των Γερμανών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) πολύς κόσμος μιλούσε και τα Βουλγάρικα εδώ χωρίς όμως να αλλοιωθεί η εθνική συνείδηση και χωρίς να ξεχαστεί η ελληνική.
Απλά τα λεγόμενα Σλαβομακεδονικά που αναφέρει ο Μπαμπινιώτης είναι η γλώσσα που ομιλείται (μαζί με την ελληνική) στις συνοριακές περιοχές της Ελλάδας με τις σλαβικές περιοχές κι έχει στοιχεία από βουλγάρικα και ελληνικά. Δεν ξέρω αν είναι αυτή που μιλούσαν κάποτε και στο χωριό σου, εσύ ξέρεις καλύτερα οπότε με ενδιαφέρον μαθαίνω και διαβάζω αυτά που λες. big smile

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 6:54 pm
Τίτλος:

Φιλε gpanos θα ηθελα μια μερα(σε ενα ανιμε μιτινγκ για παραδειγμα) να συζητησουμε αυτο το θεμα απο κοντα και να ανταλαξουμε αποψεις .Με ενδιαφερει πολυ αυτο το θεμα και θα ηθελα να μαθω περισσοτερα και να μεταβιβασω αυτα που ηδη ξερω.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 14, 2008 8:37 pm
Τίτλος:

Με μεγάλη μου χαρά. Wink
Meetings συνήθως γίνονται μετά από κάθε εξεταστική δηλαδή Οκτώβρης, Μάρτιος, τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου ή λίγο πριν την θερινή εξεταστική (Μάιος).
Οπότε αυτόν τον Οκτώβρη λογικά θα έχουμε meeting.
Θα χαρώ να σε γνωρίσω όπως και άλλα νέα μέλη και να συζητήσουμε από κοντά για πολλά κι ενδιαφέροντα. Thumbs UP

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 30, 2008 5:13 pm
Τίτλος:

Εφημερίδα "Μακεδονία" 25/8/2008
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=23027

Τίτλος άρθρου:
Όταν οι ΗΠΑ χαρακτήριζαν “αθεμελίωτη δημαγωγία” το Μακεδονικό

Ένταξη: 21 Μάρ 2008

Υπάρχει νέα δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 03, 2008 2:44 pm
Τίτλος:

δεν ξερω εαν αυτη η πλυροφορια εχει ιδι δυμοσιευτει απο αλλον σε αυτο το topic παντως θα τη μοιραστω μαζι σας γιατι την βρηκα αρκετα ενδιαφερουσα, αυτα που θα γραψω ειναι ετσι ακριβως οπως τα βρηκα σε μια σελιδα του περιοδικου games:-στα συνορα κοσσυφοπεδιου και της "χωρας με το δανεικο ονομα" οι αμερικανοι εφτιαξαν το στρατοπεδο μποντστηλ, την μεγαλυτερη στρατιωτικη βαση τους στην νοτια ευρωπη με εκταση 386 τ. χιλ.τωρα καταλαβαινετε γιατι εχουν τοσο θρασος οι βορειοι γειτονες μας και διεκδικουν ονομα και ιστορια που δεν τους ανηκει.- αυτα...

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή

Υπάρχει νέα δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 3:03 pm
Τίτλος:

Βρετανικός χάρτης του 1829 γυαλόχαρτο στις μούρες των βουλγαροσκοπιανών και κάποιων δικών μας "κουλτουριάρηδων".

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2008/09/14/rare-english-map-of-1829-shows-skopje-out-of-macedonia/

Ένταξη: 15 Ιαν 2007

Υπάρχει νέα δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 19, 2009 11:59 am
Τίτλος:

Μια πολυ ενδιαφερουσα επιστολη που εστειλε καθηγητης αρχαιολογιας σε περιοδικο του χωρου..

http://www.anixneuseis.gr/?p=1891
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Επόμενη
Σελίδα 10 από 11

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας