Φίλε glass000 γεια χαρά και σε εσένα.
Το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι σύνθετο χωρίς αμφιβολία και δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Τώρα συγκεκριμένα σε αυτά που ρωτάς.
Σε ότι αφορά την ύπαρξη κάποιας ελληνικής εταιρείας με πνευματικά δικαιώματα ιαπωνικών anime αμφιβάλλω πολύ. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου κατά 99,99% δεν υπάρχει. Δεν σου λέω 100% για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Αλλά αν κρίνει κανείς από τα χάλια με την ΑΕΠΙ και το γεγονός ότι ούτε Έλληνες καλλιτέχνες δεν πληρώνονται για τη δουλειά τους, είναι εύκολα κατανοητό ότι το ζήτημα αυτό (όπως και τα περισσότερα σε αυτή τη χώρα) περιβάλλεται από ένα χάος προχειρότητας, ανοργανωσιάς και διαφθοράς.
Για να σου απαντήσω όμως ευθέως και συνολικά. Για τι μέγεθος συναυλίας/εκδήλωσης μιλάμε; Είναι κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα; Θα βγάλεις λεφτά από αυτό; Γιατί αν όχι νομίζω πως δεν ασχολείσαι καν με το ζήτημα. Αν ναι, και θέλεις να είσαι νόμιμος και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, η μόνη λύση θα ήταν πράγματι η επικοινωνία με τους κατόχους των δικαιωμάτων. Είτε ίσως η πληρωμή σε κάποια ενδιάμεση εταιρεία που θα κατέχει και θα διαχειρίζεται πολλά από αυτά. Αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να μπεις στον κόπο και ακόμα σωστότερα ότι στέκει οικονομικά να κάνεις κάτι τέτοιο, μιας και θα πρέπει να έχεις ένα σεβαστό έσοδο από την εκδήλωση μόνο και μόνο για τα δικαιώματα που θα πληρώσεις.