Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Νεκρός 15-χρονος μαθητής απο σφαίρα "αστυνομικού" Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 08 Μάρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 12:49 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατ΄αρχάς θα συμφωνήσουμε με όλους ότι τα επεισόδια αυτά, η λεηλασίες των μαγαζιών, οι φωτιές , οι καταστροφές κτλ, είναι κατακριτέες από τους περισσότερους. Το μόνο που καταφέρνουμε (και λέω καταφέρνουμε γιατί με το να τους ανεχόμαστε, μας κάνει σίγουρα και συνένοχους) με αυτό τον τρόπο είναι να δίνουμε τροφή στα ΜΜΕ ώστε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά αίτια του προβλήματος που σίγουρα έχουν βαθύτερες ρίζες.

Εξάλλου δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε πολύ παλιά για να θυμηθούμε παρόμοιες καταστάσεις... Αν θυμάστε και τότε με την εξέγερση όλων των νέων για την παιδεία και την δημιουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, πάλι υπήρχε μια μειοψηφία που έκανε παρόμοια κατακριτέα επεισόδια και τα ΜΜΕ αρκέστηκαν στο να παρουσιάζουν μόνο αυτή την μερίδα ατόμων. Δεν δείχναν ποτέ τους απλούς φοιτητές που κάναν ήρεμα την πορεία τους, δεν έδωσαν σημασία στα αίτια της εξέγερσης, στους λόγους που γινόταν και οδήγησαν τόσο κόσμο στις πορείες... Έδωσαν βάση μόνο σε αυτούς τους λίγους τραμπούκους και στα επεισόδια που προκάλεσαν. Έτσι ξεχάστηκε πολύ γρήγορα το θέμα της παιδείας και ποτέ δεν έγινε προσπάθεια να γίνει σοβαρή συζήτηση. Η εξέγερση για την παιδεία παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως μια εξέγερση 10-20 τραμπούκων που σπάγαν και καταστρέφαν, και όχι ως μια υγιείς αντίδραση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η παιδεία. Αν το καλοσκεφτείτε, κάτι παρόμοιο μάλλον γίνεται και τώρα.

Τώρα όσον αφορά τον ειδικό φρουρό, συμφωνώ απόλυτα με το προσδιορισμό που του έδωσε ο Left64Vegeta -ανεκπαίδευτος- . Αυτός ο φρουρός όπως και πολλοί άλλοι μέσα στην αστυνομία δεν έχουν πάρει την εκπαίδευση που πρέπει. Από την στιγμή που κάποιος αστυνομικός έχει στα χέρια του τον νόμο στα χέρια του και την απόλυτη εξουσία και δύναμη που του δίνει το όπλο, πιστεύω ότι 2 χρόνια εκπαίδευσης δεν είναι αρκετά. Οπότε και εδώ συμφωνώ με τον Left64Vegeta ότι η εποχιακή πρόσληψη τέτοιων ανεκπαίδετυων ατόμων σε τόσο σημαντικές θέσεις είναι απαράδεκτη.

Ας δούμε π.χ την εκπαίδευση στην σχολή των Αστυφυλάκων. Διαρκεί μόνο 3 χρόνια. 2 χρόνια εκπαίδευση και 1 χρόνος πρακτική και είναι έτοιμοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Δεν ξέρω αλλά 2-3 χρόνια εκπαίδευσης μου φαίνοντα πολύ λίγα για ένα επάγγελμα τόσο μεγάλης βαρύτητας που πραγματεύεται την ασφάλεια και προστασία του πολίτη. Αυτό οδηγεί πολλούς μαθητές στον εξής συλλογισμό "τι να σπουδάσω, μμμ... α! γιατί δεν γίνομαι αστυνομικός! Από το να σπουδάζω πόσα χρόνια κάποιο άλλο επάγγελμα και να μην βρίσκω δουλειά, ας πάω στα γρήγορα να γίνω αστυνομικός, μην το σκεφτομαι πολύ, σίγουρη δουλειά, σίγουρα λεφτά". Δηλαδή τα κριτήρια που διαλέγει για να γίνει κάποιος αστυνομικός είναι από την αρχή "λάθος". Κριτήρια του τύπου -γίνομαι αστυνομικός γιατί βολεύομαι στο δημόσιο με σίγουρα λεφτά και δουλειά- είναι σαθρά από την αρχή. Μπορεί να ακούγεται λίγο ηλίθιος ο συλλογισμός μου αλλά πιστεύω ότι πολλοι γίνονται αστυνομικοί με μόνο κριτήριο την βόλεψή τους στο δημόσιο. Που είναι δηλαδή ηθικής υπόστασης κριτήρια όπως γίνομαι αστυνομικός γιατί αγαπώ και θέλω να προστατέψω τον πολίτη...

Αφού από την αρχή η επιλογή του επαγγέλματος του αστυνομικού γίνεται με λάθος κριτήρια, η συνέχεια θα είναι και ανάλογη. Πιθανώς και με την απουσία από αυτές τις σχολές της πνευματικής ενδυνάμωσης των αρχών και αξιών που εκπροσωπουν οι αστυνομικοί να ενισχύει την παρακμή τους. Βέβαια αυτός ο συλλογισμός μου μπορεί να είναι πολύ λάθος...

Μπορεί βέβαια να υπάρχει και ο εξής συλλογισμός: μπορεί τα κριτιρία επιλογής των μέλλοντων αστυνομικών στις διάφορες σχολές να μην είναι "σωστά", αλλά πιθανώς η εκπαίδευσή τους να είναι καλή και επαρκής και ας διαρκεί πολλές φορές 2-3 χρόνια. Πάντως έστω ότι είναι έτσι...Δεν θα έπρεπε να επαναξιολογούνται κατά τακτικά χρονικά διαστήματα; Δεν θα έπρεπε να επαναξιολογηθεί η ψυχολογική τους κατάσταση, αν γαμώτο δεν είναι ψυχοπαθείς; Γιατί ψυχοπαθείς υπάρχουν παντού ανεξαρτήτως επαγγέλματως και σπουδών, απλώς λέω, μήπως επειδή οι αστυνομικοί τυχαίνει να έχουν και την δύναμη των όπλων που τους παρέχει απλόχερα το κράτος.... μήπως θα έπρεπε να αξιολογούνται τακτικά και όχι να τους αφήνουν μια ζωή βολεμένους στο δημοσιοϋπαλληλίκη. Μήπως θα έπρεπε όταν εκτιμηθεί ότι κάποιος στο αστυνομικό σώμα, μετά από μια κάποια επαναξιολόγησή του, ότι δεν είναι καλά στα μυαλά του, μήπως θα έπρεπε να τον διώξουν από το σώμα πριν φθάσουμε να θρηνούμε αθώα θύματα.

Βέβαια δεν νομίζω να δούμε τώρα στην τηλεόραση κάποια παρόμοια συζήτηση όπως κάνουμε εδώ. Θα δούμε μόνο τους τραμπούκους να βάζουν φωτιές και να καταστρέφουν τα μαγαζιά. Μπορεί αργότερα να δούμε και την κηδεία του 15χρονου στην τηλεόραση, ίσως ότι πρέπει για να αρχίσουν να βαράνε κόκκινο τα μηχανάκια της AGB. Αυτό θα συνεχίσει για λίγο καιρό μέχρι να ξεχαστεί και να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Βέβαια είναι στο χέρι μας να μην ξεχαστεί αλλά συνήθως έτσι αντιδράμε...Οι μόνοι που δεν θα το ξεχάσουν είναι οι γονείς του παιδιού...

Τέλος όσον αφορά την πολιτική πλευρά του ζητήματος τι να πούμε ρε παιδιά. Δηλαδή όταν βγαίνει της Νέας Δημοκρατίας και λέει "ο ειδικός φρουρός που σκότωσε το 15χρονο, διορίστικε επί ΠΑΣΟΚ, άρα αυτοί φταίνε !". Δηλαδή δεν έχουν καθόλου τσίπα, καθόλου αξιοπρέπεια. Έλεος δηλαδή. Όσο συνεχίζονται τέτοιες πολιτικές μικροπρέπειες που εξυπηρετούν μόνο τις κομματικές παρατάξεις και όχι το καλό της Ελλάδας, μην περιμένουμε να βρεθεί λύση. Όλοι στα κόμματα σκέφτονται μόνο το καλό της παράταξής τους και ποτέ μα ποτέ το καλό της Ελλάδας και πως θα αντιμετωπίσουν συλλογικά τα διάφορα προβλήματα που μόνο λίγα δεν είναι...

Τέσπα επειδή ξέφυγα λίγο σταματάω εδώ. Πάντως θα ήταν καλό σε περίπτωση τηλεοπτικής μετάδοσης της κηδείας του 15χρονου, να κλείσουμε για μια φορά την τηλεόραση. Έστω και αυτή η κίνηση είναι μια μικρή μορφή διαμαρτυρίας. Αφού δεν σέβονται τίποτα τα κανάλια, ας σεβαστούμε τουλάχιστον εμείς πρώτα τον εαυτό μας και την αξιοπρέπειά μας και τον 15χρονο που χάθηκε άδικα.
Η ΧΡΥΣΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Ένταξη: 12 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 12:57 pm
Τίτλος:

Βρε Geutella μου λυπάμαι που θα στο πω, αλλά κατά τη γνώμη μου υπερβάλλεις σε μεγάλο βαθμό και όπως πάντα αφήνεις τα συναισθήματά σου να σε οδηγούν και δε κάθεσαι να δεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.

Geutella έγραψε:
Κακώς σε προβληματίζει η οργή του κόσμου, σε αυτές τις περιπτώσεις ο θρήνος μεταφράζεται σε οργή τόσο μεγάλη που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα της, και εγώ καταδικάζω όλα αυτά τα φαινόμενα αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα είναι μια αναμενόμενη αντίδραση και μην σου πω και απόλυτα δικαιολογημένη, άσχετο αν δεν βοηθάει σε κάτι και ίσα ίσα αμαυρώνει κάθε μορφή πάλης, αλλά έτσι είναι ο άνθρωπος, δεν το αντέχει το άδικο αγαναχτεί...

Για παράδειγμα εδώ. Δλδ αν εξαιρέσεις εσένα (που πραγματικά πιστεύω ότι νιώθεις έτσι) και άντε και 1-2 στους 1000 αυτά που λες δε ισχύουν. Δεν υπάρχει καμία οργή. Στο λέω εγώ εκ των έσω που πήγα χτες στη ΑΣΟΕΕ να σω τί θα γίνει (γιατί μας βλέπω να χάνουμε το εξάμηνο το κέρατό μου μέσα) και ήταν οι λεγόμενοι αναρχικοί και χασκογελάγανε με τη μπύρα και το μπάφο στο χέρι λες και ήταν σε εκδρομή. Δεν υπάρχουν ιδεαλιστές εκεί μέσα παρά ελάχιστοι. Οι περισσότεροι γουστάρουνε ξύλο και λοιπές καταστάσεις και λένε "Πάμε να δείρουμε τους μπάτσους ΟΥΓΚ!" και οι υπόλοιποι πάνε να κλέψουνε τα μαγαζιά...

Εδώ να σημειώσω ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ της οδού Στρουρνάρη (νομίζω Razz ) στα Εξάρχεια άδειασε ολόκληρο... Δεν έμεινε τίποτα... Μπορείς να μου βρεις δικαιολογίες για πολλά άλλα κλεμμένα καταστήματα. Πχ κλέψανε μαγαζί με ρούχα ή κάποιο Super Market γιατί είναι φτωχοί (και καλά), αλλά ας πούμε ότι είναι έτσι. Οι "αναρχικοί" αυτοί λοιπόν γιατί έκλεψαν τους υπολογιστές, τα παιχνίδια, τα modem, τα DVD players και δε ξέρω'γω τί άλλο; Για να δείξουν το πένθος και την οργή τους για το 15χρονο; Άσε με μωρέ Geutella... [μη το λες με το όνομα του, μου θυμίζεις δημοσιογράφο και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!]

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν (δυστυχώς) δεν είναι αγώνας για αλλαγή. Είναι ένα απλό πλιάτσικο. Και όποιος προλάβει το Κύριο είδε. Βασικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις τώρα ένα απόσπασμα ενός ποιήματος που κάναμε πέρισυ στο σχολείο που ταιριάζει τέλεια, αλλά δε το θυμάμαι δυστυχώς. Έτσι για να καταλάβεις λίγο καλύτερα τί εννοώ.

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με το gpanos. Αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια. Και όσοι θέλουν το καταλαβαίνουν και το πιστεύουν. Όσοι δε θέλουν δυστυχώς είναι ΕΚΕΙΝΟΙ που πραγματικά πρέπει να ξυπνήσουν και να παρατήσουν πια τα κούφια λόγια και να δουν τη πραγματικότητα. Όλο αυτό συμφέρει τους πολιτικούς. Δεν τους νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ που οι περιουσίες των πολιτών καταστρέφονται! Αυτοί λένε "Άσε τα βλαμμένα να εκτονωθούν όσο θέλουν, μένει πίσω και το βατοπέδιο, τί άλλο θέλουμε;". ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ όλος αυτός ο ντόρος! Οι επαναστάσεις δε γίνονται έτσι! Και μέχρι να αλλάξουμε νοοτροπία δε πρόκειται να ξαναγίνει επανάσταση!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Deykalionas17 στις Τρι Δεκ 09, 2008 12:59 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 06 Αύγ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 12:57 pm
Τίτλος:

bezdim έγραψε:
Δηλαδή να το γυρίσουμε σε κΟΥμμουνισμό;

Καλά μην βιάζεσαι... πρώτα πρέπει να έρθει ο Σοσιαλισμός και μετά περνάμε στον Κομμουνισμό (όπου έχουμε αταξική κοινωνία) Razz

Αν και τώρα είμαστε κομματάκι off-topic φίλτατε bezdim...

