|
|
Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 29 Ιούλ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 14, 2006 2:10 pm
Τίτλος:
|
|
|
Cougar έγραψε:
|
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το 80% των ατόμων που είπαν την γνώμη τους μέχρι τώρα έχουν το Naruto σαν υπερτιμημένο... Ποιος στο κέρατο έκανε τόσο ντόρο τελικά και το "υπερτίμησε" αφού δεν έπρεπε μάλλον......;;;;
|
Εδω απαντα ο Phantom Duck αρκετα καλα για το Naruto και +φωνω:
Παράθεση:
|
Τώρα για το Naruto. Είναι γενονός πως οι περισσότεροι που ξεκινάνε την ενασχόλησή τους στον κόσμο των anime, "μυούνται" από το συγκεκριμμένο anime. Είναι λογικό λοιπόν να το θεωρούν το καλύτερο anime (αφού δεν έχουν δει και πολλά Razz ). Αλλά μόλις δουν άλλες σειρές που μέχρι τότε τους ήταν άγνωστες, θα παρατηρήσουν πως καλό είναι το Naruto, αλλά υπάρχουν και άλλα Wink Το ίδιο και για το Dragonball, κλπ
|
Και φυσικα να συμπληρωσω κατι που δεν ειχα πει στην αρχη,πως καποια anime ειναι δικαιως υπερεκτιμημενα,πχ Berserk.Τελειωνει αχαρα,αλλα οσο εδειξε το ειχα δει ολοκληρο σε 1 μερα.Και αν καποιος διαβασει το manga θα καταλεβει περισσοτερα. 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 24 Μάι 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 14, 2006 2:48 pm
Τίτλος:
|
|
|
Phantom Duck έγραψε:
|
Βασικά για να ξέρεις ποιο από τα δύο είναι καλύτερο, και ποιο είναι το υπερεκτιμημένο, πρέπει να έχεις δει τα πάντα και από τις 2 σειρές Προσωπικά δεν το σχολιάζω μιας και δεν έχω δει ακόμα ό,τι υπάρχει από Macross.
|
Έχεις δίκιο σ' αυτό.  Γι αυτό δεν είπα αν το Gundam είναι καλό ή όχι, απλά είπα ότι με ενοχλεί να υποτιμούν το Robotech, ειδικά όταν δεν το έχουν δει προσεκτικά όλο, αν όχι όλο τουλάχιστον το Macross Saga που είναι top... _________________ My Blog | Blood Berets Athens Paintball Team @ Facebook
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 28 Δεκ 2005
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 14, 2006 4:26 pm
Τίτλος:
|
|
|
ppl,ppl...me pare3igisate...allo den mou aresei ena anime,allo to thewrw uperektimimeno...
thewrw to eauto mou apo ta megalutera Bleach-tards tis ellados  auto omws den me empodizei na to thewrw episis uperektimimeno,giati apla den kerdizw kai tpt asxoloumeni polu me auto..porwnomai me ena episodeio,me ena chapter tou manga,agorazw merchandise kai meta ti?imho,tpt..
oles tis seires pou anefera sto prwto post mou aresan/aresoun(alles polu,alles ligo),alla i uperbolili enasxolisi mazi tous den prosferei(emena proswpika de mou prosfere) kai tpt sumantiko..(ektos tis psixagwgias fusika)
Tzolis έγραψε:
|
Από τη μια όσον αφορά τον Yami-chan. Αλήθεια, τι σου αρέσει;;; Εδώ έχεις θάψει όλα τα mainstream anime.
|
first of all i'm a she :P
deuteron mainstream den simenei panta kai kalo/poiotiko.
triton eimai multi-fandom person..koinws blepw opoiodipote anime(asxetws genre),kai mou aresoun e3isou..4.5 xronia twra exw dei ki exw dei seires...apo aristourgimata mexri skoupidia..(kai stin prwti katigoria anikan mainstream i mi anime)
peace!  _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 06 Αύγ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 14, 2006 7:22 pm
Τίτλος:
|
|
|
Διαφωνω με όσους είπαν ότι το Fullmetal Alchemist είναι υπερεκτιμημένο.Δεν μπορω να καταλαβω σε τι υστερει το anime αυτο ωστε να μην πρεπει κατα τη γνωμη τους να κατατασσεται στα πιο φημησμενα? Είναι καποιος αντικειμενικος λογος?
Πάντως κατα τη γνωμη μου υπερεκτιμημενα μπορουν να θεωρηθουν τα DBZ,το bleach,η sailor moon,και εννοειται τα pokemon και yu-gi-oh!. _________________ Make the sadness go away...

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Σεπ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Δεκ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 15, 2006 1:56 pm
Τίτλος:
|
|
|
Παράθεση:
|
first of all i'm a she :P
|
My apologies
Παράθεση:
|
deuteron mainstream den simenei panta kai kalo/poiotiko.
|
Δεν είπα οτι όλα τα mainstream είναι και καλά. Σαν maιnstream θεωρώ απλά τα ποιό γνωστά... Σίγουρα δεν είναι όλα ποιοτικά και καλά
Παράθεση:
|
triton eimai multi-fandom person..koinws blepw opoiodipote anime(asxetws genre),kai mou aresoun e3isou..4.5 xronia twra exw dei ki exw dei seires...apo aristourgimata mexri skoupidia..(kai stin prwti katigoria anikan mainstream i mi anime) Whistling
|
Now thats what i'm talking about!
Same here!  (αν εξαιρέσουμε τα DBZ που είχα φάει κόλλημα στην ΤV σαν παιδί και εγώ, απ'όταν ξεκίνησε, στο χορό μπήκα τα τελευταία 6 χρόνια και οτι πέσει στα χέρια μου το βλέπω και όντως, από κορυφαία μέχρι & τελείως σαπίλα έχω δει) Οπότε  from now on...
EDIT: Επειδή δεν έχω και καιρό στα forum, πως βάζω αντί το σκέτο "Quote:" το " Τάδε wrote: " γιατί τα παραπάνω είναι της yami-chan.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Ιούν 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 15, 2006 2:07 pm
Τίτλος:
|
|
|
Tzolis έγραψε:
|
EDIT: Επειδή δεν έχω και καιρό στα forum, πως βάζω αντί το σκέτο "Quote:" το " Τάδε wrote: " γιατί τα παραπάνω είναι της yami-chan.
|
[quote="yami-chan"] anti gia aplo [quote].Episis exei kai ena koumpaki quote gia na sxoliaseis olo to post allou anti na kaneis post reply. _________________ God didn't send me to earth to shine.He put me here to show you how it's done...

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 16, 2006 1:11 pm
Τίτλος:
|
|
|
Fullmetal έγραψε:
|
Tzolis έγραψε:
|
|
(quote="yami-chan") anti gia aplo "quote".Episis exei kai ena koumpaki quote gia na sxoliaseis olo to post allou anti na kaneis post reply.
|
Εντάξει. Μου πήρε μερικά edit παραπάνω μεχρι να το πετύχω, και μερικές αλλαγές, αλλά το πέτυχα!!! Thanks Fullmetal!!! 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 29 Ιούλ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 16, 2006 2:55 pm
Τίτλος:
|
|
|
oc3an έγραψε:
|
Mina έγραψε:
|
Πάντως κατα τη γνωμη μου υπερεκτιμημενα μπορουν να θεωρηθουν τα DBZ,το bleach,η sailor moon,και εννοειται τα pokemon και yu-gi-oh!.
|
πωπω πως ξεχασαμε τα ποκεμον και γιουτζιο ρε παιδια? ελεοτικ ανιμε
|
Δικιο εχετε'^_^γι'αυτο προσθετω και εγω τα pokemon(αν και μου αρεσαν στην αρχη παλιοτερα  )Για το yu-gi-oh! δεν το εχω δει αρκετα.
ΥΓ.Να προσθεσω πως το ελληνικο dub χαλαει ΠΟΛΥ την γνωμη και την εικονα ενος anime. 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 16, 2006 8:28 pm
Τίτλος:
|
|
|
Αυτό είναι αλήθεια. Και αυτό γιατί πέρα από το οτι παραποιούν βασικά στοιχεία για να μπορούν να καταλάβουν τα μικρά (κυρίως τα ονόματα των χαρακτήρων και ειδικά στα Yu-Gi-Oh και One Piece) δεν θα μπορέσουν με ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ να πετύχουν το πάθος των Ιαπώνων!
Μία εξαίρεση υπάρχει κατά τη γνώμη μου. Το Kabamaru! Και αυτό γιατί είχε ΤΟΣΟ γελίο dubbing που σε συνδιασμό με τον αστείο χαρακτήρα της σειράς, γίνεται απλά ξεκαρδιστική!!!
