Και γω είδα διάφορα τον τελευταίο μήνα (καμιά 7 σειρές και κάμποσες ταινίες-OVA), αλλά αυτά που μου έχουν κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και δεν είναι και ταυτόχρονα shows που τα έχουν δει όλοι (οπότε τα προτείνω εντελώς ανεπιφύλακτα και βλέπονται και ανετότατα και 2η και 3η προβολή χωρίς ενδοιασμούς) είναι τα εξής :
1. Magnetic Rose από Memories. (1o part -genre=sci-fi/mystery/thriller)
(μόνο 45λεπτά οπότε αμαρτία να μη το έχει δει κάποιος-Είναι παλιό το ξέρω αλλά το αναφέρω για να το δούνε και όσοι δε το έχουν δει [Βρείτε το σε HD από THORA] )
2. Baccano! (Για να δείτε κάτι χαοτικό-διασκεδαστικό που θυμίζει pulp-fiction καταστάσεις-μόνο 13 επεισόδια=asap download από "Ayu")
3. Serei No Moribito(26) (Αυτό απορρίψτε το όσοι θέλετε σκέτο χαβαλέ και action όταν βλέπετε ένα άνιμ, καθώς θα έλεγα πως είναι πολύ "ώριμο" και ρεαλιστικό για fantasy άνιμ οπότε δεν προτείνεται για μικρές ηλικίες)
Ατού του το απίστευτο βάθος των χαρακτήρων, ο ρεαλισμός, το σενάριο και η σκηνοθεσία, ειδικά στην αφήγηση της ιστορίας μέσω των διαλόγων. Εκτός των άλλων είναι η μόνη σειρά που έχω δει που πατάει κάτω σε animation ότι άλλο έχω δει από μεγάλες σειρές(20+ επεισόδια).
Επίσης την fansubarei η AC.
4. S.E.L, από πιο hardcore, να το δούνε όσοι θέλουν να κάψουν εγκεφαλικά κύτταρα αλλά και για να πάρουν τροφή για σκέψη.2 φορές το έχω δει και ακόμη με βάζει σε σκέψεις. (Το ίδιο και το αριστούργημα Paranoia agent γι'αυτό και σύντομα θα το ξαναδώ 2η φορά)
Τέλειωσα και το Darker than black αλλά δεν μου φάνηκε τόσο ολοκληρωμένο όσο τα υπόλοιπα άνιμ που είδα φέτος. Ίσως ήθελε λίγα ακόμη επεισόδια για να γίνει ολοκληρωμένο καθώς υπήρχαν κάποιες τρύπες στο σενάριο.Παρόλα αυτά ήταν καλούτσικο με άριστο animation και μπόλικη δράση/mystery.
Από ταινίες Jin-roh ήταν φοβερή, αλλά και Tekkon kinkreet για όποιον θέλει να δει και θεικό animation. (Επίσης Appleseed Ex Machina(2007) ήταν τρελό σε animation/science-fiction.)
A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.