Όσο για το ποστ του gpanos, να τονίσω πως άλλο πράγμα ο όρος "πολιτικοποιημένος" και άλλο "κομματικοποιημένος" Ας αποκτήσει πρώτα ο κόσμος ταξική συνείδηση (π.χ. η κοινωνία χωρίζεται σε τάξεις: Αστική - Εργατική) και βρίσκουμε το κόμμα μετά...

Και φίλε μου noda εγώ προσωπικά ότι και να έγραφες δεν θα έβριζα γιατί πολύ απλά γενικά δεν βρίζω, επίσης να τονίσω πως και εγώ καταδικάζω τα επεισόδια αλλά άλλο κάνω βανδαλισμούς, άλλο διαδηλώνω ειρηνικά και άλλο κάθομαι στον καναπέ και βλέπω τηλεόραση... ανάλογα με την συνείδηση του ο καθένας διαλέγει και παίρνει....

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 15 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 1:55 pm
Τίτλος:

Ενα τεραστιο κριμα για το παιδακι που χαθηκε, θα μπορουσε να ειναι αδερφος μας.
Ενα τεραστιο κριμα και για τα παιδιακια αυτου του βλακα του μπατσου-φονια που τα σημαδεψε για την υπολοιπη ζωη τους.
Ο κοσμος δεχτηκε την τελευταια σταγονα που ξεχειλησε το ποτηρι και γι αυτο νομιζω νιωθουμε ολοι λιγο - πολυ σε αναβρασμο.
Τα επεισοδια με στεναχωρουν..

Και ακομα δεν μπορω να καταληξω σε ενα συμπερασμα...
Ενα κομματι μου πιστευει οτι οι κουκουλοφοροι, ειναι απλοι μπαχαλοι που φορανε κουκουλες και απλα θελουν να σπασουν κατι
Ενα αλλο, οτι μεσα στους κουκουλοφορους υπαρχουν και αναρχικοι οι οποιοι δημιουργηθηκαν απο τις ατελειες τις κοινωνιας. Αυτοι δλδ που εχουν ενα περισσοτερο πολιτικο κινητρο. Στην δημιουργια των οποιων εχει μεριδιο η πολιτικη μας ανυπαρξια. Εννοω την δικια μας - των πολιτων.

Αλλα πως να καταληξω στο δευτερο συμπερασμα οταν οι κουκουλοφοροι κλεφτες αδειαζουν μαγαζια και κλεβουν μαζι με τους "πλουσιοτερους" και τους μικρο-καταστηματαρχες.

Μου θυμιζει μια παλια ιστορια απο ενα γηπεδο - οπου οι οπαδοι καποιας ομαδας σπασαν το γηπεδο και κλεψαν και την καντινα του γηπεδο. Μηπως εν τελει ειναι η ιδιοι ανθρωποι και απλα αλλαζουν ρουχα? Μαυρα για την περισταση και χρωματιστα για το γηπεδο??

Απο χτες ξεκινησε ενα νεο κυμα αντιπαθειας κατα της αστυνομιας και των συμπλεγματων εξουσιας που εχουν δυστυχως οι περισσοτεροι απο τους εκπροσωπους τους..

Left μ αρεσε πολυ το ποστ σου.
gpanos ολα εχουν πολιτικο υποβαθρο. Αυτο κατα την γνωμη μου δεν ειναι κακο. Θες να μου εξηγησεις τι ακριβως εννοεις?
Geutella, εμεις οι "κοινοι" ανθρωποι εχουμε οργη, οι μπαχαλοι εχουν οργη ολες τις υπολοιπες μερες- τωρα διασκεδαζουν.

Ένταξη: 21 Μάρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 2:28 pm
Τίτλος:

θα συμφωνησω απολυτα με το post του left64vegeta. ειλικρινα ντροπη στον "ανεγκεφαλο" που πυροβολησε το παιδι, ελπιζω οι κατηγοριες που του αποδοθηκαν να βρουν τοπο και να τυμωρηθει γιατι υπηρξαν και αλλα παρομοια περυστατικα ομως οι υπευθηνοι την εκαναν με ελαφρα πυδηματακια.
επισης ντροπη στους κουκουλοφορους που το παιζουν δηθεν επαναστατες και ενεργουν εις βαρος του απλου πολιτη.

