Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Κυτίο Παραπόνων

greeklish Goto page Previous  1, 2, 3
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Fri Aug 31, 2007 10:20 pm
Post subject:
Reply with quote

Δηλαδή, Left64Vegeta πάλι καλά που τώρα τελειώνω το δημοτικό και τα μαθαίνω σωστά ε;
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:02 am
Post subject:
Reply with quote

@sunday: Τόσα χρόνια στο δημοτικό πιάνεται για Master στην νεοελληνική... Μη σου πω 3 φορές PhD, τίτλο Master και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος...

_Sophia!!!_ wrote:
επειδή τα έχω πολύ πιο πρόσφατα, το "τι" δεν τονίζεται στην νεοελληνική δημοτική. το λέω με 100% σιγουριά

@Sophia!! : Πολύ πιο πρόσφατα; Και είχα την εντύπωση ότι σου ρίχνω κανα 2 χρόνια...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:11 am
Post subject:
Reply with quote

Left64Vegeta wrote:
@sunday: Τόσα χρόνια στο δημοτικό πιάνεται για Master στην νεοελληνική... Μη σου πω 3 φορές PhD, τίτλο Master και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος...

Έλα ρε συ, κάθομαι για να τα μάθω καλά.
Back to top

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:30 am
Post subject:
Reply with quote

όχ τί/τι θέμα είναι αυτό..τώρα το είδα που κάθισα να πιω μια μπίρα.
ΧχΑΧχΑχΧΑ...
εχμμμ εγώ επειδή έλειπα εκείη την ημέρα που το κάναμε στο δημοτικό, σαν χθες δεν το θυμάμαι, μου είπαν ότι η κυρά δασκάλα μας είπε το τι όταν ρωτάει (κατσ ε να βάλω και καμια τελεία να υπάρχει..) . .. . . ... . οκ
λοπόν μας είπε το τι όταν ρωτάει να τονίζεται. Τώρα ας μας πει ο Raziel σε ποιο θρανίο καθόταν μαζί με τον gkatzo αμφιβάλλω να ήταν πρώτο γιατί δε θα έβλεπε όλη η τάξη.. και πόσες φορές το άλλαξαν επειδή έσπασε.. ΑΧχαχΑΧ

Τέλος να πω ότι γράφω πάντα με ελληνικά, δε μπορώ να γράψω με greeklish γιατί κάνω πιο πολλά ορθογραφικά από ότι στα ελληνικά και δεν είμαι fan.

Aς βάλω και εγώ μερικά θεματάκια.\, και να απαντήσουν αυτοί που τα έχουν φρέσκα. (sunday, left και λοιποί)

κτήριο ή κτίριο, ο,τι ή οτι (πέρα από το ότι) οχ οχ οχ οχ μεγάλο βγήκε το ποστ.
Ας πιω καμιά μπίρα. Τελεία.

EDIT sunday βγάλε την πεντάλφα από την sig

Dancing with my Loneliness
AtsouBaloi
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:36 am
Post subject:
Reply with quote

Εγώ κτήριο το ξέρω. Τώρα αν είναι απόλυτα σωστό δεν γνωρίζω. Πάντως το λεξικό του Firefox μου τα βγάζει και τα δύο σωστά.

Το "ό,τι" το χρησιμοποιώ. Όταν το ότι έχει την έννοια του οτιδήποτε, τότε παίρνει κόμμα. Π.χ. Θέλω να μου φέρεις ό,τι μπορείς.

Όταν έχει την έννοια του "πως", δεν παίρνει κόμμα. Π.χ. Μου είπε ότι βλέπει anime.

Ίσως όμως να έχει καταργηθεί αυτή του η σημασία. Αν κάποιος παρακολουθεί την εξέλιξη της νεοελληνικής (sic) ας μας πει Whistling

ΤΟ ADN είναι ένα σύστημα προώθησης των anime στην Ελλάδα.Ορισμένες αλυσίδες:
AnimeClipse Releases//Saint Seiya Collection//High Definition Movies

Last edited by Phantom Duck on Sat Sep 01, 2007 12:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:37 am
Post subject:
Reply with quote

Narita-L-Saru wrote:
Aς βάλω και εγώ μερικά θεματάκια.\, και να απαντήσουν αυτοί που τα έχουν φρέσκα. (sunday, left και λοιποί)

κτήριο ή κτίριο, ο,τι ή οτι (πέρα από το ότι) οχ οχ οχ οχ μεγάλο βγήκε το ποστ.
Ας πιω καμιά μπίρα. Τελεία.

EDIT sunday βγάλε την πεντάλφα από την sig

Κοίτα. Τα παλιά τα χρόνια οι δάσκαλοι μού έλεγαν πως ήταν κτήριο και έτσι το συνήθισα. Τη χρονιά που μας πέρασε όμως η δασκάλα μου έλεγε πως πρέπει να το γράφω κτίριο. Τώρα δεν ξέρω... Θα δείξει τι θα μου πει ο καινούριος...

Πεντάλφες κάνουν τα μάτια σου Twisted Evil Razz

EDIT - Ξέχασα να πω για το ο,τι. Δυστυχώς δεν το κατάλαβα αυτό. Αλλά φέτος, υπόσχομαι θα παρακολουθήσω στο συγκεκριμένο μάθημα και θα στο πω στο τέλος της χρονιάς.
Back to top

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 12:59 am
Post subject:
Reply with quote

Ντροπη και αισχος Narita να μην γνωριζεις για την διαφορα "ότι" με "ό'τι" Razz
Προσωπικα, οι πηγες που χρησιμοποιω πιστα ειναι

Το ηλεκτρονικο Μειζον Ελληνικο Λεξικο (Τεγοπουλος-Φυτρακης),
Τη σελιδα http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/Dictionaries.htm
Το προσωπικο μου σχολειο http://www.krassanakis.gr/ Worthy
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 1:27 pm
Post subject:
Reply with quote

ναι ισχύει ακόμα η διαφορά "ότι" με "ό,τι". επίσης, στη Νέα Ελληνική είναι κτίριο.
Left> άμα είσαι όσο λες στο hi5, τότε μου ρίχνεις... 6-7 χρόνια! Whistling
Back to top

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 9:06 am
Post subject:
Reply with quote

Περι τονισμού: Είναι δύσκολο να βρεί κανείς πού αρχίζει και πού τελειώνει το πρόβλημα σε μιά γλώσσα οπου (κυρίως λόγω της πρόσφατης συγκριτικά μετάβασης απο την καθαρεύουσα στη νεοελληνική, αλλα καί εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της) οι κανόνες τονισμού δέν ανταποκρίνονται στον επιτονισμό της φράσης. Οι κανόνες τονισμού, που ορίστηκαν (με καλή θέληση, πιστεύω) για να απλοποιήσουν το τονικό σύστημα, είναι περισσότερο ρυθμιστικοί παρά περιγραφικοί, και ιδιαίτερο -αρνητικό- βάρος για μένα φέρουν αυτοί που ορίζουν οτι μονοσύλλαβες λέξεις δέν τονίζονται (παρα μόνο τα ερωτηματικά "πώς", "πού", και "τί"), και οτι όλες οι δισύλλαβες λέξεις παίρνουν τονικό σημάδι (οξεία, τόνο, όπως θέτε πείτε το). Αυτό το σύστημα δέν το ακολουθώ (φαίνεται στους τόνους μου), αλλά νομίζω οτι ορίζει την πλειοψηφία όσων γράφουν. Απο κεί και πέρα, όπως βολεύεται καθείς.

Περι αλλαγής στη γλώσσα: Σάν δυναμικό και όχι στατικό μέσο επικοινωνίας, η (οποιαδήποτε) γλώσσα περνάει απο συνεχείς μεταλλάξεις και εξελίξεις. Κάποιοι δέχονται ορισμένα πράγματα πιό εύκολα, κάποιοι όχι, ο καθένας για δικούς του λόγους. Το καλό της υπόθεσης είναι πως το σύστημα μας ξεπερνάει σάν μεμονωμένους ομιλητές, οπότε δεκάρα δέ δίνει για το τί πιστέυουμε εμείς σά "σωστό", και τραβάει το δικό του δρόμο.

Πει greeklish: 8ewrw oti einai ena endiaferon deigma gia to pws mporei mia glwssa pou de dia8etei latinikous xarakthres na antape3er8ei sthn koinwnia thw plhroforias kai to kyriarxo grafiko systhma. Peran ths grafhs omws, perissotero endiaferon exei nomizw to pws antapokrinetai oxi to grafiko systhma ths x glwssas, alla h idia h glwssa, kai ennow th xrhsh e3wgenwn orwn sto ka8hmerino thw le3ilogio. H entypwsh mou einai pws o kosmos mas odhgeitai se mia glwssikh sygklish orwn (me thn kyriarxh glwssa na daneizei se oles tis alles), kati pou den exei shmasia an mas aresei h oxi, oute mporoume na to alla3oume.

Pleace Donate for a PC for Arvendui
Κατανταω κουραστικος μονο οταν καταντατε γραφικοι~ Azalin
Back to top

Post Posted: Thu Sep 06, 2007 3:31 pm
Post subject: Aλλη μια λύση
Reply with quote

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Thumbs UP
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

Post Posted: Tue Dec 18, 2007 5:05 pm
Post subject:
Reply with quote

Whistling
Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Κυτίο Παραπόνων All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum