Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime

Γιατί μας αρέσουν τα anime? Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 19 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 9:50 pm
Τίτλος: Γιατί μας αρέσουν τα anime?
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

'Εχοντας δει γύρω στα 200 επεισόδια anime και 15 ταινίες απο τον Αύγουστο που πρωτομπήκα στην ιστιοσελίδα σας και σας ευχαριστώ για αυτό, συνεχίζω να βρίσκω anime είται με ελληνικούς υπότιτλους ή με αγγλικούς ,βλέπω σε καθημερινή βάση 2 με 3 επεισόδια , και όλο και περισσότερο με αρέσουν το γιατί είναι προς διερεύνση , με τα περισσότερα γίνεσαι παιδί ,ήρωας ή ηρωίδα, το ζείς λες και παίζεις εσύ ο ίδιος και μόλις τελιώση περιμένεις πότε θα δείς το επόμενο επεισόδιο.
Σε πολλά απο αυτά υπάρχουν και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν ,για το περιβάλλον, την χρήση της τεχνολογίας και άλλα πολλά.
Σε μία χρονιά που η τηλεόραση δεν εχει και πολλα να προσφέρει το να βλέπω anime είναι σαν όαση μέσα σε μια απέραντη έρημο.
Αλήθεια εσάς γιατι σας αρέσουν τα anime?
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 08 Μάρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 10:00 pm
Τίτλος:

Έχω μνήμη μαμούθ όμως! Laughing
http://animeclipse.com/phpbb2/viewtopic.php?t=1179
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 10:06 pm
Τίτλος:

_Sophia!!!_ έγραψε:
Έχω μνήμη μαμούθ όμως! Laughing
http://animeclipse.com/phpbb2/viewtopic.php?t=1179

Το διάβασα ,και έχεις δίκιο υπάρχει σε άλλα topic Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 12 Νοέ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 10:35 pm
Τίτλος:

αχχχ Anime Embarassed Πολλά πράγματα κανουνε τα Anime ελκυστικα,υποθεση,δραση οτνως νιωθεις σαν μικρό παιδί Crying or Very sad

Ένταξη: 01 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 10:40 pm
Τίτλος:

Εγω οταν βλεπω anime δεν νοιωθω παιδι αλλωστε 1000 φορες τα anime παρα τις μ@λ@κι€$ που μας σερβιρουν στην ελληινικη TV. Evil or Very Mad

Ένταξη: 19 Δεκ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 07, 2008 11:18 pm
Τίτλος: Re: Γιατί μας αρέσουν τα anime?

PANAYOTIS MOUTAFIDIS έγραψε:

Αλήθεια εσάς γιατι σας αρέσουν τα anime?

Για τον ίδιο λόγο που μας αρέσει ο κινηματογράφος γενικότερα. Τα anime είναι μέρος του, όπως και όλο το animation είδος, όπως και όλες οι τηλεοπτικές σειρές. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω... Όταν παρακολουθώ ένα anime δε σκέφτομαι ότι βλέπω "ιαπωνικά κινούμενα σχέδια", αλλά άλλη μια σειρά όπως το 24 ή το Prison Break. Τελείως διαφορετικά τα anime με τις αμερικανικές σειρές -το ξέρω- και το καθένα με τις ιδιαιτερότητές του, απλά όση σημασία δίνω στο ένα δίνω και στο άλλο.

Γενικότερα, κατά καιρούς βλέπω topics τύπου "Είναι τα anime Τέχνη;" και βρίσκω πάλι τελείως άκυρη την ερώτηση, μια και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι τέχνη, είτε είναι παιδικά είτε όχι, αφού μιλάμε για σινεμά (υποκατηγορία του του οποίου είναι οι τηλεοπτικές σειρές). Όχι βέβαια ότι ΟΛΑ είναι τέχνη, όπως και δεν είναι όλες οι ταινίες τέχνη. Στα anime το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο, αλλά το είδος του storytelling.

quote από το forum του cinemascope.gr:
kai giati na min exei isaxia thesi apenanti stis live-action tainies,to animation?

den katalava,otan milame gia texni,kai sigkekrimena gia kinimatografo,axia exei mono oti exei sxesi me to live action?
tote giati oi kalitexnikes fotografies nekras fisis theorountai isaxies apo kallitexniki apopsi me kallitexnikes fotografies prosopografion? i analogos to idio gia tous pinakes ktl ktl ktl

me apla logia,to animation einai MEDIUM kai oxi GENRE.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 09, 2008 11:34 pm
Τίτλος:

Τα άνιμε δεν είναι κινούμενα σχέδια για παιδιά και αυτό θα έπρεπε να το καταλάβει πολύς κόσμος και να μην κοροιδεύει!!!
Δηλαδή το Λόστ και το Νιπ Τακ τι έχουν να δώσουν εκτός από χαζοαμερικάνικες νοοτροπίες και αρρωστημένες καταστάσεις! Κάνουν τον κόσμο που ζούμε να φαίνεται σάπιος και βρώμικος. Πρόσφατα έτυχε να δω τυχαία ένα επεισόδιο από τις ενλόγω σειρές, με έπιασε κατάθλιψη και ανακατωσούρα. Δεν ξανάνοιξα την τηλεόραση μου βράδυ από τότε.
Βλέποντας μια σειρά άνιμε νιώθεις τόσο όμορφα συναισθήματα. Λαμβάνεις τόσα πολλά μηνύματα, που στο τέλος νιώθεις ότι αγαπάς όλο το κόσμο, ότι οφείλεις να σέβεσαι τους γύρω σου και το περιβάλλον και ότι θέλεις να χρωματίσεις αυτή την τσιμεντούπολη στα κυρίαρχα χρώματα των περισσότερων άνιμε, του πράσινου και του ροζ (αν δεν μαζέψεις ωστόσο τα μπογαλάκια σου και μετοικήσεις στην Ιαπώνια Laughing )
Ακόμα και ορισμένα θρίλερ ή πιο άνταλτ περιεχομένου άνιμε που δεν παιρνάνε "αγαπουλιάρικα" μηνύματα, στηρίζονται σε κάποια αξία, έχουν κάτι σημαντικό να μεταδώσουν, δεν είναι στόχος τους τα νούμερα θεαματικότητας ούτε να αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια για να παίζουν 10 σεζόν.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 10, 2008 12:36 am
Τίτλος: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ANIME

Aphrodite_Maria έγραψε:
Τα άνιμε δεν είναι κινούμενα σχέδια για παιδιά και αυτό θα έπρεπε να το καταλάβει πολύς κόσμος και να μην κοροιδεύει!!!
Δηλαδή το Λόστ και το Νιπ Τακ τι έχουν να δώσουν εκτός από χαζοαμερικάνικες νοοτροπίες και αρρωστημένες καταστάσεις! Κάνουν τον κόσμο που ζούμε να φαίνεται σάπιος και βρώμικος. Πρόσφατα έτυχε να δω τυχαία ένα επεισόδιο από τις ενλόγω σειρές, με έπιασε κατάθλιψη και ανακατωσούρα. Δεν ξανάνοιξα την τηλεόραση μου βράδυ από τότε.
Βλέποντας μια σειρά άνιμε νιώθεις τόσο όμορφα συναισθήματα. Λαμβάνεις τόσα πολλά μηνύματα, που στο τέλος νιώθεις ότι αγαπάς όλο το κόσμο, ότι οφείλεις να σέβεσαι τους γύρω σου και το περιβάλλον και ότι θέλεις να χρωματίσεις αυτή την τσιμεντούπολη στα κυρίαρχα χρώματα των περισσότερων άνιμε, του πράσινου και του ροζ (αν δεν μαζέψεις ωστόσο τα μπογαλάκια σου και μετοικήσεις στην Ιαπώνια Laughing )
Ακόμα και ορισμένα θρίλερ ή πιο άνταλτ περιεχομένου άνιμε που δεν παιρνάνε "αγαπουλιάρικα" μηνύματα, στηρίζονται σε κάποια αξία, έχουν κάτι σημαντικό να μεταδώσουν, δεν είναι στόχος τους τα νούμερα θεαματικότητας ούτε να αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια για να παίζουν 10 σεζόν.

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις big smile ,είναι χαρκτηριστικό και όντως με αρέσει το πολύ χρώμα που σε φτιάχνει την διάθεση και υπάρχει και πληθώρα ανάλογα με τι σου άρέσει ,δεν μπορώ να πω ότι έχω δεί κάποιο πού δεν μέ άρεσε .
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 01 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 10, 2008 3:37 am
Τίτλος:

Συμφωνω απολυτα, αλλα μπορουμε να κανουμε μια εξαιρεση σχετικα με το Lost? plzzz... λοιπον δεν ειναι κι ολες οι σειρες αθλιες μην τα παραλεμε, καλα ειναι και τ' anime αλλα μην κολαμε κιολας Wink

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 10, 2008 3:57 am
Τίτλος:

Aphrodite_Maria έγραψε:
Πρόσφατα έτυχε να δω τυχαία ένα επεισόδιο από τις ενλόγω σειρές...

Το είπες και μόνη σου... Είδες ΕΝΑ επεισόδιο! Οι εν λόγω σειρές είναι καταπληκτικές και αν τις έβλεπες από την αρχή, όπως και ένα anime, θα καταλάβαινες ότι έκανες τελείως λάθος.
Όσο τα περί διαστροφής, υπάρχουν anime πολύ πιο διαστροφικά και από τις πιο διαστροφικές αμερικάνικες σειρές (βλέπε Nip Tuck)! Τέλος, μη μου λέτε περί εμπορευματοποίησης και τον στόχο για τηλεθέαση, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συμβαίνει και με τα anime και σε μεγαλύτερο βαθμό θα μπορούσα να πω.
Έχω βαρεθεί να υπερασπίζομαι τα anime σε αυτούς που βλέπουν μόνο live-action σειρές και να υπερασπίζομαι τις live-action σειρές σε αυτούς που βλέπουν μόνο anime. Δεν γίνεται να συνυπάρξουν στις προτιμήσεις κάποιου ΚΑΙ τα δύο; Wink Well said, darkphoenix. Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε τα anime από τον κάθε κάφρο που έμαθε το Prison Break από τον ΑΝΤ1 και νομίζει ότι είδε το φως το αληθινό, περνάμε στο άλλο άκρο με αποτέλεσμα να απορρίπτουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν είναι anime...
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 11, 2008 8:05 pm
Τίτλος:

Δεν είμαι ενάντια σε ότι δεν είναι άνιμε. Και δεν έχω δει μόνο ένα επεισόδιο απλά ανέφερα το πιο πρόσφατο γεγονός.
Δεν αμφισβητώ επίσης ότι και τα άνιμε σκοπεύουν στην τηλεθέαση, απλά είναι πολύ διαφορετική η κουλτούρα των δύο αυτών λαών και αποτυπώνεται στις σειρές τους.
Θεωρώ ότι οι αμερικάνοι έχουν βρει τη συνταγή να σε καθηλώνουν στην τηλεόραση για να παρακολουθήσεις μια σειρά ακόμα και αν το περιεχόμενο της δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Εγώ όποτε πέφτω πάνω σε ένα επεισόδιο είτε νιπ τακ, λόστ, χίροους κολλάω, δεν επικοινωνώ με το περιβάλλον.Βλέπεις ένα επεισόδιο, καθηλώνεσαι, στο τέλος σου δημιουργείται η ανάγκη να δεις και άλλο, γιατί σε έχει αφήσει στο καλύτερο σημείο και θες να δεις και παρακάτω, με αποτέλεσμα να κατεβάσεις όλη τη σειρά από το ιντερνέτ και να την καταπιείς μονορούφι. Είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα έχει ξεχαστεί, μέχρι να βγει κάποια άλλη και δεν θα έχεις αποκομίσει τίποτα.
Σε αυτό είμαι ενάντια. Στην αποχαύνωση που προκαλούν αυτές οι σειρές. Στα άνιμε τουλάχιστον δουλεύεις και λίγο το μυαλό σου. Απο κει και πέρα ο καθένας διαλέγει ανάλογα με τα γούστα του και τη διάθεση του.

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 11, 2008 9:27 pm
Τίτλος:

Όλοι έχετε λίγο ή πολύ δίκιο.
Πίσω από κάθε άνιμε κρύβεται κάποιο/α ιδανικό/ά στα οποία οι ήρωες μένουν πιστοί. Στις Αμερικανικές σειρές επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για τα ιδανικά των ηρώων.

