Area 88 (OVA)
Το Area 88 OVA (στην Ελλάδα προβλήθηκε ως Περιοχή 88), δημιουργήθηκε το 1985 και είναι μία δημιουργία του πασίγνωστου σε όλους μας Studio Pierrot (Great Teacher Onizuka, Naruto, Bleach κ.α.) και αποτελείται από τρία Acts. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι το Area 88 είναι βασισμένο εξ' ολοκλήρου στο ομώνυμο Ιαπωνικό μάνγκα του Kaoru Shintani (ο οποίος πήρε και μέρος στην παραγωγή των OVA) και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Ιαπωνία την περίοδο 1979-1985. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως το μάνγκα του Area 88, ήταν ανάμεσα στα τρία πρώτα μάνγκα που μεταφράστηκαν στην Αγγλική γλώσσα και εκδόθηκαν στην Νότια Αμερική.
Αρχές της δεκαετίας του '80, ένας εμφύλιος πόλεμος ξεσπάει στην Μέση Ανατολή, στο Bασίλειο του Asran. Την ίδια ώρα, κάπου στην Γαλλία, σε ένα ξεχασμένο μπαράκι του Παρισιού, δύο παιδικοί φίλοι, ο Shin Kazama και ο Satoru Kanzaki, γιορτάζουν την αποφοίτησή τους από την σχολή της Πολιτικής Αεροπορίας. Μετά από πολλά ποτά και αφού ο Shin έχει αρχίσει να μην καταλαβαίνει τι κάνει, ο Kanzaki τον βάζει να υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον μισθοφορικό στρατό του Asran, την Λεγεώνα των Ξένων. Ο Shin πλέον μαθαίνει πως εφόσον κάποιος μπει στην Λεγεώνα των Ξένων μόνο με τρεις τρόπους μπορεί να ξεφύγει... είτε να υπηρετήσει για 3 ολόκληρα χρόνια στον μισθοφορικό στρατό ( κάτι αρκετά φιλόδοξο), είτε να κερδίσει $1.500.000 δολάρια από αποστολές (κάτι που είναι σχεδόν αδύνατον), είτε απλά να λιποτακτήσει (με αποτέλεσμα την θανατική ποινή)! Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή πλέον ο Shin, αποφασίζει να υπηρετήσει το συμβόλαιό του στο Asran, στην Περιοχή 88.

Shin Kazama

Λίγες ώρες μετά την αποφοίτηση του από την σχολή της Πολιτικής Αεροπορίας, ο Shin παγιδεύεται από τον παιδικό του φίλο Kanzaki και υποχρεώνεται να υπηρετήσει για 3 χρόνια στον μισθοφορικό στρατό του Asran, στην Περιοχή 88. O Shin βάζει στόχο της ζωής του να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται για να φύγει από την Λεγεώνα των Ξένων αλλά η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όσο περνάει ο καιρός κι ο Shin γίνεται ο Νο1 πιλότος της Περιοχής 88, διαπιστώνει ότι γίνεται αυτό που ποτέ δεν ήθελε, ένας ακόμα δολοφόνος... Μεταμορφώνεται από έναν αριστούχο απόφοιτο της σχολής Ικάρων της πολιτικής αεροπορίας, με μοναδικό του όνειρο να πετάει στους αιθέρες και να ζει με την αγαπημένη του Ryoko, σε ένα επαγγελματία δολοφόνο του οποίου τα χέρια πλέον μυρίζουν αίμα και πυρίτιδα... Οι μοναδικοί φίλοι του Shin είναι ο Mickey Simon και ο Διοικητής τους Saki Vashtal. O Shin πιλοτάρει ένα F-8 Crusader και ένα F-5 TigerII.


Mickey Simon

Το Νο2 της Περιοχής 88 και φίλος του Shin Kazama, ο Mickey Simon, είναι ένας Αμερικανός πιλότος ο οποίος μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, κατατάχθηκε εθελοντικά στον μισθοφορικό στρατό του Asran. Ο Mickey όντας πιο έμπειρος στην μάχη και έχοντας ήδη την φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ είναι πάντα δίπλα στον Shin για να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει στον δύσκολο δρόμο που έχει να πορευτεί. Το αεροσκάφος του Mickey είναι ένα F-14 Tomcat.