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 02 Ιούλ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 3:21 pm
Τίτλος:

mpakatsias έγραψε:

Μηπως εν τελει ειναι η ιδιοι ανθρωποι και απλα αλλαζουν ρουχα? Μαυρα για την περισταση και χρωματιστα για το γηπεδο??
.

Τουλαχιστον ενα παιδι που ηξερα καθε κυριακη πλακονονταν στο γηπεδο με την παρεα του και οταν γινονταν διαδηλωσεις κατεβεναν στο κεντρο.Και κατι αλλο κατακρινουν την χρηση βιας απο τους αστυνομικους με την χρηση βιας.Προσωπικα δεν πιστευω σε πολιτικο υποβαθρο και βαση τουλαχιστον οχι στην ουσια ισως το χρησιμοποιουν για προκαλυψη.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 3:42 pm
Τίτλος:

Δυστυχώς Αθηνά όταν πολιτικοποιούμε κάτι αυτόματα κομματικοποιείται.
Θα αναλύσω αργότερα και τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος αφού το κάναμε πολιτικό.

Ένταξη: 06 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 5:16 pm
Τίτλος:

Συμφωνώ απόλυτα με ότι έχει υποθεί για τους ειδικούς φρουρούς και την έλλειψη εκπαίδευσης.
Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν σηκώνεις όπλο και βαράς εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις οπως ήδη έχει αναφερθεί παραπάνω.
Εννοείται ότι αν έχουν βγει στους δρόμους 5000 άνθρωποι (αναρχικοί,μαθητές,απλοί πολίτες και ότι άλλο) ζήτημα αν οι 1000 και βάζω πάρα πολλούς είναι για το σωστό λόγο. Μην μου πείτε ότι δεν είναι ανάμεσα τους μπάχαλοι που χαβαλεδιάζουν (ειδήσεις MEGA έδειχναν το δέντρο να καίγεται κι ενας μαλα..ς το τράβαγε βίντεο με το κινητό να το έχει να δείχνει τι έκανε), μαθητές που απλά θέλουν να χάσουν μάθημα κ.ο.κ..
Εγώ λοιπόν θα σταθώ και κάπου αλλού κι ας εξοργίσω κάποιους. Κανουν όλοι και ίσως και κάποιοι από εσάς λες και ήταν κολλιτοί του 15χρονου και ακόμη χειρότερα λες και ήταν μπροστά όταν έγινε το συμβάν. Εγώ απλά να πω ότι στις ειδήσεις έχω ακούσει απο το ότι ο μικρός ήταν περαστικός μέχρι ότι πέταξε μπουκάλι κατά του αστυνομικού. Δεν είμουνα εκεί δεν ξέρω λοιπόν. Και έτσι έρχομαι και λέω γιατί ποτέ δεν κοιταμε και την άλλη πλευρά; ΟΚ ο αστυνομικός ήταν ηλίθιος που σήκωσε το όπλο το ίδιο ηλίθιος όμως και ίσως και περισσότερο είναι αυτός που πετάει μπουκάλια και προκαλλεί έναν άλλον ηλίθιο που κρατάει όπλο για να το παίξει μάγκας. Αν θες να διαμαρτυριθείς για κάτι δεν πετάς μπουκάλια και σπας βιτρίνες, διαδηλώνεις ειρηνικά και ψηφίζεις κατάλληλα όταν έρθει η ώρα.
Πάντα λοιπόν το πρώτο που κάνουμε είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στο κράτος και στους πολιτικούς. Εμείς που αποτελλούμε το κράτος πότε θα βάλουμε μυαλό και θα καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει νόμους, όρια και κανόνες; Δυστυχώς για κάποιους δεν ζούμε σε ζούγκλα για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Κι εμένα πολλές φορές μου έχει έρθει να σπάσω το αμάξι του γείτονα που μου κλείνει το γκαραζ συνέχεια αλλά δεν το κάνω. Ίσως λοιπόν κι ο πιτσιρικάς αν ήταν πιο "ήρεμος" και ήξερε να "συμπεριφέρεται" (το δεύτερο το λέω σε περίπτωση που όντως ήταν περαστικός και είδε να γίνονται φασαρίες απο αναρχικούς με αστυνομικούς θα έπρεπε με την παρέα του απλά να την κοπανήσουν κι όχι να κάθονται εκεί) να μην είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά.
Αυτά είχα να πω. Απλά να βλέπουμε πάντα όλα τα μερίδια ευθύνης όσο μεγάλα ή μικρά είναι αυτά και όχι αυτά που μας συμφέρουν ανάλογα με το που θέλουμε να ταχτούμε.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 17 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 5:18 pm
Τίτλος:

Κρίμα πάντως που η διαφθορά είναι τόσο ολοκληρωτική...