Υπάρχουν βέβαια και άνιμε π.χ. τα Hentai που η διαστροφή κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ υψηλά. Βέβαια το Nip Tuck έχει περάσει κάθε όριο διαστροφής. Κάποτε το έβλεπα γιατί γούσταρα τις επεμβάσεις που έδειχνε. Πλέον δεν ασχολούμαι γιατί πιστεύω ότι απεικονίζει την αποσάθρωση της Αμερικανικής (κυρίως) αστικής τάξης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε φτάσει εδώ στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο (που για μένα είναι πάτος - χειρότερα δεν γίνεται).
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα κάποιες παλιές αμερικάνικες σειρές ήταν αρκετά καλές (Night Rider ας πούμε - τη θυμήθηκα τώρα ε; ).
Η μετοίκηση στην Ιαπωνία, για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν είναι καλή ιδέα αφού οι Ιάπωνες κατατάσσονται πρώτοι σε κατάθλιψη - αυτοκτονίες μαζί με τους Σκανδιναβούς. Άντε για την Σκανδιναβία να το καταλάβω, 6 μήνες νύχτα δεν είναι και ό, τι καλύτερο, στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου όμως γιατί;;;; Κάτι δεν πάει καλά.
Οπότε ας μείνουμε στον ιδανικό κόσμο των Anime κι ας αφήσουμε την ζωή στην Ιαπωνία να μείνει όπως είναι στο μυαλό μας, γιατί αλλιώς θα απογοητευτούμε.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 4:33 am
Τίτλος:

Εκτός από το ότι διαφωνώ στο ότι πιάνετε την ακραία περίπτωση (Nip Tuck), διαφωνώ και στο πώς την ερμηνεύετε, γιατί η συγκεκριμένη σειρά έχει πάρα πολλά μηνύματα και δείχνει ξεκάθαρα πράγματα που η ίδια η κοινωνία από υποκρισία αρνείται να παραδεχτεί.
Προσωπικά, βρίσκω τον μέσο όρο των αμερικανικών σειρών να έχει πολύ καλύτερα σενάρια από τον μέσο όρο των anime κι ας ασχολούμαι περισσότερο με αυτά. Yπάρχουν anime που βάζουν κάτω σχεδόν οποιαδήποτε ξένη σειρά, αλλά τα περισσότερα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία μίξη κλισεδιάρικων, ανύπαρκτων χαρακτήρων και καταστάσεων.
Τώρα περί αποχαύνωσης κτλ, συγνώμη αλλά εγώ το συγκεκριμένο επιχείρημα το θεωρώ ανοησία... Επειδή μια σειρά όπως πχ το Prison Break σε έχει πορώσει για τα καλά με την πλοκή του, σημαίνει ότι σε αποχαυνώνει; Εγώ ψυχαγωγία-διασκέδαση ξέρω ότι λέγεται αυτό. Ούτε ένιωθα πως έχανα την επαφή με το περιβάλλον ούτε με αποχαύνωσε ούτε το ξέχασα αφότου το είδα κι αυτό γιατί έχει τόσο έξυπνο σενάριο, φοβερούς ηθοποιούς και καλή παραγωγή που το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τα πιο αγαπημένα μου anime. Με όλο το θέμα γύρω από την Εταιρεία σε κάνει να σκεφτείς πολύ περισσότερο από ένα Naruto, του οποίου παρεμπιπτόντως είμαι και fan. Thumb 2 Up Το ίδιο ισχύει και για άλλες κορυφαίες σειρές όπως το 24, το Battlestar Galactica, το Rome, το House MD, το Desperate Housewives (το οποίο οι πιο πολύ απορρίπτουν λόγω του τίτλου αλλά χάνουν όσα χάνουν και αυτοί που βλέπουν τα anime ως "κινούμενα" Twisted Evil ).
Τέλος πάντων, βγήκαμε εκτός θέματος και γενικώς δε θα ήθελα με τίποτα να αρχίσει αντιπαράθεση αμερικάνικες σειρές vs anime, γιατί μου αρέσουν και τα δύο είδη και θεωρώ ότι το ένα συμπληρώνει το ένα και προσφέρει το ένα πράγματα που δεν προσφέρει το άλλο. Thumbs UP
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 9:35 am
Τίτλος:

Ένα έχω να συμπληρώσω στο θέμα:

OFF TOPIC:
Ακάλυπτος (και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή) & Κωνσταντίνου κι Ελένης FTW Thumb 2 Up

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 5:54 pm
Τίτλος:

gpanos έγραψε:
Ένα έχω να συμπληρώσω στο θέμα:

OFF TOPIC:
Ακάλυπτος (και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή) & Κωνσταντίνου κι Ελένης FTW Thumb 2 Up

Θα προσθέσω τον Δόνγκανο και τα Εγκλήματα Respekt
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας