Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Πρόβλημα με το Oni
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 28 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 25, 2007 11:53 pm
Τίτλος: Πρόβλημα με το Oni
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με αφορμή ένα post του nestor, θυμήθηκα ένα πρόβλημα που έχω Vava

Αγόρασα το Oni πριν 3 χρόνια και ακόμη δεν έχω καταφέρει να παίξω.Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

PC δικό μου, απέκτησα πριν περίπου 1,5 χρόνο Kakashi Thumb up (μη ρωτάτε που προσπάθησα να παίξω πριν) και χρησιμοποιώ τα Windows XP.

Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού λένε: windows 98/2000/Millenium Edition. Και γι' αυτό πηγαίνω στο φάκελο του παιχνιδιού και στο εκτελέσιμο αρχείο πατάω: Properties ->Compatibility.

Όταν επιλέγω w98 μου βγάζει το εξής μήνυμα:

Και όταν επιλέγω w2000:

Το CD το έχω μέσα στο DVD-ROM.
καμιά ιδέα; Γιατί θα τρελαθώ!Lamer What..? Ranting Ranting :wallbash: suicide

(ήδη τρελάθηκα αλλά μη το κάνουμε θέμα)

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 26, 2007 2:24 am
Τίτλος:

Τα Windows XP είναι βασισμένα στη μηχανή των NT, όπως ήταν και τα 2000. Αυτό φάνηκε στις αρχές τους, όταν όλα τα Win98 compatible games παρουσίαζαν προβλήματα (μετά βγήκαν WinXP compatible παιχνίδια). Η πολλά υποσχόμενη προσομοίωση λειτουργικού (Compatibility Mode), δεν λειτουργεί σωστά, παρά μόνο σε ελάχιστες απλές περιπτώσεις. Άρα μην περιμένεις βάζοντας Compatibility with Win98 να παίξει.

Τώρα, όσων αφορά τα 2000. Η μηχανή των XP είναι βασισμένη στη μηχανή των NT, όπου βασίζονται και τα 2000. Έτσι, είναι πολύ πιθανό η έκδοση για Windows 2000 να παίζει μια χαρά και να μην βγάζει μήνυμα λάθους. Όμως, νομίζω πως στα Windows XP έχει αλλάξει ο τρόπος χειρισμού των ASPI drivers για CD-ROM. Και γι'αυτό η έκδοση 2000 του παιχνιδιού δε μπορεί να τους αναγνωρίσει. Και μην περιμένεις, όπως ανέφερα νωρίτερα, το Compatibility Mode να αλλάξει τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.

Υπάρχει μια εγγυημένη λύση για το πρόβλημά σου, αλλά εξαρτάται από το πόσο μακριά είσαι διατεθιμένος να φτάσεις για να παίξεις αυτό το παιχνίδι, και άλλα παλιά παιχνίδια. Η καλύτερη λύση λοιπόν, που έχω εφαρμόσει και εγώ, είναι 2 λειτουργικά. Win98 και WinXP. Θα χρειαστεί να κάνεις format το δίσκο, να τον χωρίσεις σε 2 κομμάτια, C:\ και D:\ , να εγκαταστήσεις τα Win98 στο C:\ , και μετά τα WinXP στο D:\ . Η διαδικασία δε μπορεί να γίνει με διαφορετική σειρά, καθώς τα NT λειτουργικά (NT, NT4, 2000, XP) υποστηρίζουν πολλαπλά εγκατεστημένα λειτουργικά, ενώ όσα είναι βασισμένα στη μηχανή των 95 (98, 98se, ME) δεν έχουν τέτοια επιλογή, δηλαδή να μπούνε σε ένα σύστημα που ήδη έχει ένα λειτουργικό. Επίσης, προτείνω να βάλεις Win98 second edition, που υποστηρίζει πολύ περισσότερα από τα απλά Win98. Ούτε τα Millenium τα συνιστώ, γιατί ήταν μια φτηνή και (χωρίς λόγο) πιο βαριά απομίμηση των Win98SE.

Αυτή τη λύση την έχω υιοθετήσει και στο δικό μου PC. Μάλιστα όσα παιχνίδια παίζουν και στα 2 λειτουργικά, έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις στα 98.

EDIT:
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:
ΜΗΝ δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τα Windows 98 πάνω από WinXP σε καμία περίπτωση. Ειδικά αν έχεις σκληρό μεγαλύτερο από 137GB και το CD των XP είναι παλιότερο από Service Pack 1. Είναι ισοδύναμο με αυτοκτονία. Μόλις πριν λίγες ώρες το δοκίμασα big smile (επανεγκατάσταση των 98 γιατί δε δούλευαν μερικά προγράμματα εκεί). Ακόμα παλεύω να αποκαταστήσω το σύστημα,και τώρα κάνω post από λειτουργικό σε άλλο σκληρό δίσκο HaHa
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 21 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 26, 2007 6:53 am
Τίτλος:

Δες πριν προβείς σε τόσο δραστικά μέτρα και αυτή τη σελίδα http://oni.bungie.org/help/winxp.html

Ισως αν κατεβάσεις το patch http://oni.bungie.org/help/OniforXP.zip να τελειώσουν τα προβλήματά σου. Δεν είναι official αλλά ίσως είναι η λύση που ζητάς.

Περιμένουμε νέα από το μέτωπο Thumbs UP
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 28 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 26, 2007 9:00 am
Τίτλος:

@ Left64Vegeta τη λύση που προτείνεις την είχα σκεφτεί και εγώ, αλλά υπάρχουν μερικά προβλήματα:

-Windows98/SE που να λειτουργούν δεν μπορώ να βρω

-Τα w98/SE δεν υποστηρίζουν το σύστημα NTFS και πρέπει να βολευτώ με το FAT32

-Τα αδέρφια μου δεν θέλουν (για να είμαι ειλικρινής και εγώ) να εγκαταστήσω ένα λειτουργικό σύστημα μόνο και μόνο για να παίξω ένα παιχνίδι

@lexalkon χρησιμοποίησα το patch που λες και ξεκίνησε η εκπαίδευση (δεν ξέρω αν μετά παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω)

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας. Thumb 2 Up

Ένταξη: 21 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 26, 2007 11:57 am
Τίτλος:

Γι'αυτό υπάρχουν τα φορουμς: επικοινωνία, διακίνηση ιδεών, απορίες και λύσεις κλπ κλπ big smile big smile
Ελπίζω να μη σταματήσει πουθενά, αλλά αν συμβεί ίσως σου βρω κι άλλη εναλλακτική. Χαιρέτα μου την πατρίδα Thumb 2 Up
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας