Άντε βρε Ser... τόση ώρα αυτό εννοούσες; Και εγώ μαζί σου.
Ο λόγος που έβαλα shounen είναι για να περιγράψω κυρίως τα anime δράσης με πολύ ξύλο που απευθύνονται στα αγοράκια του δημοτικού - γυμνασίου - άντε και λυκείου (άσχετα αν λιώνουν και οι μεγαλύτεροι ). Εξάλλου όπως τονίζω και στο πρώτο μου post οι κατηγορίες shounen, shojo, seinen, josei έχουν ως κριτήριο το κοινό στο οποίο απευθύνονται, την ηλικία και το φύλο του. Λογικό λοιπόν μέσα τους να περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες κατηγορίες απλώς τα shounen έχουν επικρατήσει ως μια διαδεδομένη κατηγορία για να εντάξει κανείς μέσα anime τύπου dragonball, και στάνταρ είναι από τις κατηγορίες που έχουν πολλούς fans.
εδω θα διαφωνισω,υπαρχουν shonen τα οποια εχουν κατι παραπανω απο εξυπνο και ενδιαφερον σεναριο και προσφερουν απλοχερη διασκεδαση με πολλες ανατροπες, βλεπε για παραδειγμα naruto και fairy tale! _________________ Επισκευτείτε το blog μου.
Δηλαδή ρε serestrum, έπρεπε να μιλήσει κάποιος για dementia και shounen για να ξεμυτήσεις; Πάντως εγώ ψήφισα dementia,αν και με περιορίζει πολύ αυτή η κατηγορία. Δεν μπορώ να κρύψω ας πούμε, οτι μετά το Serial Experiments Lain, έλιωνα με το True tears και το H2O Footprints in the sand
you are weak... αν δεν δεις cat soup, μετα lain, και μετα 2 φορες το Paranoia Agent, στη σειρα, δεν τοχεις... XD
ultimatesayan αφου στην ιαπωνια οι σειρες προβαλονται για τα πιτσιρικια, δεν εχει σημασια αν τις βλεπεις και εισαι δικηγορος 50 χρονων με παιδια και εγγονια... ειναι για πιτσιρικια...
666 posts ftw... θα το κρατησω καιρο ετσι...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την serestrum στις Παρ Ιαν 01, 2010 4:49 pm, 2 φορές συνολικά
Ένταξη: 08 Δεκ 2006
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 01, 2010 2:32 pm
Τίτλος:
serestrum έγραψε:
you are weak... αν δεν δεις cat soup, μετα lain, και μετα 2 φορες το Paranoia Agent, στη σειρα, δεν τοχεις... XD
Έτσι!! Νάου χι ιζ τόλκινκ!
Από αυτά το cat soup δεν έχω δει... Να τι θα δω... αλλά αφού το λες σαν πρώτο ίσως να μην μου κάνει και τόσο εντύπωση πλέον... _________________
Και τα ρέστα μου στο παρακάτω:
ultimatesayan, θεωρητικά η κατηγορία shounen απευθύνεται σε νεαρά αγόρια. Η ιαπωνική λέξη shounen σημαίνει μικρό αγόρι και όπως λέει και η wiki: Shōnen (少年?), shonen, or shounen, is a Japanese word literally meaning few years and generally referring to a typical boy, from elementary school through high school age.
Κώδικας:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sh%C5%8Dnen
Και όπως λέει και το anidb: A style of anime and manga intended for boys, characterized by high-action, often humorous plots featuring male protagonists.
Με λίγα λόγια τα shounen έχουν ως target group αγόρια ηλικίας 8-18 ετών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν τα βλέπουν και μεγαλύτερα αγοράκια ή ακόμα και κοριτσάκια. Ακόμα και εγώ βλέπω shounen και μου αρέσουν κιόλας και είμαι και κοτζάμ γαϊδούρα 24 χρονών
Θα συμφωνήσω ότι κάποια shounen δεν έχουν μόνο ξύλο, αλλά περνάνε και πολλά άλλα μηνύματα και συνδυάζουν πολλές άλλες κατηγορίες. _________________
ναι, οντως ετσι ειναι, εχεις δικιο πανω σε αυτο.απλως ειμαι πολυ της γενιας του dragonball και μου αρεσει να βλεπω αυτες τις αποκοσμες και εξωπραγματικες μαχες _________________ Επισκευτείτε το blog μου.
Ωραίο θέμα Geutella!
Λοιπόν, ψήφισα Seinen-Josei αναφορικά με την κατηγοριοποίηση target group, και από άποψη θεματολογίας μου αρέσει πιο πολύ να βλέπω Slice of life και Drama-Romance, που περιγράφουν κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις,
αλλά και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι βλέπω μονορούφι και anime με υπαρξιακές, ανθρωπιστικές προεκτάσεις, από ό,τι κατάλαβα dementia.
Αν και τις περισσότερες φορές χρειάζομαι επανάληψη μήπως και καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής!
Αυτά σε μεγάλο ποσοστό, αλλά μου αρέσουν πολύ anime με samurai, γενικά με σπαθιά και πολεμικές τέχνες, κι ας είναι και shounen.
Όλα μου αρέσουν τελικά, καλό φρούτο είμαι κι εγώ! _________________ ...I'm not breaking down, I'm breaking out...
Παρο ολο που ειμαι 43 χρονών τα τελευταία χρόνια, ασχολουμε εχω δει αρκετες παρα πολλες ώρες anime , σίγουρα drama-fantasy sci-fi και τώρα τελευταία με αρέσειυπερβολικα περιμενω πως και πως το επόμενο
porfy nο nacai tabi 05 (Seiki Subs) με ελληνικη υπόθεση όπως και χαζευω με τις δημιουργίες , ταξιδεύω, του Migiasaki ή το Ghost in Shell και απο σειρες πιες να προτωπώ!
Ευχομαι μονο τα ταξιδια να συνεχιστούν!!!!!!!!
Δε θα διαλέξω συγκεκριμένο είδος. Όλα χρειάζονται μια στο τόσο πιστεύω.
ΑΛΛΑ
όσο πιο παλιά βλέπω (δεκαετία '80), τόσο μου αρέσουν. Η κατηγορία που διαλέγω λοιπόν είναι "retro".
δεν ξερω, βαζει ενα τοπικος σταθμος ενα παλιο γνωστο anime (Demetan) και επειδη το βαζει Σαββατο το συγκρινω με τις καινουργιες σειρες που προβαλουν τα γνωστα καναλια την ίδια μερα και σπαω πλακα με τις τεραστιες διαφορες στην προσεγγιση. Καλά και τότε δεχομασταν πολλα κλισέ αλλά επειδη πλεον αντικατασταθηκαν από άλλα γίναν εξαιρέσεις στον κανονα.
πχ ο πρωταγωνιστης τρωει ξυλο και συνηθως δεν αντιδρα αλλα αφηνει να τον βαρανε.
Η φιλη του και αυτη συνεχως μιλαει με παραπονιαρικο υφος και αρκετες φορες την κακομεταχειριζονται και αυτην. Που να τα δεις αυτα στις τωρινες σειρες με τους ατρωτους θυληκους και αρσενικους χαρακτηρες ή που δεν επιτρέπεται η προβολή βιαίων σκηνών.
Επεισης υπαρχουν σκηνες βιας και θανατου με ζωα και εντομα. Αστειες σκηνες σπανιες, αντε κανα γελιο στο τελος.
Αλλα δεν ξερω, μου αρεσε. Μου θυμησε τις παλιες σειρες που εβλεπα οπου υπηρχε χωρος για λιγη βια και σοβαροτητα. Ενω πλεον εχουν γινει ολα τοσο αποστειρωμενα και χαζοχαρουμενα ή τοσο "ψευτομάγκικα", λες και φοβουνται να ξεφυγουν από τον κανόνα πλεον. Δυστηχως πλεον οι ειδικοί στο παιδικό πρόγραμμα (και αυτο γίνεται παντού) έχουν αντικατασταθεί από τις εντολές των μάνατζερ που προτιμούν να πλασάρουν όποια σειρά προτιμούν αυτοί και χωρίς να ξέρουν σε βάθος το αντικείμενο, από το να αφήσουν κάποιον υπευθυνο να κάνει την επιλογή.
G_Altair έγραψε:
τα καινουργια οπως naruto,bleach.kai κτλ...
τι καινουργια....πανε να γινουν 10 χρονων και αυτα. Παει και η γενια του Naruto. Ευκαιρια να γινει και αλλη σειρα γνωστη απο τα πιτσιρικια ιαπωνεζοπουλα και να τη δουμε εδω.
Και εγώ μαζί σου , περιέγραψες με απόλυτη ακρίβεια την αγαπημένη μου κατηγορία
Και αλλος ενας!!
Χαιρομαι που ειμαστε στην ιδια κατηγορια
Καταλαβενετε βεβαια οτι ειστε σαλεμενοι ετσι??
και τα μυαλα σας δε λειτουργουν καλα... χεχεχεχεχε
δυστηχως για εμας γιατρια δεν υπαρχει ειμαστε μια κατηγορια απο μονοι μας! χεχεχ _________________ X---Kage Bushin No Jutsu---X
Mystery, Dementia, Psychological, Fantasy
Και βασικά,όταν υπάρχει συνδυασμός διαφορετικών ειδών^
Όταν έχουν ανατροπές και είναι όσο το δυνατόν απρόβλεπτα, χωρίς στερεότυπους χαρακτήρες. _________________
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας