serestrum έγραψε:
|
σχετικα με το scifi και dementia,συμφωνω,προτιμω τα δευτερα απλα ηθελα να βαλω μεσα και σειρες που σκοπευω να δω οπως τα gits(σειρες) και αλλες που ξεχναω τωρα...
*να προσθεσω οτι ψαχνω και ταινιες,οχι μονο σειρες*
εχω βαλει στο ματι το Paprika...
|
Έτσι οι dementia lovers. ^^
Βουρ στον πατσά :
Για Paprika και Gits τα προτείνω και γω αβάδιστα χωρίς σκέψη. Από κει και πέρα μπορείς αν θές να δεις κι άλλα έργα του Satoshi Kon όπως το Perfect Blue και το Millennium Actress.
Για pure dementia-style feeling και τρελό animation προτείνω το προσωπικά αριστουργηματικό movie "Mind Game" (και αν θες μετά βλέπεις και τα μικρά series Kemonozume(hardcore) και Kaiba που είναι του ίδιου δημιουργού), dead leaves ova(κάτι σαν Furi kuri φαντάσου αλλά λίγο πιο σοβαρό/dark), aachi & ssipak(κορεάτικο movie και ορισμός του παλαβού/hillarious σεναρίου).
Σαν SEL μοιάζει κάπως και το Boogiepop Phantom ίσως να θες να το τσεκάρεις.
Τέλος για το psychological aspect που είπες ίσως να θες να τσεκάρεις και το NGE αν δε το έχεις ήδη δει, αν και το πρώτο μισό προσωπικά το βρήκα κάπως αδύναμο κι όχι αρκετά σοβαρό/σκοτεινό/dementia όσο θα ήθελα.
Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα πολλά αν στύψω το μυαλό μου αλλά αυτά μου ήρθαν για τώρα. Οπότε αν θες κι άλλα just pm me. Πάντως για studio4c και Yamamura δίνω και γω thumbs up.

A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.