Saki Vashtal

Ο Saki είναι ο Διοικητής της Περιοχής 88 και γιος του Abdael, του μεγαλύτερου γιου του Βασιλιά του Asran. Το Asran, την εποχή που ήταν Βασιλιάς ακόμη ο παππούς του Saki, ήταν η μοναδική χώρα της Μέσης Ανατολής που δεν εξήγαγε το πετρέλαιο της. Ο παππούς του Saki δεν ήθελε να εξάγει το πετρέλαιο στην Δύση ή σε κάποια κομμουνιστική χώρα και υποπτευόταν πως ο μεγαλύτερος του γιος (και πατέρας του Saki) Abdael είχε δοσοληψίες και με τους δύο. Έτσι την ημέρα που πέθανε έδωσε τον θρόνο στον νεώτερο γιο του Zak. Προδωμένος ο Abdael δημιούργησε έναν αντικηβερνητικό στρατό με σκοπό να πάρει πίσω τον θρόνο. Ο Saki δεν ακολούθησε τον πατέρα του και έμεινε πιστός στον θείο του και Βασιλιά του Asran για χάρη της μητέρας του και την αγάπη που έτρεφε αυτή προς το Asran. Ο Saki πιλοτάρει ένα IAI Kfir (Israel Aircraft Industries Kfir).


Ryoko Tsugumo

Κόρη του Γενικού Διευθυντή της Yamato Air Lines (YAL), ερωτεύτηκε τον Shin λίγο πριν αυτός φύγει για την εκπαίδευση του στο Παρίσι. Δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει ο Shin, μέχρι που μια μέρα βλέπει σε μία φωτογραφία ενός περιοδικού, τον Shin δίπλα στο αεροσκάφος του. Πλέον, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι της, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια λύση για το πως θα μπορέσει να ελευθερώσει τον Shin από τα δεσμά της κολάσεως...


Δεν νομίζω πως πρέπει να κάνω κάποια ιδιαίτερη αναφορά στα γραφικά του anime γιατί και '80s anime είναι κι ούτε γνωρίζει τι είναι το HD... Όμως, είναι ένα anime με πάρα πολύ όμορφο σχέδιο! Όποτε χρειάζεται γλυκό, όποτε χρειάζεται ωμό και βίαιο. Οι χαρακτήρες είναι καταπληκτικοί και τα αεροσκάφη απλά θεϊκά και καλοσχεδιασμένα. Επίσης το anime δεν χρησιμοποιεί καθόλου cgi (3-D) άχαρα σχέδια, όλα τα αεροσκάφη είναι λεπτομερώς σχεδιασμένα με βάση την πραγματική τους μορφή και οι μάχες στον αέρα είναι πολύ ρεαλιστικές και έντονες. Απ' ότι έχω καταλάβει δηλαδή, ο Kaoru Sintani δεν ήθελε απλά να φτιάξει ένα manga με αεροπλανάκια και πυραύλους, ήθελε να μεταφέρει τον αναγνώστη μέσα στο cockpit ενός πολεμικού αεροσκάφους, να νοιώσει ότι νοιώθουν, γι αυτό και όποιοι ελιγμοί ή τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στο anime είναι αρκετά ρεαλιστικά.
"Mια ψυχή σαν έρημος, που έχει ξεχάσει τη βροχή της ζωής..."


Έτσι ξεκινάει το opening του Act3, τόσο μαγευτικά, τόσο δραματικά... Η μουσική του Area 88 κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, το soundtrack του είναι ίσως από τα πιο ολοκληρωμένα soundtrack που είχα την τύχη ποτέ να ακούσω και είναι γεμάτο με γνήσια tracks με μουσική που σε παραπέμπουν ακουστικά στην δεκαετία των '80s.


Πηγή bushidocougar.blogspot.com
Review by Cougar


Project Details
Completed episodes : 3   Video container : MKV   AniDB Link : 569 
Total episodes : 3 Video codec : x264 Year : 1985-1986
Project start date : 27.06.2006 Video Resolution : 640x480 Type : OVA
Project end date : 13.11.2007 Aspect ratio : 4:3
Latest release date : 13.11.2007 Video bitrate : 1000 kbps
Project Status : Completed Audio codec : Vorbis
Audio bitrate : 192 kbps


Project Credits
TranslationCougar, Mathemagician
EditingxHATEBREEDx
KaraokeCougar
EncodingGpower2
Quality CheckxHATEBREEDx


MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01304 seconds with 7 queries