Log in Username Password
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Βιβλία

Γενική συζήτηση για βιβλία.
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Thu Dec 06, 2007 1:35 am
Post subject: Γενική συζήτηση για βιβλία.
Reply with quote

Πάντα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία, αυτή η δυνατότητα που μου πρόσφεραν να φαντάζομαι όπως θέλω εγώ την κάθε σκηνή και το κάθε πρόσωπο με μαγνήτιζε νομίζω. Για αρκετό καιρό λόγω πηξίματος στην σχολή μου σταμάτησα να διαβάζω άλλα βιβλία, οτιδήποτε είχε γράμματα και χρειαζόταν σκέψη το απέφευγα σαν διάολος. Απλά δεν ήθελα να διαβάσω τίποτα ..ούτε περιοδικό! Το ξεπέρασα ευτυχώς και τελειώνω με την σχολή και επειδή μου έλειψε πολύ το διάβασμα των βιβλίων "μου" (όπως τα αποκαλούσα), έψαξα να βρω κάποιο καινούργιο και ενδιαφέρον να ασχοληθώ.

Μετά από μια ψακτική βρήκα τα δύο πρώτα υποψήφια βιβλία, το πρώτο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γιασουνάρι Καβαμπάτα "Η Χώρα του Χιονιού" και το δεύτερο από τον επίσης αξιόλογο συγγραφέα Ματσουόκα Τακάσι "Το σμήνος των σπουργιτιών".

Τελικά αγόρασα σήμερα το "Η Χώρα του Χιονιού" γιατί στάθηκα τυχερός και τα βρήκα στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου σε πολύ καλή τιμή. Ελπίζω να μου αφήσει καλές εντυπώσεις. Έχει διαβάσει κανένας σας "Το σμήνος των σπουργιτιών" ;

Υ.Γ. κάπου πήρε το μάτι μου και μία τριλογία βιβλίων με όνομα 'Οι μύθοι των Οτόρι" αλλά πρόσεξα πως η συγγραφέας είναι αγγλιδοαυστραλέζα. Τα έχει διαβάσει κάποιος να μας πει την γνώμη του;

Post Posted: Mon Dec 24, 2007 8:52 pm
Post subject: Re: Γενική συζήτηση για βιβλία.
Reply with quote

Cougar wrote:
Έχει διαβάσει κανένας σας "Το σμήνος των σπουργιτιών" ;

Υ.Γ. κάπου πήρε το μάτι μου και μία τριλογία βιβλίων με όνομα 'Οι μύθοι των Οτόρι" αλλά πρόσεξα πως η συγγραφέας είναι αγγλιδοαυστραλέζα. Τα έχει διαβάσει κάποιος να μας πει την γνώμη του;

Και ναι!! Τα 'χω διαβάσει και τα δυο! Και, επίσης, ναι!! Είναι αξιόλογα! Καλογραμμένα και με ενδιαφέροντα ως ιστορίες. Κι ακόμη απεικονίζουν με πολύ ρεαλιστικό τρόπο την πολιτική κατάσταση της Ιαπωνίας πριν την επανάσταση (εννοώντας το φεουδαρχικό καθεστώς και την τάξη των σαμουράι - παρόλο που "οι μύθοι των Οτόρι" ανήκουν στην φανταστική λογοτεχνία κι η ιστορία τους εκτιλίσσεται σε κάποιον άλλο κόσμο... - "το σμήνος των σπουργιτιών" από την άλλη είναι ιστορικό μυθιστόρημα και επικεντρώνει στην Ιαπωνία της εποχής Bakumatsu...).

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Fri Jan 11, 2008 1:11 am
Post subject:
Reply with quote

Μήπως έχει διαβάσει κανείς μια παλιά σειρά παιδικών(?) βιβλίων με τίτλο:
Ο Μικρός Βρυκόλακας?Την έχει πετύχει κανείς σε κανένα βιβλιοπωλείο?
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Fri Jan 11, 2008 5:31 am
Post subject:
Reply with quote

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, αυτή η παιδική σειρά φίλε μου δε φαίνεται να υπάρχει πλέον στην Ελλάδα. Θα ψάξω μήπως βρω κανένα από τα βιβλία της σειράς που είχα, μπας και βρω ποιος εκδοτικός οίκος είχε αναλάβει τη μετάφραση του βιβλίου στην ελλάδα.
Συγγραφέας πάντως είναι η Angela Sommer - Bodenburg.
Όρα παρακάτω αν σε ενδιαφέρει η αγγλική έκδοση
Amazon.com
Edit:lifestyle books. Τυχερός είσαι big smile

Post Posted: Fri Jan 11, 2008 8:59 am
Post subject:
Reply with quote

Την έχει ακόμα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μου αυτή τη σειρά... Θυμάμαι στο δημοτικό την είχα διαβάσει όλη!
Τυχερός είσαι που τη βρήκες....
Back to top

Post Posted: Fri Jan 11, 2008 2:28 pm
Post subject:
Reply with quote

Μπράβο sug.Ευχαριστώ Thumbs UP
Back to top

Post Posted: Mon Apr 22, 2013 5:40 pm
Post subject:
Reply with quote

Στις 14 Μαίου θα βγει το νέο βιβλίο του Dan Brown "Inferno" /love teh title btw <3
Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο εκδοτικός οίκος "Doubleday" υποχρέωσε όποιον ήρθε σε επαφή με το αυθεντικό αντίγραφο να υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας, με πολύ σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής του. Τα περισσότερα αντίτυπα φυλάσσονται σαν ράβδοι χρυσού μέσα στο φρούριο του αμερικανικού στρατού, ενώ το μεγαλύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο "Amazon" τα έχει κρύψει σε ένα υπόστεγο αεροκάφων, το οποίο παρακολουθείται από ένοπλους φρουρούς επί 24ωρης βάσης".
Ήμαρτον... Laughing

Από http://gr.news.yahoo.com

Post Posted: Tue Apr 23, 2013 12:28 am
Post subject:
Reply with quote

Καλησπέρα σας. Πριν λίγους μήνες ξεκίνησα να διαβάζω Epic Fantasy. Έχω διαβάσει μέχρι στιγμής τα 3 πρώτα βιβλία του Game Of Thrones, το Χόμπιτ και το Σιλμαρίλλιον. Και ψάχνω να βρω τι θα διαβάσω στην συνέχεια. Έχω σκεφτεί να ξεκινήσω τα βιβλία του World Of Warcraft που έχει βγάλει η Anubis στα Ελληνικά. Τα έχει διαβάσει κανείς; Αξίζουν; Αν όχι ποιο άλλο βιβλίο μου προτείνετε;

Post Posted: Tue Apr 23, 2013 12:40 am
Post subject:
Reply with quote

μείνει μακριά από βιβλία που έχουν να κάνουν με Warcraft, Forgotten Realms kaι Dragonlance.

θέλεις βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά ή και με αγγλικά βολεύεσαι?

Post Posted: Tue Apr 23, 2013 12:57 am
Post subject:
Reply with quote

Αγγλικά ξέρω αλλά μπορεί να μου ξεφύγουν αρκετά πράγματα η να μην ξέρω κάποιες λέξεις και να ψάχνω σε λεξικά. Οπότε καλύτερα ελληνικά. Και τα 3 παραπάνω βιβλία που ανέφερες ήταν στο πρόγραμμα για αργότερα. Θα σε ακούσω και θα τα αποφύγω.

Post Posted: Tue Apr 23, 2013 2:12 am
Post subject:
Reply with quote

σε καταλαβαίνω, αλλά να ξέρεις ότι αν θέλεις να ασχοληθείς εκτεταμένα καλύτερα να διαβάζεις στα αγγλικά. για δύο λόγους:
πρώτον, η ποικιλία στα μεταφρασμένα είναι μέτρια (παλιότερα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι μεταφρασμένοι τίτλοι) και
δεύτερον, για κάποιο λόγο οι ελληνικές μεταφράσεις είναι (συνήθως) υπερβολικά πιο ακριβές. δεν είναι δυνατόν ένα βιβλίο που μου κοστίζει 8 ευρώ στα αγγλικά να το πληρώνω 50 στα ελληνικά. γιατί τα βγάζουν σε δύο τόμους...

