UFO Robo Grendizer
UFO Robo Grendizer

Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Go Nagai, αποτελεί το 3ο μέρος της mecha τριλογίας του διάσημου αυτού mangaka των 70s (τα άλλα δύο είναι τα Mazinger Z και Getter Robo).
Προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση από τις 05 Οκτωβρίου1975 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 1977. Στην ελληνική τηλεόραση προβλήθηκαν μεταγλωττισμένα, τη δεκαετία του 80, τα πρώτα 6 επεισόδια τα οποία κυκλοφόρησαν σε βιντεοκασέτες από την Joy Video με τίτλο «Φλιντ, ο πρίγκιπας του διαστήματος» .

Ιστορία:
Ο πλανήτης Fleed είναι ένας ειρηνικός πλανήτης με προηγμένη τεχνολογία. Κάποια στιγμή, όμως , η αυτοκρατορία Vega επιτίθεται στον Fleed και τον καταστρέφει με σκοπό να κατακτήσει ολόκληρο το νεφέλωμα Vega. Ο Δούκας Fleed, ο γιος της βασιλικής οικογένειας του πλανήτη, καταφέρνει να δραπετεύσει από την φυλακή και να κλέψει το Grendizer, την απόλυτη μηχανή πολέμου που έφτιαξαν οι Vega με την τεχνολογία του πλανήτη Fleed.
Ο Δούκας Fleed εγκαταλείπει τον πλανήτη του και ταξιδεύοντας με το Grendizer φτάνει στη γη, όπου τον βρήκε και τον υιοθέτησε ο καθηγητής Umon, διευθυντής του Διαστημικού Ινστιτούτου Ιαπωνίας. Εκεί, θα ζήσει μια ήσυχη ζωή, με το όνομα Daisuke Umon, για περίπου 2 χρόνια, μέχρι που οι Vega αποφάσισαν να κατακτήσουν τη γη.
Μοιραία ο Daisuke θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με το ίδιο του το πεπρωμένο. Πρέπει να αντιμετωπίσει αυτούς που κατέστρεψαν τον πλανήτη του και να σώσει τη γη. Σύμμαχος του σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το Grendizer αλλά και ο Kouji Kabouto, ο πρώην πιλότος του Mazinger Z, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία για να συνεχίσει την έρευνα του σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων.
Review by gpanos


Project Details
Completed episodes : 27   Video container : mkv   AniDB Link : 962 
Total episodes : 74 Video codec : h.264 Year : 1975-1977
Project start date : 13.12.2009 Video Resolution : 640x480 Type : TV Series
Project end date : - Aspect ratio : 4:3
Latest release date : 19.11.2012 Video bitrate : 1100 kbps
Project Status : Stalled Audio codec : Vorbis .ogg
Audio bitrate : 192 kbps


Project Credits
Raw ProviderDaisuke
Timingsgpanos, kelborn3, bezdim
Translationkelborn3, gpanos, raidenjunior
Editinggpanos, rath, Morfeas
Typesettingbezdim, Left64Vegeta
Karaokebezdim, LelouchVII, Geri
Encodingbezdim
Quality Checkgpanos
Special Thankslexalkon, Gpower2, Left64Vegeta


MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01802 seconds with 7 queries