Απίστευτα πορωτικό το chapter.
Γίνεται κάτι που το περιμέναμε καιρό.Επιτέλους ο Naruto μετετρέπεται σε κανονικό πρωταγωνιστή.Είναι επιτέλους τούμπανο και όχι μόνο αυτό, είναι και cool.
Πολλοί λένε ότι είναι υπερβολικό που ο Naruto παρουσιάζεται ισάξιος του Pein αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που το δικαιολογούν.
Κατά κάποιο τρόπο είναι υπερβολικό, αφού κάθε σώμα του Pein είναι επιπέδου Jounin και πάνω.
O Pein είναι ο πιο  δυνατός shinobi που έχουμε δει να μάχεται στον  κόσμο του Naruto (τον Mandara δεν τον έχουμε δει).
Εκτός από την ζημιά που προκάλεσε στην Κonoha πρόσφατα, κάτι που φαίνόταν εντελώς κουλό, όλοι έχουμε στο μυαλό μας  την μάχη του με τον Jiraya και την μάχη του Kakashi ( + Choji+πατέρας του Choji εναντίον 2 σωμάτων).Ο Kakashi ενώ είναι πολύ δυνατός έχει το τεράστιο μειονέκτημα του chakra.Πάντα πρέπει να σχεδιάζει όλη τη μάχη στο μυαλό του ώστε να μην μείνει από chakra.O Naruto δεν έχει αυτό το πρόβλημα.Μπορεί και χρησιμοποιεί τις τεχνικές του ξανά και ξανά. 
Στη μάχη του Jiraya με τον Pein, O J ουσιαστικά αιφνιδιάστηκε από την δύναμη του Pein.
Δεν νομίζω αν ξαναγινόταν η μάχη να την πατούσε ο Jiraya.Ο Ναρουτο φαίνεται αυτή τη στιγμή δυνατότερος από Jiraya και Κακασι.
Ο Naruto δεν είναι ότι δεν εχει combat experience, απλά ως τώρα δεν είχε τα jutsu για να την υποστηρίξει.Είναι καλύτερος στις sage τεχνικές από τον J και οι δυνάμεις του φαίνεται να πολλάπλασιάστηκαν.Επίσης συγκρατεί τα συναισθήματά του και δεν τρέχει πάνω στον Pein σαν το μουλάρι .Ο υπερβολικός ενθουσιασμός του ήταν πάντα από τα χειρότερα του μειονεκτήματα. 
Ο P  χρησιμοποίησε πολύ από την δυναμή του στην καταστροφή της Konoha και το πιο δυνατό realm είναι αυτή τη στιγμή εκτός.Αν βάλουμε ότι και η υπεροψία του τον έκανε να υποτιμίσει τον Naruto, κάτι που φυσικά δεν το έκανε με τον J, τότε έχουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε.Τον Naruto  να φαίνεται ότι έχει το πάνω χέρι
αυτή τη στιγμή.
Ανυσηχώ πάντως μήπως "ξυπνήσει" ο παλιός Naruto και χαλάσει το cool στυλάκι που έχει.Σημασία δεν έχει μόνο να κερδίζεις.Πρέπει να κερδίζεις με στυλ  

.
Δηλώσεις του τύπου "Κάντε όλοι στην μπάντα, θα τον αποτελειώσω με το καινούργιο μου υπερφοβερο ανεπανάληπτο jutsu" μου φέρνει στο μυαλό μια τεράστια πατάτα.
Και κάτι άλλο.
Στα σουνεν υπάρχουν κάποια γνωστά κλισέ που δεν μπορείς να αποφύγεις.
Τα τελευταία γεγονότα είναι ουσιαστικά το γνωστό "Ο πρωταγωνιστής μετά από σκληρή εκπέδευση επιστρέφει τούμπανο σαν σωτήρας για να κερδίσει τον υπερκακό και να σώσει τους φίλους του " . 
Ο Kishimoto έχει απίστευτο ταλέντο στο να μετατρέπει με τη γραφή/σχεδιασμό του, αυτά τα γνωστά κλισέ, σε αξέχαστες σκηνές που γουστάρεις να βλέπεις ξανά και ξανά.
Και τέλος το μόνο μου παράπονο για τον Kishi είναι ότι το παράκανε με την έκρηξη στο χωριό, την πλήρη καταστοφή των 3/4 της έκτασης του χωριού και το ότι όλοι οι γνωστοί "καλοί" shinobi γλυτώνουν επειδή βρίσκονται στο υπόλοιπο 1/4.Νομίζω gpower2 ότι συμφωνείς και εσύ τώρα που είναι ξεκάθαρο.