Πάντως να σημειωθεί οτι το "κομμάτι" αυτό του πάθους που δίνουν οι Ιάπωνες δεν πιάνεται εύκολα ούτε και απο τα άλλα dubbing (κάπως έτσι γράφεται ή έγραψα ότι να'ναι;; )
Συγκεκριμένα, είχα διαβάσει ένα review του Fullmetal Alchemist, στο οποίο, πραγματικά θάβανε το αγγλικό dubbing, σε βαθμό να λένε οτι το original είναι αριστούργημα και το dubbed πατάτα!!!
Οπότε θα έλεγα οτι δεν είναι μόνο το ελληνικό που χαλάει τη γνώμη ενός anime. Απλά το ελληνικό κάπως παραπάνω με τις extra "ποιοτικές" παρεμβάσεις... 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 20 Δεκ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 26 Μάι 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 20, 2006 6:02 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ως υπερεκτιμημένο θεωρείται ένα anime όταν το μέγεθος:
Α> της προβολής του
Β> της δημοφιλίας του
Γ> της αντιμετώπισης του από το Industry (marketing)
Δ> του fanbase τoυ
είναι διάφορα με την αξία που εμείς του προσδίδουμε ως τίτλο.
από τον παραπάνω ορισμό καθίσταται προφανές πως το αν κάτι θεωρείται υπερτιμημένο ή όχι δεν είναι αντικείμενο σύγκρισης/σύγκρουσης. Ο καθένας έχει την δικιά του άποψη, και frankly, το θεωρώ κομματάκι δύσκολο για παράδειγμα να με πείσει κάποιος πως κάτι είναι ωραίο όταν εμένα δεν μου αρέσει. Λογικό δεν είναι?...
Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να δίνονται και κάποιες διευκρινήσεις...
A> Anime που λειτουργούν σε love it / hate it basis, είναι αδύνατον να θεωρούνται υπο- υπερ- εκτιμημένα. Το γεγονός και μόνο πως ένα σεβαστό ή ομότιμο ποσοστό του fanbase έχει την διαμετρικώς αντίθετη γνώμη για τον ίδιο τίτλο ακυρώνει την εννοια της ίδιας της λέξεως...κλασσικά παραδείγματα τίτλων που εντελώς εσφαλμένα θεωρούνται υπερεκτιμημένοι είναι τα NGE και KGNE...Τα anime που λειτουργούν σε love it / hate it basis έχουν κάποιο χαρακτηριστικό (στις συγκεκριμένες περιπτώσεις: δαιδαλώδες plot και υπερδραματοποίηση) το οποίο προκαλεί την αντίδραση του θεατή με καλό ή κακό τρόπο. Τα anime που ανήκουν στην κατηγορία αυτή συνήθως προκαλούν και δυνατά debates όσον αφορά την αξία τους. Η ίδια δε η ύπαρξη αυτών συνιστά αποδεικτικό στοιχείο της αδυναμιας ταύτισης τους με την έννοια υπερεκτιμημένο (ή/και το αντίθετο).
Β> Όποια και να είναι η άποψή μας για ένα τίτλο, υπάρχουν πάντα και αντικειμενικά κριτήρια τα οποία τον συνοδεύουν. Για παράδειγμα, πολλοί fans θεωρούν ας πουμε την ταινία Akira ως υπερεκτιμημένο τίτλο παραγνωρίζοντας τόσο την επίδρασή του στην βιομηχανία anime, τις τομές και ανατροπές που έφερε στην κατασκευή τους, τον τρόπο με τον οποίο αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για τη παγκόσμια διάδοση του japanimation κτλ κτλ...στην ίδια κατηγορία πέφτουν τίτλοι όπως το Robotech/Macross, το Ninja Scroll, το Ghost in the Shell κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να αποσυνδέσει ο θεατής είναι την προσωπική του γνώμη απο τα αντικειμενικά μεγέθη. Προσωπικά δεν μπορώ για παράδειγμα να ακούσω jazz. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η jazz δεν είναι ένα μουσικό είδος που άνοιξε νέους ορίζοντες, και έκανε ας πούμε κάθε rock fan να της χρωστάει την ύπαρξή του...
Γ> Εκδηλωτικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι επίσης τα φαινόμενα οχύρωσης των οπαδών πάνω σε θέσφατα. έτσι λοιπόν έχουμε παλιούς anime fans να καταδικάζουν τα νέα anime με ατάκες του στυλ "δεν βγαίνουν τέτοια διαμάντια πλέον", "όταν έγω έβλεπα anime εσυ...", "τι να μας πεί και ο 14χρονος", τους αντικομφορμιστές να αντιδρούν σε οτιδήποτε το popular ώστε να αντιδράσουν "χρησιμοποιώντας την πανηλίθια εξίσωση popular=mainstream=trash, τους "κουλτουριάρηδες" να κάνουν μαθήματα κατήχησης στους άμυαλους αστούς "τι να μου πεί το Naruto εμένα ρε", "νταξ, καλά τα παιδικά αλλά...", "διαβάστε λίγο να μάθετε", τους fanboys/girls να μας χαρίζουν άπειρες στιγμές ομορφιάς "NGE rulezzzz alll!!!1111" "Τόλμησες να μιλήσεις ενάντια στο Naruto??O_0" κοκ...
Ηθικό δίδαγμα...ο καθένας με την τρέλα του μάγκες. Ρίχτε την στο καναβάτσο, αλλά μην αμφισβητείτε την τρέλα του άλλου...σε τελική ανάλυση, its all in the eye of the beholder...Dante out..  _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 03 Σεπ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2006 1:54 am
Τίτλος:
|
|
|
yami-chan έγραψε:
|
p,alla i uperbolili enasxolisi mazi tous den prosferei(emena proswpika de mou prosfere) kai tpt sumantiko..(ektos tis psixagwgias fusika)
|
τι άλλο μπορεί να προσφέρει ενα anime
πιθανώς η reply του dαnte80 να είναι ότι πιο έξυπνο έχω διαβάσει σε αυτό το forum ,αν όχι οπωσδήποτε η καλύτερη απάντηση σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Αύτο που μου μένει πάντως είναι το κράξιμο στο naruto...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2006 11:30 am
Τίτλος:
|
|
|
dante80  !
Στην αρχή είδα τη reply σου και ανχώθηκα!
Αλλά τελικά πιστεύω το κάλυψες το topic.
Πάντως πιστεύω οτι στόχος του topic ήταν να δούμε τη γνώμη των beholders και γύρισε σε κριτική της γνώμης τους από αυτούς που δεν τους άρεσε (συμπεριλαμβανομένου και εμού  )
Επομένως πιστεύω οτι θα ήταν ωραία φάση να γυρίσει αυτό το topic σε pollάκι!
Μιας και έχουν ακουστεί ήδη κάποιες γνώμες, να βγει ένα top 5 ή top 10 και πάνω σε αυτά να συνεχιστεί σαν poll πλέον το topic...
Έτσι δεν θα χρειάζεται να σχολιάζει ο καθένας την γνώμη του καθενός
Sooooo...???
What do you think admin?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tzolis στις Σαβ Ιαν 13, 2007 9:57 am, 1 φορά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 22 Μάρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2006 12:07 pm
Τίτλος:
|
|
|
droonky έγραψε:
|
yami-chan έγραψε:
|
p,alla i uperbolili enasxolisi mazi tous den prosferei(emena proswpika de mou prosfere) kai tpt sumantiko..(ektos tis psixagwgias fusika)
|
τι άλλο μπορεί να προσφέρει ενα anime
|
Ένα anime μπορεί να προσφέρει ΠΟΛΥ περισσότερα από απλή ψυχαγωγία
Παράθεση:
|
πιθανώς η reply του dαnte80 να είναι ότι πιο έξυπνο έχω διαβάσει σε αυτό το forum ,αν όχι οπωσδήποτε η καλύτερη απάντηση σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
|
Παράθεση:
|
Αύτο που μου μένει πάντως είναι το κράξιμο στο naruto...
|
 Πως γίνεται να σε καλύπτει η απάντηση του Dante, και ταυτόχρονα να λες πως το μόνο που μένει είναι το κράξιμο σε ένα Anime? Μάλλον δεν πρέπει να κατάλαβες πολύ καλλά αυτό το έξυπνο post του Dante  _________________
ΤΟ ADN είναι ένα σύστημα προώθησης των anime στην Ελλάδα.Ορισμένες αλυσίδες:
AnimeClipse Releases// Saint Seiya Collection// High Definition Movies
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
|
|
|
|
|