Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Το Rapidshare παραδίδει την IP ενός uploader σε δισκογραφική
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 03 Σεπ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 05, 2009 9:37 am
Τίτλος: Το Rapidshare παραδίδει την IP ενός uploader σε δισκογραφική
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, το Rapidshare γνωστοποίησε στοιχεία χρήστη του (ip adress) στην δισκογραφική βιομηχανία. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα έρευνες στο σπίτι του χρήστη.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Arstechnica αναφέρει πως η δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων φέρεται να έχει ξεκινήσει να παραδίδει στην μουσική βιομηχανία στοιχεία χρηστών προκειμένου να διωχθούν όσοι διαμοιράζουν αρχεία. Οι εταιρείες εμφανίζονται να κάνουν χρήση της παραγράφου 101 της γερμανικής νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι περιεχομένου μπορούν να ζητήσουν από τον πάροχο με δικαστική εντολή τα στοιχεία του χρήση που κρύβεται πίσω από μια IP.

To θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από την καταγγελία χρήση σύμφωνα με την οποία έγινε έρευνα στο σπίτι του. Ο συγκεκριμένος χρήστης είχε ανεβάσει στο Rapidshare το νέο άλμπουμ των Metallica με την ονομασία "Death Magnetic", μία μέρα πριν την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα του. Η δισκογραφική εταιρεία ζήτησε πληροφορίες από το Rapidshare και σύμφωνα πάντα με τις αναφορές το Rapidshare ανταποκρίθηκε δίνοντας την διεύθυνση ip.

Ήταν η σειρά της εταιρείας του χρήστη, της Deutsche Telekom, η οποία πριν ακόμα εκδοθεί η δικαστική εντολή παρέδωσε στην δισκογραφική τα στοιχεία του κατόχου της συγκεκριμένης ip.

To Rapidshare έχει αρνηθεί προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο στο Arstechnica, όμως το γερμανικό site (Gulli) που αποκάλυψε την υπόθεση έχει δημοσιεύσει σκαναρισμένο αντίτυπο της δικαστικής απόφασης ενώ ισχυρίζεται πως το Rapidshare του επιβεβαίωσε την ιστορία σε off the record email.

Οι επισκέψεις του Rapidshare στα γερμανικά δικαστήρια δεν χαρακτηρίζονται ως λίγες. Τον Ιανουάριο του 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την GEMA, την γερμανική εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας πως δεν είναι υπεύθυνο για το τι επιλέγουν οι χρήστες του να ανεβάζουν στο site. To τοπικό δικαστήριο του Ντίσελντορφ δεν πείστηκε και αποφάσισε πως το Rapidshare είναι υποχρεωμένο να διερευνά κατα πόσον κάθε αρχείο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή όχι. Ακόμα περισσότερο το δικαστήριο διευκρίνισε σε νέα απόφαση του τον Οκτώβριο πως το Rapidshare έχει την υποχρέωση να αφαιρεί άμεσα υλικό που παραβιάζει την νομοθεσία, παρά την διαβεβαίωση του site πως 6 νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι του απασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αρχεία.

Δεν λείπουν οι σκεπτικιστές στην υπόθεση οι οποίοι φοβούνται, μετά τα τελευταία γεγονότα, πως έχει ξεκινήσει στην Γερμανία μία "δημιουργικότερη" ερμηνεία της παραγράφου 101, σχετικά με την αντιστοίχιση ονοματεπώνυμου και διεύθυνσης ip. Με άλλα λόγια την ίδια μεθοδολογία μπορεί να ακολουθήσουν οι εταιρείες και στην περίπτωση των p2p δικτύων.

Η θέση του Rapidshare όμως κρίνεται ως δύσκολη αφού δεν έχει, σύμφωνα με το Arstechnica, πολλά περιθώρια και πρέπει να υπακούσει στην GEMA η οποία το έχει θέσει στο στόχαστρο αφού εικάζεται πως πάνω από τα μισά αρχεία που κατεβαίνουν (diresct download) στον κόσμο είναι αποθηκευμένα στο Rapidshare.

Πηγή:
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2009/04/rapidshare-hands-over-user-info-in-germany-users-panic.ars
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 27 Ιαν 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 05, 2009 12:52 pm
Τίτλος:

Αν μπει χερι και στα file hosting sites, τα πραγματα δυσκολευουν αρκετα. Θα επρεπε πιστευω να βρεθει μια πιο ρεαλιστικη λυση, και αυτο το λεω παιρνοντας ως παραδειγμα τον εαυτο μου. Τα τελευταια 4-5 χρονια, κατεβαζω καποιο μουσικο CD, μονο για να παρω μια προγευση, και αν μου αρεσει το αγοραζω. Νομιζω οτι παρα πολλοι χρηστες ιντερνετ παγκοσμιως κινουνται με αυτη την λογικη. Δεν ειναι παντοτε επιζημιο για την εκαστοτε εταιρια το κατεβασμα ενος cd. Και δεν μου κανει καμια εντυπωση που το κρουσμα που περιγραφει το δημοσιευμα αφορα τους LEFTALLICA, ειναι οι πιο φραγκοφονιαδες καραγκιοζοπλεϊερς στην μουσικη βιομηχανια.

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 05, 2009 8:49 pm
Τίτλος:

Τόσο το Napster όσο και το Audiogalaxy (το καλύτερο p2p για μουσική όλων των εποχών) αυτοί τα έκλεισαν.

Thumb Down Thumb Down Thumb Down Thumb Down Thumb Down
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας