Προσωπικά δεν είχα ποτέ MAC, οπότε δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα τίποτα από αυτά που συζητάτε εδώ παίδες. Είμαι μεγάλος fan της Apple σ'ότι αφορά το iPhone και το iPad, και τα πανέμορφα πραγματικά και πολύ δυνατά laptop της. Αλλά για υπολογιστή δεν το σκέφτομαι καν ακόμα. Το θεωρώ δεδομένο τουλάχιστον για το επόμενο pc μου ότι θα είναι PC και όχι MAC.
1)Δεν μου αρέσει καθόλου το λειτουργικό. Ίσως γιατί έχω συνηθίσει τα Windows. Αλλά στο Macbook Pro ενός κολλητού μου τσαντίζομαι αφάνταστα όταν το χρησιμοποιώ.
2)Δεν μου αρέσει η υπεραπλούστευση των πάντων. Το θεωρώ γελοίο. Έχει παραγίνει αυτό το πράγμα. Σε λίγο θα πατάς ένα κουμπί στα MAC και θα σου κάνει παστίτσιο...
3)Μου αρέσει να φτιάχνω τον υπολογιστή μου όπως γουστάρω. Θέλω να τον ανοίγω και να τον "πειράζω" και να τον διαχειρίζομαι όπως θέλω. Δεν θέλω να είναι κλειστός μέσα σε μία τεραστίων διαστάσεων (άσχημη κατά τη γνώμη μου εξωτερικά) οθόνη που δεν έχω δικαίωμα να αγγίξω. Θέλω να αγοράσω εξαρτήματα από διαφορετικές εταιρίες, να προσαρμόσω το pc στις ανάγκες μου, να τα συναρμολογήσω μόνος μου και να μην πληρώνω αυτά που γουστάρει η apple να βάλει στο pc μου.
4)Απαράδεκτα ακριβά τα πάντα. Δεν με ενδιαφέρει με τι φρουφρου και αρώματα τους βάζουν από πάνω και αν συνδέονται με ένα super duper καλώδιο (για το thunderbolt λέω) και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά θεωρώ μεγάλη κοροιδία αυτό που κάνει η apple. Όποιος την αγαπάει τόσο πολύ και της τα δίνει καλά κάνει. Εγώ (ακόμα και ώς έχουν τα πράγματα) δεν το σκέφτομαι καν.
5)
Gadr33l έγραψε:
|
Εάν ψάχνεις ένα υπολογιστή για δουλειά, να μην γίνετε ζόμπι από spywares και viruses κάθε 2 μέρες και να μην κρασάρι κάθε 4 μέρες τότε η καλύτερη επιλογή είναι Mac.
|
Αν δεν μπαίνεις σε τσοντοsite (όχι εσύ συγκεκριμένα, γενικότερα μιλάω) όλη μέρα και έχεις καλό antivirus (όχι αναγκαστικά τα ακριβά Norton, Karspersky δηλαδή) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Από το 2002 έχω υπολογιστή με Windows και δεν είχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά πρόβλημα με malware, ιούς ή οτιδήποτε άλλο. Τα κρασαρίσματα είναι επίσης ένα μεγάλο παραμύθι. Η μόνη περίοδος που παιδευόμουν με τα κρασαρίσματα ήταν στην αρχή με τα Vista πριν βγει το SP1. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παλαιότητα του hardware του υπολογιστή μου τότε και της κάρτας γραφικών μου που αμφότερα αριθμούσαν 6 χρόνια ζωής. Οπότε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η apple είναι μια διαφορετική εταιρία από τις υπάρχουσες στον τομέα της τεχνολογίας με "πιασάρικα" προιόντα, (αδιαμφησβήτητα ποιοτικά), πολύ καλό τμήμα marketing και έξυπνες ιδέες προώθησης. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι και ο Θεός ο ίδιος...
Gadr33l έγραψε:
|
Εάν είναι για παιχνίδια πάρε μια κονσόλα PS3 και εαν είσαι τυχερός και έχει firmware 3.55 και κάτω μπορείς να εγκαταστίσεις ένα custom firmware πολυ εύκολα και να παίζεις πειρατικά παιχνίδια. (Εγώ αυτό έκανα.)
|
Άσχετη (με το θέμα μας) παρένθεση. Και δεν αφορά μόνο τον φίλο Gadr33l. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νομίζει ότι του επιτήθομαι. Αναφέρομαι σε όλους όσους παίζουν πειρατικά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε πολλές φορές παραπονεθεί για ένα κακό παιχνίδι, ή για κάποιο άθλιο sequel ενός πολύ αγαπημένου σας παιχνιδιού. Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι εταιρίες δεν γεννάνε λεφτά. Ανάλογα τα λεφτά από τις πωλήσεις αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν ένα παιχνίδι και ΚΥΡΙΩΣ με ΤΙ BUDGET θα το συνεχίσουν. Όταν λοιπόν η πειρατεία αναφέρεται ώς κάτι καλό και έξυπνο, δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε καλά παιχνίδια. Αν το αγοράσουν 2-3 και οι άλλοι το κατεβάσουν πειρατικό από το tpb πώς θα έχει έσοδα η εταιρία για να φτιάξει το επόμενο; Και μάλιστα σε τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που βρισκόμαστε τώρα;;; Όταν σας αρέσει ένα παιχνίδι, σεβαστείτε τους ανθρώπους που το έφτιαξαν και πληρώστε το. Όχι γιατί θα σας πιάσει κανείς και θα σας κάνει ντα. Γιατί αυτό είναι το σωστό. Over and Out!