τεσπα, θα προσπαθήσω να γράφω τους ελληνικούς τίτλους και δίπλα τους αγγλικούς πρωτότυπους

λοιπόν, έχουμε και λέμε
Ο Μάγος: Η μαθητεία & Η ωριμότητα (Μagician: apprentice & master)
Εκπαιδευόμενος Εκτελεστής -Η τριλογία των Φαρσίερ (Assassin's Apprentice - The Farseer Trilogy)
Έλρικ του Μελνιμπονέ (Elric of Melnibone)
Το Κάλεσμα του ξίφους (Τhe blade itself)
Το όνομα του ανέμου (The name of the wind)
Η ατέλειωτη ιστορία
αυτά από αυτά που βρίσκω στην Anubis. έχω κοντά επταετία που σταμάτησα να διαβάζω τα μεταφρασμένα για τους παραπάνω λόγους.

τώρα, αν όντως θελήσεις να ασχοληθείς με Warcraft, Dragonlance & Forgotten Realms, επειδή αυτό που λένε ότι αν δεν κάψεις το χεράκι σου δεν θα σταματήσεις να παίζεις με τη φωτιά ισχύει, προτείνω το War of the Ancients (Το πηγάδι της αιωνιότητας, η ψυχή του δαίμονα και η τελικά σύγκρουση) από Warcraft, το Dragonlance Chronicles (Δράκοι στο φθινοπωρινό δειλινό, χειμωνιάτικη νύχτα και ανοιξιάτικη αυγή ) και τα Dragonlance Legends (ο καιρός των διδύμων, ο πόλεμος των διδύμων και η δοκιμασία των διδύμων) από Dragon και το Avatar trilogy (Η κοιλάδα των σκιών, τάντρας και βαθιά νερά) από Realms.

από κει και πέρα, δες λίγο εδώ http://www.bestfantasybooks.com/top25-fantasy-books.php
κατά βάση καλά τα λέει, αν και προφανώς γούστα είναι αυτά. ψάξτο και λίγο μόνος υπάρχουν καναδυό ελληνικά φόρουμ, απλά από όσο ξέρω είναι ελαφρώς ως πολύ νεκρά.
και αν αποφασίσεις να το γυρίσεις στα αγγλικά έλα να τα ξαναπούμε.

ΥΓ. καλά έπεσε τρελό γέλιο που κοιτούσα τους ελληνικούς τίτλους...

Post Posted: Tue Apr 23, 2013 7:02 am
Post subject:
Reply with quote

Γενικά, η ενασχόληση με το χώρο του φανταστικού στα ελληνικά είναι μια πολύ ευκαιρία για να δεις εαν είσαι λεφτάς ή όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που ανέφερε ο Μelkor, με το game of thrones. Στα ελληνικά, μεταφρασμένο από την Anubis, το κάθε βιβλίο είναι χωρισμένο σε 2 τόμους, αξίας 25+ ευρώ ο καθένας. Αγγλικά το καθένα κάνει 5-6 ευρώ. Σκέψου ότι εγώ τα αγόρασα σε ειδική συσκευασία χωρίς το τελευταίο dance of the dragons δίνοντας 35 ευρώ. Συνολικά και τα 6 βιβλία είναι γύρω στα 40 με 43 ευρώ. Δλδ, λιγότερο από όσα δίνεις για να διαβάσεις το 1 στα ελληνικά. Απλά λίγη τροφή για σκέψη.

Επίσης μην ξεχνάς ότι υπάρχει και μετά το θέμα της μετάφρασης. Στο σύνολό τους λίγα βιβλία αποδίδονται όπως θα έπρεπε και με την αρχική τους ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα νομίζω αποτελούν τα novel της σειράς warhammer 40k που βγάζει η anubis. Όταν διαβάζεις όρους Αλυσόσπαθο(chainsword), Space Marines( Διαστημικοί Πεζοναύτες), Chaos Marines ( Χαοτικοί Διαστημικοί Πεζοναύτες) είναι να μην λολάρεις.

Χωρίς να θέλω να σε αποτρέψω τα μόνα καλά βιβλία που αξίζει στα ελληνικά είναι αυτά του Έλρικ, του Άρχοντα και ίσως ο τροχός του χρόνου(αν και αυτό είναι κάπως ασύμφορο οικονομικά).

Και όσα σου είπε ο Μέλκορ, για τα βιβλία του dnd/warcraft να τον ακους. Κάτι ξέρει. Όχι ότι όλα είναι κακά, αλλά τα καλά μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού. Im a lonely drow, im a lonely drow...
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Βιβλία All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum