σε καταλαβαίνω, αλλά να ξέρεις ότι αν θέλεις να ασχοληθείς εκτεταμένα καλύτερα να διαβάζεις στα αγγλικά. για δύο λόγους:
πρώτον, η ποικιλία στα μεταφρασμένα είναι μέτρια (παλιότερα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι μεταφρασμένοι τίτλοι) και
δεύτερον, για κάποιο λόγο οι ελληνικές μεταφράσεις είναι (συνήθως) υπερβολικά πιο ακριβές. δεν είναι δυνατόν ένα βιβλίο που μου κοστίζει 8 ευρώ στα αγγλικά να το πληρώνω 50 στα ελληνικά. γιατί τα βγάζουν σε δύο τόμους...
τεσπα, θα προσπαθήσω να γράφω τους ελληνικούς τίτλους και δίπλα τους αγγλικούς πρωτότυπους
λοιπόν, έχουμε και λέμε
Ο Μάγος: Η μαθητεία & Η ωριμότητα (Μagician: apprentice & master)
Εκπαιδευόμενος Εκτελεστής -Η τριλογία των Φαρσίερ (Assassin's Apprentice - The Farseer Trilogy)
Έλρικ του Μελνιμπονέ (Elric of Melnibone)
Το Κάλεσμα του ξίφους (Τhe blade itself)
Το όνομα του ανέμου (The name of the wind)
Η ατέλειωτη ιστορία
αυτά από αυτά που βρίσκω στην Anubis. έχω κοντά επταετία που σταμάτησα να διαβάζω τα μεταφρασμένα για τους παραπάνω λόγους.
τώρα, αν όντως θελήσεις να ασχοληθείς με Warcraft, Dragonlance & Forgotten Realms, επειδή αυτό που λένε ότι αν δεν κάψεις το χεράκι σου δεν θα σταματήσεις να παίζεις με τη φωτιά ισχύει, προτείνω το War of the Ancients (Το πηγάδι της αιωνιότητας, η ψυχή του δαίμονα και η τελικά σύγκρουση) από Warcraft, το Dragonlance Chronicles (Δράκοι στο φθινοπωρινό δειλινό, χειμωνιάτικη νύχτα και ανοιξιάτικη αυγή ) και τα Dragonlance Legends (ο καιρός των διδύμων, ο πόλεμος των διδύμων και η δοκιμασία των διδύμων) από Dragon και το Avatar trilogy (Η κοιλάδα των σκιών, τάντρας και βαθιά νερά) από Realms.
από κει και πέρα, δες λίγο εδώ
http://www.bestfantasybooks.com/top25-fantasy-books.php
κατά βάση καλά τα λέει, αν και προφανώς γούστα είναι αυτά. ψάξτο και λίγο μόνος υπάρχουν καναδυό ελληνικά φόρουμ, απλά από όσο ξέρω είναι ελαφρώς ως πολύ νεκρά.
και αν αποφασίσεις να το γυρίσεις στα αγγλικά έλα να τα ξαναπούμε.
ΥΓ. καλά έπεσε τρελό γέλιο που κοιτούσα τους ελληνικούς τίτλους...