Δουλεύει μέχρι να αρχίσει να μπιχλιάζει και να γρομπιάζει το Λάδι, όποιο και αν είναι αυτό. Το μόνο υγρό που κάνει δουλειά είναι το LCL με την αστρονομική του τιμή. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=GZfJOK_Ywmk&feature=related
LOL, η κεντρική μονάδα-ενυδρείο έχει κάποια πρακτικά προβλήματα. Πρώτον είναι ασήκωτη και δεύτερον, έτσι και θες να αλλάξεις μια κάρτα βρε αδελφέ, θα έχεις ένα θέμα. Πρέπει κάπως να το αδειάσεις γιατί θα πλημμυρίσει το σπίτι.
Πάντως με τον μπλε φωτισμό και τις μπουρμπουλήθρες, από αισθητική άποψη τα σπάει (αν είχε και κανά χρυσόψαρο μέσα). _________________
Εχω βαλει το μονοτικο σε 2 υπολογιστες .Εχει καποια επιδραση στην μειωση του θορυβου( οχι θεαματικη ) ενω αυξανεται λιγο η θερμοκρασια του υπολογιστη. Προσωπικα εχω στον παλιο μου υπολογιστη 2 ανεμιστηρες(εναν apache kai ena sharkoon 120mm) στο κουτι + εναν noctua 92mm στoν επεξεργαστη(πανω σε μια asus triton ψυκτρα) και fanless καρτα.Και τους 3 ανεμιστηρες του εχω με μειωμενες στροφες(με καλωδια που κυκλοφορουν στο εμποριο μετα απο δοκιμες για να μην εχω σημαντικη επιρροη στις θερμοκρασιες καθαρισμα του υπολογιστη και σωστη τοποθετηση καλωδιων για καλυτερη ροη αερα)+ ηχομονωτικο.Την μεγαλη διαφορα ομως την ειδα με την αλλαγη του τροφοδοτικου.Κοιτα μηπως απο εκει παραγεται ο εντονοτερος θορυβος.
Επειδη και εγω εχω φαει τον τοπο να δω πως θα κανω το PC μου αθορυβω ανακαληψα τα εξεις!
80mm και 92mm ειναι αυτα που σου προκαλουν τον μεγαλυτερο θορυβο λογω τον πολλων στροφων τους γιαυτο ψαξε με dba >20 και κυριο κοιτα για επωνυμα!Ενα αλλο που πρεπει να προσεξεις ειναι να εχουν μεγαλο air flow(Ροή Αέρα) το οποιο μετριετε σε CFM!
To ποιο σημαντικο απο ολα ειναι να κανεις ενα σωστο air flow στο κουτι σου μην τα καψεις ολα εκει μεσα!Αυτο θα το υπολογισεις με τον εξεις τροπο:
Το cfm του ανεμιστιρα πισω καλο ειναι να ειναι τουλαχιστον οσο το αρθροισμα ολων των υπολοιπων και λιγο παραπανω για να μην μενει ζεστος αερας μεσα στο κουτι.
παραδειγμα:
αν παρεις τρεις 8-αρηδες που ο καθε ενας εχει cfm=20 τοτε 20+20+20=60 τοτε ο 12-αρης που θα μπει πισω ψηλα πρεπει να εχει cfm μεγαλυτερο των 60 δηλ. 75-90 cfm.
Οσο για το τροφοδοτικο δεν ξερω γτ κανει τοσο θορυβο μιας και το δικο μου που ειναι 5 χρονων δεν βγαζει αχνα!Εκτος και αν εχει μαζεψει σκονη γιαυτο κανει και τοσο θορυβο!
Επισης το fan controler θα κανει δουλεια μιας και μπορεις να μειωσεις τις στροφες!Εγω βρηκα ενα για 6 ανεμιστιρακια στα 20euro
Αν έχεις κάποια χρήματα για (... συμπληρώστε) προτείνω υδρόψυξη.
Αλλιώς υπάρχουν πολύ καλά φορφούρια σχεδόν αθόρυβα (π.χ. Noctua) αλλά και διάφορες λύσεις (underclocking && undervolting) ανάλογα με τις απαιτήσεις-γούστα-προϋποθέσεις.
Σας ευχαριστώ όλους θερμά που μοιραστήκατε την αγωνία μου
πριν 1,5 μήνα (σαν αιώνας μου φαίνεταi) για τη δημιουργία του
αθόρυβου pc.
Μετα λοιπόν που έφαγα τα μούτρα μου με το HAF (μούρη το κουτί αλλά δεν γίνεται
αθόρυβο όσο το θέλω) κατέληξα στην λύση του
bezdim
Πήρα ένα παλιό laptop.Του αφαίρεσα την οθόνη που ήταν χαλασμένη και του πρόσθεσα την προηγούμενη που είχα για desktop.Τα torrents κατεβαίνουν σε εξωτερικό σκληρό.Πιστεύω ότι έχω φτιάξει το απόλυτο αθόρυβο κατεβαστήρι/ανεβαστήρι.Το βράδυ που κλείνω το desktop pc και αφήνω αυτό ανοικτό δεν ακούγεται τίποτα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη1, 2
Σελίδα 2 από 2
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας