|
xHATEBREEDx έγραψε:
|
Οντως, το γελιο που μου χαρισε οταν ειχε πρωτοεμφανιστει στο Manga, στην μεταφορα στο anime, το χαριζει στο επακρον, λογω φυσικα και της φωνης.
|
Κάτι τέτοια σκεφτόμουν το τελευταίο καιρό.
Πιστεύω ότι :
Το ΟΝΕ PIECE είναι η καλύτερη μεταφορά από manga σε anime όλων των εποχών.
Οι δημιουργοί του anime πήραν το σενάριο/σχέδιο του manga και με δικές τους πινελιές και προσθήκες αναβάθμησαν μια ήδη έξοχη ιστορία και άφησαν το δικό τους στίγμα.Το animation,η εκπληκτική μουσική και πιο πολύ από όλα, οι φωνές των ηρώων της σειράς.
Πραγματικά οι ηθοποιοί αυτοί, έχουν δώσει ρεσιτάλ.Για αυτό ανησυχώ που το
One Piece θα αργήσει να τελειώσει(4 χρονάκια και βάλε).
Ας υποθέσουμε ότι κάτι παθαίνει καποιος από τους ηθοποιούς και τον αλλάζουν.Μπορείτε να φανταστείτε π.χ. τον Luffy ή τον Zorro με άλλη φωνή?Εγώ προσωπικά όχι.
Έχω διαβάσει κάμποσα από τα πρώτα volumes του manga από περιέργεια.
Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το anime δεν θα του έδινα καν σημασία, όσο καλά λόγια και να άκουγα από άλλους.
Aκούς τη φωνή του Luffy να αλλάζει από αστεία σε σοβαρή(αυτό δεν το καταλαβαίνεις στο manga) και μένεις
μ@λ@κας από την αλλαγή συναισθημάτων.
Ακούς και βλέπεις το τραγούδι στην πρώτη εμφάνιση του Sogeking και κυλιέσαι στα γέλια.
Η Nami πιλοτάρει το πλοίο των Strawhats προς τα συνεφα,ένα όνειρο μέσα σε ένα όνειρο κοντεύει να γίνει πραγματικότητα (από τις αγαπημένες μου σκηνές) και στο καπάκι παίζει στο background τό πρώτο opening της σειράς
το οποίο μιλάει για φίλους και όνειρα που εκπληρώνονται.Μια μελωδία που σου έχει κολλήσει στο αυτί από την αρχή και κοντεύεις να βουρκώσεις από τη συγκίνηση.
Προσθέστε και τα καινούργια HD επεισόδια.Απίστευτα χρώματα και σχέδια που σκάνε στην οθόνη και τα μάτια σου καίνε από ευχαρίστηση.
Αυτά τα παραδείγματα είναι πινελιές στο anime που ο Oda (

)
δεν μπορεί να τις χωρέσει στο χαρτί.
Και μη μου πείτε ότι από τη φύση του τo anime είναι πάντα καλύτερo από το
αντίστοιχο manga γιατί το πρώτο πράγμα που θα σας αναφέρω είναι το
Νaruto...
The End.