Εδώ στην Αγγλία οι αστυνομικοι έχουν μόνο ρόπαλο, χειροπαίδες, και έναν ασύρματο...

Αλλά θα μου πεις έχουν κάνουν με ευρωπαίους... όχι ελληναράδες... Sad

http://www.youtube.com/watch?v=GZfJOK_Ywmk&feature=related
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 15 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 5:46 pm
Τίτλος:

madalx ο θανατος απο μονος του ειναι τραγικο γεγονος.

Οταν αυτος συμβαινει μαλιστα απο αστυνομικο αποκτα μια ιδιατερα συμβολικη διασταση. Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι πολιτικοι μιλανε για πληγμα στη δημοκρατια κ.λ.π.

Απ οτι αντιλαμβανομαι λες: "ας μην ηταν εκει να μην το παθαινε", ωστοσο οσα μπουκαλια και αν του πεταξε ή οσες φορες και να του βρισε την μανα, η τιμωρια που του αξιζε διαφερει αισθητα απο την τιμωρια που εισεπραξε.

Ένταξη: 06 Ιούλ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 8:00 pm
Τίτλος:

Καλησπέρα σε όλους!
Έρχομαι κι εγώ να συμφωνήσω στο ότι η παιδεία (και όχι μόνο η εκπαίδευση) είναι στοιχείο κλειδί σε αυτό το θέμα (όπως και σε άλλα παρόμοια), και να προσθέσω τον παράγοντα οικογένεια. Τα μικρά παιδιά μιμούνται αυτά που κάνουν οι γονείς και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Αν δεν πάρουν καθοδήγηση από τους παραπάνω με ηθικές αξίες, με σεβασμό, με ελευθερίες και με όρια, με δικαιώματα και με υποχρεώσεις, πώς να βγουν μετά στην κοινωνία και να είναι συνεπείς στο συνάνθρωπο; Η εκπαίδευση δύσκολα μπορεί να βοηθήσει να ριζώσουν οι αξίες. Μια δομημένη και προσεγμένη παιδεία, ειλικρινές ενδιαφέρον και πίστη μπορούν να φωλιάσουν τις αξίες στη συνείδησή με φροντίδα από τους σημαντικούς άλλους.
Γι'αυτό θέλω να τονίσω ότι πρέπει τώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας όχι για αυτά που έγιναν, αλλά για αυτά που δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Σκεφτείτε τα παιδιά σας, τα αδέλφια σας, τα γειτονόπουλά σας και αναλογιστείτε τι πρότυπα τους δίνετε... Τους δίνετε;;;

Ένταξη: 06 Αύγ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 8:14 pm
Τίτλος:

madalx έγραψε:

Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν σηκώνεις όπλο και βαράς εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις οπως ήδη έχει αναφερθεί παραπάνω.
Εννοείται ότι αν έχουν βγει στους δρόμους 5000 άνθρωποι (αναρχικοί,μαθητές,απλοί πολίτες και ότι άλλο) ζήτημα αν οι 1000 και βάζω πάρα πολλούς είναι για το σωστό λόγο. Μην μου πείτε ότι δεν είναι ανάμεσα τους μπάχαλοι που χαβαλεδιάζουν (ειδήσεις MEGA έδειχναν το δέντρο να καίγεται κι ενας μαλα..ς το τράβαγε βίντεο με το κινητό να το έχει να δείχνει τι έκανε), μαθητές που απλά θέλουν να χάσουν μάθημα κ.ο.κ..
Εγώ λοιπόν θα σταθώ και κάπου αλλού κι ας εξοργίσω κάποιους. Κανουν όλοι και ίσως και κάποιοι από εσάς λες και ήταν κολλιτοί του 15χρονου και ακόμη χειρότερα λες και ήταν μπροστά όταν έγινε το συμβάν. Εγώ απλά να πω ότι στις ειδήσεις έχω ακούσει απο το ότι ο μικρός ήταν περαστικός μέχρι ότι πέταξε μπουκάλι κατά του αστυνομικού. Δεν είμουνα εκεί δεν ξέρω λοιπόν. Και έτσι έρχομαι και λέω γιατί ποτέ δεν κοιταμε και την άλλη πλευρά; ΟΚ ο αστυνομικός ήταν ηλίθιος που σήκωσε το όπλο το ίδιο ηλίθιος όμως και ίσως και περισσότερο είναι αυτός που πετάει μπουκάλια και προκαλλεί έναν άλλον ηλίθιο που κρατάει όπλο για να το παίξει μάγκας. Αν θες να διαμαρτυριθείς για κάτι δεν πετάς μπουκάλια και σπας βιτρίνες, διαδηλώνεις ειρηνικά και ψηφίζεις κατάλληλα όταν έρθει η ώρα.
Πάντα λοιπόν το πρώτο που κάνουμε είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στο κράτος και στους πολιτικούς. Εμείς που αποτελλούμε το κράτος πότε θα βάλουμε μυαλό και θα καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει νόμους, όρια και κανόνες; Δυστυχώς για κάποιους δεν ζούμε σε ζούγκλα για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Κι εμένα πολλές φορές μου έχει έρθει να σπάσω το αμάξι του γείτονα που μου κλείνει το γκαραζ συνέχεια αλλά δεν το κάνω. Ίσως λοιπόν κι ο πιτσιρικάς αν ήταν πιο "ήρεμος" και ήξερε να "συμπεριφέρεται" (το δεύτερο το λέω σε περίπτωση που όντως ήταν περαστικός και είδε να γίνονται φασαρίες απο αναρχικούς με αστυνομικούς θα έπρεπε με την παρέα του απλά να την κοπανήσουν κι όχι να κάθονται εκεί) να μην είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά.

Αχ από που να πρωταρχίσω... λοιπόν σχετικά με το παραπάνω απόσπασμα που παραθέτω, εννοείται ότι όλος αυτός ο κόσμος που έχει βγει στους δρόμους δεν έχει συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει, αν είχε συνειδητοποιήσει δεν θα είχαμε τέτοιες καταστροφές... και ένα ποσοστό (κατά την ταπεινή μου άποψη μικρό δεν ισχύει για την πλειοψηφία του κόσμου που ξεσηκώθηκε) παρασύρθηκε από το γενικό πολεμικό κλίμα μπάχαλου και είπε να διασκεδάσει καταστρέφοντας αδιακρίτως ότι βρει μπροστά του, ως εδώ καλά αλλά αυτά που είπες για τον αδικοχαμένο 15χρονο δεν μπορώ με την καμία να τα αφήσω ασχολίαστα. Κοίτα αυτό το παιδί ούτε συγγενής μου ήταν ούτε "κολλητός" μου όπως λες, ούτε τίποτα τέτοιο, όμως μέσα από τον τραγικό και άδικο θάνατό του (την δολοφονία του να πω καλύτερα για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους) κατάφερε να συγκινήσει τόσο πολύ κόσμο, να βγει στους δρόμους, είναι πλέον ένα σύμβολο, η σταγόνα που όχι απλώς ξεχείλισε το ποτήρι αλλά το βαρέλι, ακόμα και η μάνα μου που είναι 56 χρονών γυναίκα έχει αγανακτήσει με την κατάχρηση εξουσίας και την σαπίλα του συστήματος όπου πληρώνει τους μπάτσους μέσα από την φορολογία να προστατεύσουν τα παιδιά της και αυτοί τα δολοφονούν εν ψυχρώ... και την ακούω τόσες μέρες να λέει κάψτε όλη την Ελλάδα τέτοια που είναι της αξίζει και άλλα τέτοια παρόμοια αλλά φυσικά μιλάμε βρίσκεται σε παραλήρημα, δεν είναι φυσικά η λύση να κάψουμε όλη την Ελλάδα (αυτά τα έχουμε ξαναπεί) αλλά όχι και να ακούω πως ο μικρός προκάλεσε τον μπάτσο και ότι έχει έστω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης.... Ε ΟΧΙ ο μικρός δεν φταίει σε απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά μιλάμε για ένα παιδάκι που στην προκειμένη δεν απείλησε καν το μπατσόνι (god μα ήταν άοπλος, τι τον πήγε τον μπάτσο να επειδή του έριξαν ένα άδειο μπουκάλι νερό? Έλεος) αλλά στην τελική και να τον απειλούσε, και αναρχικός να ήταν το παιδί και ότι και να ήταν ο υπαίτιος και ο θύτης είναι ο συγκεκριμένος μπάτσος και όλη η αλυσίδα από πίσω του (Διοικητές αστυνομίας, υπουργοί, κυβέρνηση και δεν συμμαζεύεται, και στην τελική το ίδιο το σύστημα) Δεν σκοτώνουμε ένα παιδί και μετά να λεμέ τι κρίμα ας πρόσεχε, πήγαινε γυρεύοντας... έλεος ακόμα τραβάω τα μαλλιά μου.
Και εννοείται πως για όλα είναι υπεύθυνο το κράτος και η κυβέρνηση, γιαυτό την ψήφισαν κάποιοι, για να είναι υπεύθυνη, άσχετα βέβαια αν μετά "τους βγήκε μούφα το καρπούζι" Άντε για να δω μερικούς μερικούς, θα ξυπνήσουν ποτέ?

