γενικότερα συμφωνώ αλλά ξέρεις ότι αυτό είναι πολύ υποκειμενικό θέμα. και όχι μόνο διαφέρει από άνθρωπα σε άνθρωπα αλλά εξαρτάται και από την ωριμότητα του καθενός, ωριμότητα ως άνθρωπα και ως θεατή.
παράδειγμα: είδα στη λίστα σου το Chrono Crusde. στις μεγάλες μου δόξες, τότε που έβλεπα τα anime μετά μανίας και με το τσουβάλι(και δεν χαμπάριαζα αν η σειρά είναι ή δεν είναι καλή με ενδιέφερε περισσότερο η ποσότητα), κάπου στο 1/3 των επεισοδίων έβριζα τη φαφαριά που έπεσε στα χέρια μου. είναι από τις λίγες σειρές που έχω κάνει drop.
από την άλλη εσένα προφανώς σου άρεσε πολύ. γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως....
μπορεί όταν έκατσα να τη δω να είχα δει πολλά παρόμοια μαζεμένα (το έκανα τότε αυτό) και γι' αυτό την απαξίωσα.
Από την άλλη όμως, και εσύ δε νομίζω να την είδες τώρα πρόσφατα. ή και πρόσφατα να την είδες, μπορεί να την ξαναδείς σε 4-5, 10 χρόνια και να πεις, " MASAKA! μα τι βλακείες καθόμουν και έβλεπα?!"
όπως ας πούμε, συνέβη με μένα και το Suzumiya Haruhi no Yuutsu. το εξυμνούσα(με), το ευλογούσα(με) και τελικά είναι μια μαλακία και μισή, κάνει ο κάθε σκηνοθέτης/σεναριογράφος την τρέλα του και το περνάμε για τέχνη. είναι σαν την αφηρημένη ζωγραφική/γλυπτική.
Να μην μιλήσω για το Ergo Proxy...
αδικούνται-δεν αδικούνται, έχω να πω το εξής:
για τον καθένα, οι σειρές που παίνουν στο τοπ 5-10-15-20-φτου-και-βγαίνω και αυτές που πιστεύει ότι κακώς δεν τις προτιμάει ο κόσμος για διάφορους λόγους, είναι οι σειρές που αυτός ο ίδιος θα κάτσει να δει 2-3-4-5 φορές και κάθε φορά θα τις ευχαριστιέται το ίδιο.
για μένα το GTO είναι μια από αυτές. βρέθηκε ξανά στον σκληρό μου και είχα την ευχαρίστηση, ενώ το έχω δει τόσες φορές, ενώ έχω κάνει όλες τις μεταφράσεις που η AC (ακόμα) δεν έχει βγάλει (το εννοώ αυτό), να δω μερικά επεισόδια και να τα καταευχαριστηθώ.
καπάκι κατέβασα το Nodame Cantabile για να το δω στα κοντά με το αίσθημα, και από εκεί που ξεκίνησα το πρώτο επεισόδιο ένα βράδυ γιατι δεν έιχα τίποτα άλλο πρόχειρο, κατέληξα να ξαναδω τη σειρά μονορούφι (αντί να διαβάζω όπως έπρεπε).
ή το SDF Macross (θα βγει καινούριο το είδατε?)
ή το Summer Wars
κλπ....
να σημειώσω, αρκετά από αυτά που αναφέρεις τις θεωρώ καλές σειρές. κάποια δεν τα έχω δει. συγκεκριμένα το Space Brothers όμως θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο βγήκε τα τελευταία 3-4 χρόνια. ήταν πραγματικά απίστευτη σειρά και πολύ λυπήθηκα που τελείωσε.