Παρά τα 16 - 17 χρόνια που πέρασαν από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, το θέμα τελικά δεν ξεχάστηκε (όσο κι αν εμείς κοιμόμασταν από τα μέσα της δεκαετίας του 90).
Η πρόταση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί τους προσεχείς μήνες, αφού οι "αγαπητοί" μας σύμμαχοι Αμερικάνοι (οι γνωστοί νταβατζήδες των λαών) αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία, Δημοκρατία της "Μακεδονίας".
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρουμε βέβαια κι εμείς:
1)
Όλες οι κυβερνήσεις, και κυρίως αυτή του κ. Σημίτη, αφού μετά το 1996 και κυρίως το 1999 με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία, τα Σκόπια σαν ενδιάμεσο κρατίδιο δέχτηκαν εκατομμύρια μετανάστες και ζητιάνευαν από την Ελλάδα, κυρίως, οικονομική βοήθεια. Την περίοδο εκείνη μπορούσαμε να ασκήσουμε τεράστια πίεση στο υπό διάλυση κρατίδιο και να ανταλλάξουμε την οικονομική βοήθεια, που τους προσφέραμε τελικά χωρίς να ζητήσουμε τίποτα. Βέβαια ο κ. Σημίτης τότε αντί να ασχοληθεί με το μείζον αυτό εθνικό θέμα, αποφάσισε να προχωρήσει σε άλλες πολύ "σημαντικότερες" μεταρρυθμίσεις, όπως το θρήσκευμα στις ταυτότητες, για την οποία έλαβε και ευχαριστήρια επιστολή και κέρασμα - δείπνο από TOP στελέχη του αμερικανο - εβραϊκού λόμπυ και της λέσχης Bildeberg.
2) Εμείς ο απλός, λαός όχι μόνο γιατί ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους (εδώ βάζω και τον εαυτό μου μέσα), αλλά γιατί μερικοί από εμάς λένε:
"Έλα μωρέ και τι έγινε;" <- ωχαδερφισμός
"Το Μακεδονία δεν είναι κατοχυρωμένο όνομα, άρα τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν" <- αφέλεια έως μαλακία
"Φυσικά και η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ δική μας, ήταν Βουλγάρικη - Σλαβική, κι εμείς παράνομα κατέχουμε το 90% της αρχαίας μακεδονική γης, και το 70% της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας" <- εθνική προδοσία (στην αρχαία δημοκρατική Ελλάδα αυτούς τους εκτελούσαν).
Τα παραπάνω τα ακούω κυρίως από κάποιους συνέλληνες της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, και ευτυχώς σε πολύ μικρότερο βαθμό από Μακεδόνες και Κρητικούς (

).
Προς Θεού (για να μην παρεξηγούμε), πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είτε Αθηναίος είτε Κρητικός είτε Σαλονικιός τάσσεται με την ορθή άποψη.
Προτείνω από εδώ και πέρα στα releases της AC να μπαίνει κάπου,έστω και διακριτικά το "Macedonia: 4000 years Greek Homeland, History and Culture", κυρίως στα Plawres εφόσον βγουν σε ver2. που τα κατεβάζουν και ξένοι.
Σίγουρα πολλοί θα λέτε από μέσα σας: "Αυτός ο μ@λ@κ@ς είναι ακροδεξιός, εθνικιστής, ψηφίζει Καρατζαφέρη, ακούει Λιακόπουλο κτλ...."
Πριν, όμως, σχηματίσετε τέτοια γνώμη παραθέτω ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας (η οποία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε ακραία εφημερίδα, αν και πολλές φορές με εκνευρίζει) που έγραψε ακριβώς πριν ένα χρόνο ο Νίκος Δήμου ο γνωστός συγγραφέας, φιλόσοφος και TOP Computerας που γράφει και στο RAM. Ο Νίκος Δήμου, για τους λίγους που δεν τον ξέρουν,
δεν είναι δεξιός, και οι απόψεις του (που μερικές φορές με βρίσκουν αντίθετο) είναι αριστερές.
Νίκος Δήμου στην Ελευθεροτυπία έγραψε:
|
Βαρντάρσκα, σοβιετικό μπλοκ και Βρετάνη
elet@enet.gr
*«Οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς κι αυτό οφείλεται στην πολύ μεγάλη δική μας αδράνεια. Δίνουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιό τους! Εχουν εξαπολύσει επίσης διεθνώς μια φοβερή προπαγάνδα προβάλλοντας τους γελοίους ισχυρισμούς τους, ενώ εμείς αδιαφορούμε. Οι Σκοπιανοί λένε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ότι έχουν το δικαίωμα να ονομάζουν το κράτος τους Μακεδονία, διότι βρίσκεται σε μακεδονικό έδαφος. Ουδένα δικαίωμα έχουν, αλλά και ούτε βρίσκεται σε μακεδονικό έδαφος, εκτός από μια πολύ μικρή περιοχή στα νότια (κοντά στο Μοναστήρι). Στην Ελλάδα αναφέρεται συχνά, πολύ εσφαλμένα, ότι η χώρα μας έχει το 51% του εδάφους της Μακεδονίας, τα Σκόπια το 38% και η Βουλγαρία το 11%. Ετσι εμφανίζονται τα Σκόπια ότι είναι σε μακεδονικό έδαφος. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος! Η περιοχή των Σκοπίων δεν περιλαμβανόταν στο αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας (εκτός από ένα πολύ μικρό τμήμα). Τα Σκόπια βρίσκονται σε μια περιοχή που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δαρδανία. Οι κάτοικοί της, οι Δάρδανοι, ήταν ένας λαός πολύ άγριος κι εχθρικός προς τους Μακεδόνες! Στην περιοχή αυτή τον 6ο αιώνα μ.Χ. κατέβηκαν σλαβικές φυλές. Κάποιοι ξένοι διπλωμάτες στο μέσον του 19ου αιώνα αυθαίρετα ονόμασαν "Μακεδονία" τα δύο βιλαέτια, της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων. Τα Σκόπια όμως ονομάζονταν βιλαέτι του Κοσόβου κι όχι Μακεδονία.
Το όνομα της περιοχής των Σκοπίων, πριν την αποκαλέσουν ο Τίτο και ο Στάλιν Μακεδονία, ήταν Βαρντάρσκα.
Η μετονομασία σε Μακεδονία ήταν μια επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, αλλά κι ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου, κι αποσκοπούσε στην επέκταση του σοβιετικού μπλοκ στα Βαλκάνια.
Το 90% του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% στα Σκόπια και το 3% στη Βουλγαρία. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Θα ήταν ολέθριο αν η Ελλάδα επέτρεπε να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε. με όνομα που να έχει τη λέξη Μακεδονία. Πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξουν.
Η Μεγάλη Βρετανία είχε το όνομά της επί πολλούς αιώνες και δεν το είχε κλέψει από κανέναν. Πριν από μερικές δεκαετίες ήταν μια κραταιά αυτοκρατορία και τώρα ακόμη είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Για να μπορέσει όμως να ενταχθεί στην Ε.Ε. αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο, διότι η Γαλλία έχει την επαρχία της Βρετάνης. Αλίμονο αν εμείς αφήσουμε τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ε.Ε. με το όνομα της Μακεδονίας μας! Να γίνει δημοψήφισμα!
Μερικοί αφελείς λέγουν ότι καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει όποιο όνομα θέλει. Κάνουν μεγάλο λάθος! Ουδείς έχει το δικαίωμα να πάρει το όνομα κάποιου άλλου και με τ' όνομα αυτό να απαιτεί την κληρονομιά του. Τα Σκόπια όμως αυτό κάνουν. Πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και με το όνομα αυτό προσπαθούν να κλέψουν την κληρονομιά μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, έχοντας μάλιστα επεκτατικές βλέψεις εναντίον μας! Θα τους αφήσουμε;».
Ν. Δήμου
|
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=10.01.2007,id=21217076
Περιμένω απόψεις

_________________
