Τα Windows XP είναι βασισμένα στη μηχανή των NT, όπως ήταν και τα 2000. Αυτό φάνηκε στις αρχές τους, όταν όλα τα Win98 compatible games παρουσίαζαν προβλήματα (μετά βγήκαν WinXP compatible παιχνίδια). Η πολλά υποσχόμενη προσομοίωση λειτουργικού (Compatibility Mode), δεν λειτουργεί σωστά, παρά μόνο σε ελάχιστες απλές περιπτώσεις. Άρα μην περιμένεις βάζοντας Compatibility with Win98 να παίξει.
Τώρα, όσων αφορά τα 2000. Η μηχανή των XP είναι βασισμένη στη μηχανή των NT, όπου βασίζονται και τα 2000. Έτσι, είναι πολύ πιθανό η έκδοση για Windows 2000 να παίζει μια χαρά και να μην βγάζει μήνυμα λάθους. Όμως, νομίζω πως στα Windows XP έχει αλλάξει ο τρόπος χειρισμού των ASPI drivers για CD-ROM. Και γι'αυτό η έκδοση 2000 του παιχνιδιού δε μπορεί να τους αναγνωρίσει. Και μην περιμένεις, όπως ανέφερα νωρίτερα, το Compatibility Mode να αλλάξει τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.
Υπάρχει μια εγγυημένη λύση για το πρόβλημά σου, αλλά εξαρτάται από το πόσο μακριά είσαι διατεθιμένος να φτάσεις για να παίξεις αυτό το παιχνίδι, και άλλα παλιά παιχνίδια. Η καλύτερη λύση λοιπόν, που έχω εφαρμόσει και εγώ, είναι 2 λειτουργικά. Win98 και WinXP. Θα χρειαστεί να κάνεις format το δίσκο, να τον χωρίσεις σε 2 κομμάτια, C:\ και D:\ , να εγκαταστήσεις τα Win98 στο C:\ , και μετά τα WinXP στο D:\ . Η διαδικασία δε μπορεί να γίνει με διαφορετική σειρά, καθώς τα NT λειτουργικά (NT, NT4, 2000, XP) υποστηρίζουν πολλαπλά εγκατεστημένα λειτουργικά, ενώ όσα είναι βασισμένα στη μηχανή των 95 (98, 98se, ME) δεν έχουν τέτοια επιλογή, δηλαδή να μπούνε σε ένα σύστημα που ήδη έχει ένα λειτουργικό. Επίσης, προτείνω να βάλεις Win98 second edition, που υποστηρίζει πολύ περισσότερα από τα απλά Win98. Ούτε τα Millenium τα συνιστώ, γιατί ήταν μια φτηνή και (χωρίς λόγο) πιο βαριά απομίμηση των Win98SE.
Αυτή τη λύση την έχω υιοθετήσει και στο δικό μου PC. Μάλιστα όσα παιχνίδια παίζουν και στα 2 λειτουργικά, έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις στα 98.
EDIT:
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:
ΜΗΝ δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τα Windows 98 πάνω από WinXP σε καμία περίπτωση. Ειδικά αν έχεις σκληρό μεγαλύτερο από 137GB και το CD των XP είναι παλιότερο από Service Pack 1. Είναι ισοδύναμο με αυτοκτονία. Μόλις πριν λίγες ώρες το δοκίμασα

(επανεγκατάσταση των 98 γιατί δε δούλευαν μερικά προγράμματα εκεί). Ακόμα παλεύω να αποκαταστήσω το σύστημα,και τώρα κάνω post από λειτουργικό σε άλλο σκληρό δίσκο