Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Softsub σε Hardsub
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 21 Απρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 16, 2009 11:04 pm
Τίτλος: Softsub σε Hardsub
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτα από όλα επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοιμοποιώ το λογαριασμό μου ευχαριστώ και μπράβο στην animeclipse για αυτό το site και τα projects της αλλά και τον κόσμο της AC που seedάρει για να παρακολουθούμε και εμείς...απλώς ήθελα να ρωτήσω επειδή ήθελα να ανεβάσω ένα απόσπασμα από το Byousoku 5 Senchimetoru (φοβερό,το προτείνω ΚΑΙ εγώ προσωπικά για όσους τους αρέσουν τα αισθηματικά)σε ένα site και ενώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με εικόνα και ήχο δεν έχω υπότιτλους κατά τη μετατροπή. Ξέρω πως είναι softsub και ελπίζω η ενέργεια που θέλω να κάνω να μημ έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της AC...ευχαριστώ για το χρόνο σας, Respekt big smile ,και αν δεν γίνεται δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς δεν είναι για σοβαρό λόγο...αλλά γενικά καλό θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα.

Υ.Γ. Θα αναφερθεί ότι οι υπότιτλοι είναι ιδιοκτησία της AC.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 18, 2009 1:15 am
Τίτλος:

Καλώς όρισες φίλε και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για να γίνει αυτή η διαδικασία χρειάζεσαι (τουλάχιστον απ'όσο ξέρω), 4 διαφορετικά προγράμματα, μπορεί και παραπάνω. Σίγουρα θέλεις να μπεις σε αυτόν τον κόπο; Δεν ξέρω φυσικά αν κυκλοφορεί κάποιο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα, που να το κάνει με 1 click. Ούτως ή άλλως, φαντάζομαι ότι μιας και πρόκειται για web-video, δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ποιότητα.

Αν ναι, χρειάζεσαι εγκατεστημένα τα εξής: mkvextract, mkvmerge, megui, avisynth. Και εγκατεστημένο το VSFilter, από το οποίο πρέπει να αντιγράψεις το VSFilter.dll στον φάκελο plugins του avisynth.

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Κάνεις extract τους υπότιτλους με το mkvextract

2. Γράφεις ένα avisynth script σε notepad, που να λέει περίπου τα εξής:
Κώδικας:
DirectShowSource("τάδε.mkv")
TextSub ("αρχειο_υποτίτλων.ass")
Trim (1234,5678)

όπου τα τάδε.mkv και αρχείο υποτίτλων.ass είναι τα ονόματα των αρχείων σου. Όπου 1234 και 5678 βάζεις αρχή και τέλος του κομματιού που θέλεις να κόψεις, μετρημένα σε Frames.
Το script αυτό το αποθηκεύσεις στον ίδιο φάκελο με το video και τους υπότιτλους, με επέκταση .avs

3. Ανοίγεις το Megui, και στην ενότητα Video, βάζεις το script. Επιλέγεις να γίνει encode σε κάποιο προφιλ του XviD, με κατάληξη .AVI, και πατάς Enqueue. Μετά, βάζεις το ίδιο script και στην ενότητα του ήχου, και το βάζεις να γίνει MP3. Πατάς και κει Enqueue. Πηγαίνεις στην καρτέλα Queue, και πατάς Start. Περιμένεις να γίνουν όλα.

4. Θα παραχθούν 2 αρχεία, ένα για video (που θα έχει ενσωματωμένους υπότιτλους), και ένα για ήχο. Τα ενώνεις με κάποιο πρόγραμμα και είσαι έτοιμος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον AVI Muxer του MeGUI (Tools -> Muxer -> AVI Muxer), το VirtualDub, ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά.

5. Καλή τύχη.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 21 Απρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2009 8:36 pm
Τίτλος:

Left64Vegeta έγραψε:

5. Καλή τύχη.

Ευχαριστώ για τη βοηθειά σου που παρ'όλο που μόλις είδα το ποστ μου ήρθε κάπως περιέργα όταν το διάβασα δεν δυσκολεύτηκα και τόσο(τα προγραμματά κια τα βρήκα εύκολα) αλλά το Megui είχε ασυμβατότητα...ωστόσο...δεν πτοούμε καθώς το ΜΚV EXTRACT ήταν αυτό που έψαχνα καθώς τώρα μπορώ είτε με το Xilisoft Video Converter Ultimate να κάνω τη δουλεία μου με ένα κλικ ή και αν αποτύχει να κάνω ξεχωριστά το αρχείο ΑVI με το Converter και να χρησιμοποιήσω το ΑVI ReComp για να "κολλήσω" τους υπότιτλους στο βίντεο...το 4ο βήμα είναι το τελευταίο που με απάσχολεί καθώς για αυτή τη δουλεία έχω ένα σωρο προγράμματα(το απαιτεί και η δουλειά). Τέλος,όσο για το πέμπτο βήμα σε αυτό πάντα σκόνταφτα...όχι τόσο στο συγκεκριμένο βίντεο αλλά σε πολλά πράγματα στη ζωή αλλα δεν βαριέσαι...όπως λέω πάντα να μην σκεφτόμαστε πολύ και το "κάψουμε" το μηχάνημα αλλά και να βλέπουμε τη ζωή πιο όμορφη...πολλά είπα,thanks και πάλι και όποιος θέλει κλειδώνει το τόπικ

EDIT:Τελικά πέτυχε με το AVI Recomp... Thumb 2 Up βέβαια ο υπερσύγχρονος υπολογιστής μου τελείωσε στις 4πμ τη δουλειά ολόκληρη... Sad Crying or Very sad Αλλά anyway Respekt
http://www.youtube.com/watch?v=eHmz8qPFMsA
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας