Δεν μου φτάνει που βαριέμαι που ζω, έχω και τις ελληνικές πρωτοτυπίες. Είστε το μόνο δημόσια γνωστό ελληνικό fansubbing group, από όσο ξέρω, και φυσικά δημιουργείτε τα εξής προβλήματα:
1. Απ' όσο ξέρω κανένα άλλο fansubbing group δεν έχει ημι-private tracker. Για να κατεβάσει δηλαδή κάποιος μη εγγεγραμμένος χρήστης ένα anime που έχει γίνει μόλις fansubbed, πρέπει να περιμένει 24 ώρες...

Και, άντε καλά δικός σας είναι ο tracker ό,τι ανοησία θέλετε κάνετε, αλλά δεν θα έπρεπε να έχετε την ειλικρίνεια να το γράψετε κάπου; Και μην μου πει κανένας πανεξυπνος ότι το είδε πριν 2 μήνες κάπου στο forum, γιατί... απλά δεν θα ασχοληθώ! Και ας μου πει κάποιος σε τι αποσκοπεί ο ημι-private χαρακτήρας, αφού όποιος θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γραφτεί - και να κατεβάσει άμεσα το anime. Εκτός και αν πρόκειται για σπάσιμο νεύρων, ώστε να γραφτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να βγαίνετε να λέτε έχουμε 100 ή 1000 χρήστες, δες, δες, ... ζήλια, ζήλια...
2. Η άλλη ανοησία με το ratio. Ναι, βέβαια, αφού ο tracker είναι ημι-private, δεν θα είχε λίστα με όσους έχουν μικρό ratio και φυσικά δεν θα μετρούσε το ratio του κάθε χρήστη; Άντε, καλά, δικός σας είναι ο tracker, αλλά δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να δουλεύει σωστά; Χθές κατέβασα το Plawres Sanshiro 25 και είχα ratio τελικά πάνω από 1.5 (για την ακρίβεια 1.6+) και το ξέρω σίγουρα, γιατί χρησιμοποιώ μtorrent, που έχει ως προεπιλογή να σταματάει το upload όταν το ratio φτάσει το 1.5 και το έχω δοκιμάσει και στο blue-whitegt.com που λέει στα ίσια ότι ο tracker είναι private. Σήμερα και έχοντας κάνει remove το torrent από το μtorrent, χωρίς να το παύσω ώστε να πάει το upload στα 0 kb/s, μπαίνω (κάνω login) στο site σας και ανακαλύπτω ότι το ratio μου είναι 1.48 - και φυσικά έχω κατεβάσει μόνο το Sanshiro 25.
3. Φυσικά, μπορεί κάποιος εγγεγραμμένος χρήστης να κατεβάζει όσα αρχεια δεν έχουν περιορισμό χρόνου ανώνυμα και να seedάρει όσα μόλις βγήκαν - και τα κατεβάζουν πολλοί, ώστε να έχει υψηλό ratio! Φυσικά αφού μόνο το fansubbing crew και ο διαχειριστής έχουν δικαίωμα πρωτογενούς upload, αυτοί έχουν και άπειρο ratio, αφού μόνο ανεβάζουν από την αρχή. Ζήλια, ζήλια...
4. Στο blue-whitegt.com έχω βαρεθεί να βλέπω να ανεβάζουν fansubbed anime - και να υπάρχουν ανόητοι που να χαλάνε το ratio τους εκεί για να τα κατεβάσουν. Το λέω, γιατί αρκετά από αυτά είναι και δικά σας. Ε, και; Την ευθύνη την έχετε εσείς - και όλα τα fansubbing groups, εκτός φυσικά από το δικό σας, φροντίζουν να ελέγχουν, ώστε να αποτρέψουν παρόμοια αισχρά φαινόμενα.
5. Φυσικά, τα όσα είπε ο phm, περί μετάφρασης, είναι ελάχιστα... Απορώ στο "Naruto", γιατί βγάζετε το σηματάκι των Anbu-AonE (Dattebayo αργότερα, υποθέτω) και βάζεται το δικό σας... Και, φανταστείτε ο tracker των Dattebayo να γινόταν ημι-private. Αργείτε, που αργείτε, στην μετάφραση, τότε να δεις τι θα γινόταν.