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 06 Ιούλ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 8:25 pm
Τίτλος:

Μέσα στο παραλήρημα ελπίζω να μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα είναι και το δικό μας σπίτι, και το περίπτερο της γειτονιάς μας, και η τράπεζα που θα πάρουμε το μισθό μας, και το κατάστημα που θα φτιάξουμε το κινητό μας, για να μην πω για το δέντρο μπροστά στο σπίτι μας και τον αέρα που αναπνέουμε.

Ένταξη: 02 Απρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 9:28 pm
Τίτλος:

Δε μπορεί να την πληρώσει ένα ολόκληρο σύστημα επειδή ένας τυχαίνει να βγάζει τα ψυχολογικά του σε μια τόσο σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Απλά πρέπει να γίνει πιο προσεχτικό στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τα άτομα που θα καλύψουν τέτοιες θέσεις. Σαφέστατα να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες - έλλειψη σωστής εκπαίδευσης/κατάρτισης, αδυναμία χειραγώγησης από τους ανωτέρους.
Και για να κάνουμε και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου: γι' αυτά τα κωλόπαιδα που βγαίνουν και τα σπάνε στο όνομα του πολυτεχνείου, στο όνομα του νεκρού μικρού, στο όνομα των απεργιών και πορειών των συνδικάτων, στο όνομα οποιούδήποτε, ποιος πούστης θα πληρώσει; Γιατί εδώ δε μπορεί για το μυαλό που έχει ο καθένας να φταίει ένα ολόκληρο σύστημα. Χρειάζεται και λίγη κοινή λογική. Όχι σπάμε-καταστρέφουμε-βουτάμε ό,τι βρούμε και χεστήκαμε για την περιουσία των άλλων ανθρώπων.

Ένταξη: 06 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 09, 2008 9:57 pm
Τίτλος:

Απο την αρχή ξεκαθάρισα ότι εννοείται οτι δεν τραβάς όπλο ότι και να γίνει.Και σαφέστατα δεν ενοούσα σε καμία περίπτωση ότι "καλά έπαθε γιατί τα ήθελε ο κώλος του". Όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε. Από την άλλη δεν μπορώ να ακούω τον καθένα να χρησιμοποιεί (και τωρα δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο νεαρό αλλα γενικότερα) την καραμέλα του "ένα ανεγκέφαλο παιδί ήταν πάνω στην οργή της εφηβίας" και άλλες τέτοιες αηδίες που ακούγονται κάθε φορά. Όλοι υπήρξαμε παιδιά και όλοι περάσαμε εφηβία και το 95% απο εμάς ούτε ναρκωμανείς γίναμε ούτε μπαχαλάκιδες ούτε τίποτα. Είμαστε μια χαρά normal άνθρωποι. Αν αυτά τα "οργισμένα" παιδιά είχαν τη δυνατότητα να έχουν όπλα θα σας έλεγα εγώ τι θα γινόταν τότε και ποιος θα τράβαγε όπλο και ποιος όχι. Και μιας και το λέμε καλομελετάτε και έρχεται γιατί δεν ξέρω αν το ακούσατε αλλα το "ΕΛΛΑΣ" με τα όπλα το αδειάσανε. Εύχομαι να μην χρισημοποιειθούν αυτά τα όπλα.
Τελοσπάντων το θέμα είναι ότι το παλικάρι έφυγε άδικα και σε αυτό φταίνε πολλά. Από την οικογένεια του και τον ίδιο μέχρι τον μαλάκα μπάτσο και την πολιτεία γενικά. Καθένας κρατάει αυτά που του αρέσουν ή τον βολεύουν απο την υπόθεση και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί απολύτως τίποτα γιατί έχουμε ότι μας αξίζει.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Επόμενη
Σελίδα 2 από 11

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας