Μετά από κάμποσο ψάξιμο περί conversions θέλω να επιβεβαιώσω κάποιες σκέψεις/λύσω απορίες μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης με το αντικείμενο και να μου πείτε αν έχω κάποιο λάθος όσοι είστε πεπειραμένοι στο αντικείμενο encoding και έχετε φυσικά όρεξη να βοηθήσετε. Μη βαράτε αν πω καμιά βλακεία καθώς πολλά απ'τα παρακάτω τα είδα απλά στη πράξη δοκιμάζοντας πειραματικά διάφορα προγράμματα.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μετατροπή διαφόρων video files που είναι σε διάφορες αναλύσεις/aspect ratios, σε PAL 16:9 DVD. ΤΟ βασικό είναι να μην stretch-άρεται καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) η εικόνα ώστε να διατηρείται η ίδια ουσιαστικά ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα κι έτσι να βλέπεται 100% ομαλά η ταινία/άνιμ.
1. Να υποθέσω πως αν το source είναι 720x480 πρέπει να γίνει 720x576 για PAL 16/9 σωστά; Και αν ήθελε κάποιος να προσθέσει κάποια borders για να μην χάνει τίποτα απ'την εικόνα στην TV, αν έβαζε πχ addborders(8,6,8,6) θα είχε ως αποτέλεσμα (8x2=16, 6x2=12 άρα 720-16=704, 576-12=564.) video ανάλυσης 704x564 σωστά; Παίρνοντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε DVD θα ήταν τέλειο για προβολή ή υπάρχει καλύτερος τρόπος;
2. Υπήρχε τρόπος να διατηρηθεί το 720x576 στο τελικό αποτέλεσμα
και βάζοντας borders αλλά
χωρίς να γίνει downscale η ανάλυση; Κάτι έχω δει στο νετ περί αυτού του θέματος περι μίξης "crop" μαζί με το "addborders " αλλά δε ξέρω να τα χρησιμοποιώ συνδυαστικά, μπερδεύομαι. Γενικώς η χρήση του crop μου φαίνεται κομματάκι δύσκολη και φοβάμαι μην "φαω" μέρος της εικόνας και έτσι καταντήσω να χάσω υπότιτλους που είναι πχ hardsubbed
3.Αν χρησιμοποιώντας borders έβγαζα τελικό αποτέλεσμα στο DVD πχ 720x480 αντί για 720x576 (που υποτίθεται πως είναι το λογικό για PAL) τότε θα χάλαγα την εικόνα/ποιότητα ή όχι;
4.Αν βάλω borders πχ (8,54,8,54) προκειμένου να γίνει το PAL 720-576 (0,48,0,48) σε 720-480 και περεταίρω να μπούνε λίγα borders δεξιά και αριστερά (8,6,8,6), τότε θα είναι καλό το αποτέλεσμα σαν εικόνα για 16/9 TV;
PS : Sorry αν σας μπέρδεψα, αλλά τα έχω και εγώ μπερδεμένα στο μυαλό μου οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Αυτά τα ολίγα :P
A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.