Παιδιά τι να πω. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τους περισσότερους που έχουν ήδη μιλήσει αλλά όχι στην τελική απόφαση. Τι εννοώ:
1)Για το Bleach δεν εκφράζω γνώμη. Δεν το έχω δει καθόλου, και δεν σκοπεύω να το κάνω πριν το καλοκαιράκι λόγω έλλειψης χρόνου (Πανελλήνιες

)
2)Για το Naruto θα συμφωνήσω απόλυτα με την κοινή γνώμη, ότι δηλαδή το anime έχει "πετσοκοφτεί" κυριολεκτικά σε σχέση με το manga. Για να μην μιλήσω για τα ατελειωτα fillers. Οπότε δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα (ώς anime έτσι; το ξεκαθαρίζω)
3)Σ'ότι αφορά το One Piece δεν έχω λόγια. Αν και έχω μείνει πολύ πίσω στα επεισόδια (180 φεύγα πρέπει να'μαι) και πάλι λόγω έλλειψης χρόνου. (καταραμένες Πανελλήνιες...

) Παρ'όλα αυτά έχω μείνει έκπληκτος

Απίστευτοι χαρακτήρες, τρελό χιούμορ, ατελείωτη φαντασία, τρομερές μάχες.... Τί άλλο να πει κανείς;;; Φοβερό είναι το Νο1 anime του παρόντος και του άμεσου μέλλοντος!!!
Υ.Γ: Και να φανταστείτε ότι δεν έχω δει τα HD ακόμα. Έχω μείνει πίσω όπως είπα...
4)Μην νομίζετε όμως ότι τέλειωσα. Μπορεί και το παρελθόν να έχει κάτι να πει. Άφησα το καλύτερο για το τέλος. Και σαφώς μιλάω για το Dragonball (για το Ζ και το κλασικό, το GT δεν μ'άρεσε καθόλου). Εδώ να σημειώσω πως η σύγκριση είναι άδικη γιατί το Dragonball δημιουργήθηκε στις αρχές του 80' (και ίσως και νωρίτερα). Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για animation, χρώμα, σχεδιασμό κλπ, είναι άδικο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και το Dragonball αν παιζόταν τώρα θα είχε τα ίδια και καλύτερα γραφικά κλπ. Άλλωστε όλα τα υπόλοιπα anime που επακολούθησαν έχουν "δανειστεί" πολλά στοιχεία από το Dragonball. Ιδίως κάποιες μάχες (δεν λέω σε ποιο anime, αλλά βρίσκεται στα παραπάνω) "ΦΩΝΑΖΟΥΝ" Dragonball. Συμφωνώ βέβαια και με την γνώμη που λέει ότι υπήρχαν απίστευτα βαρετά, fillers και οι μάχες καταντούσαν βαρετές απ'το πολύ μπούρουμπούρου (τα νεύρα μου με πιάνανε

) και κρατούσαν για 20 επεισόδια. Αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν αντισταθμίζει την υπόλοιπη σειρά, αλλά και την προτοτυπία που εισήγαγε στο χώρο.
Τέλος λοιπόν, ψηφίζω Dragonball για τους παραπάνω λόγους. Βασικά βρισκόμουνα στο όριο ανάμεσα σε Dragonball και One Piece αλλά ίσως και κάποιοι συναισθηματικοί λόγοι με όθησαν σε αυτή τη απόφαση.

Dragonball 4 EVER!!!!!
Υ.Γ:Το καλοκαιράκι που θα δω και τα υπόλοιπα επεισόδια του One Piece, ίσως αλλάξω γνώμη και έρθω να κάνω κανένα edit.