Log in Username Password
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Off-Topic

Πρόβλημα με PC Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 119
Location: Θεσσαλονίκη

Post Posted: Wed May 02, 2007 9:18 pm
Post subject: Πρόβλημα με PC
Reply with quote

Δέν ήξερα που να το postάρω... το έκανα τελικά εδώ γιατί το section "Τεχνική Υποστήριξη" είναι περισσότερο για προβλήματα με media players κτλ...
Τέσπα, στο θέμα:

Εδώ και καμιά 5ριά μέρες το PC μου βγάζει παραξενιές. Το βασικό είναι ότι κάθε τόσο κολλάει για λίγα secs, μαυρίζει η οθόνη για κανα sec ακόμα, και μετά η οθόνη γίνεται μπλε και έχει κάτι παράξενους χαρακτήρες, τείνουν προς Αραβικά νομίζω, αλλά μπά... Φυσικά δέν καταλαβαίνω τίποτα. Μετά απο κανα δίλεπτο κάνει restart. Τις περισσότερες φορές που έγινε αυτό μετά το restart δούλευε κανονικά, αλλά σήμερα που ξαναέγινε έκανε κανα λεπτό για να φορτώσει την οθόνη χρηστών και όταν μπήκα στον λογαριασμό μου βγήκε μόνο ο Shishio που είχα για φόντο. Τίποτα΄άλλο, ο Shishio και το ποντίκι. Πάτησα ctrl+alt+delete και έκανα αποσύνδεση απο εκεί, αλλά αντί να με βγάλει στην οθόνη χρηστών μου έβγαλε μόνο ένα μικρό λογότυπο των windows, χωρίς να λέει XP Proffesional η τίποτα τέτοιο. Πάτησα restart απο κάτω (πύργος) και τώρα είμαι εδώ και γράφω. Επίσης μια στο τόσο καθώς τον δούλευα κανονικά κολούσε για λίγο, μετά κανονικά πάλι.

Επίσης: δυό φορές κόλλησε στο booting λέγοντας πως δέν ανιχνεύει τον σκληρό. Φυσικά μετά το restart τον έβλεπε. Αν και για κάποιον λόγο δέν νομίζω πως τα "Αραβικά" συνδέονται με τον σκληρό.

Και κάτι τελευταίο: Έχουμε δίκτυο τριών υπολογιστών στο σπίτι και ο πατέρας μου ο οποίος συνήθως δουλεύει με το laptop είπε οτι αυτά τα "Αραβικά" του εμφανίζονται εδώ και λίγες μέρες κάθε φορά όταν πάει να κάνει shut down. Αλλά στο laptop έχει και ένα χρονόμετρο κάτω δεξιά το οποίο μετράει μέχρι το 100 και μετά κάνει restart. Μετά κλείνει κανονικά.

Έχετε καμιά ιδέα για το τί τρέχει? Μία επιπλέον πληροφορία: τον τελευταίο καιρό το PC έχει ψιλοτινγκάρει... Embarassed Αν και ούτε αυτό νομίζω να έχει καμία σχέση με τα Αραβικά, αφού εμφανίζονται σε 2 PCιά. Ίσως να έχει σχε΄ση με το boοting προβληματάκι... Τέσπα, πολύ μίλησα, αν έχετε΄καμιά συμβουλή να μου δώσετε θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
_________________

Ούγκ
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 2744
Location: Θεσσαλονίκη





















Post Posted: Thu May 03, 2007 12:03 am
Post subject:
Reply with quote

Εμένα μου ακούγεται κάτι σε worm, ειδικά αυτό το μήνυμα με την αντίστροφη μέτρηση. Έχεις antivirus επάνω;
Επίσης το ότι δεν έβρισκε τον σκληρό στο restart δεν είναι καλό σημάδι. Καλό είναι να τσεκάρεις την κατάσταση του SMART του σκληρού μήπως έχει αρχίσει να τα παίζει. Αν δεν είναι ενεργοποιημένο, πάνε στο BIOS και ενεργοποίησέ το από εκεί. Μετά με κάποιο πρόγραμμα όπως το everest έλεγξε την κατάσταση.
Τέλος, εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα παλιότερα κι έφταιγαν οι drivers της κάρτας γραφικών, αν και εφόσον εμφανίζεται σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, που είναι μάλιστα και σε δίκτυο, μάλλον προς worm ή ιό μου κάνει.
Προτείνω NOD32 ή Kaspersky Antivirus. Το ένα είναι καλύτερο από το άλλο!
Καλό κουράγιο...
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger


Joined: 31 May 2005
Posts: 1330
Location: Θεσσαλονίκη










Post Posted: Thu May 03, 2007 10:06 am
Post subject:
Reply with quote

Επισης τρεχα και το ccleaner ( http://www.ccleaner.com/ ) αρκετα συχνα, οπως και κανε και ανασυγκροτηση δισκου, κυριως στο partition οπου εχεις εγκατεστημενο τα windows.

Για trojans-worms, χωσε το ad-aware και spybot ( Θα τα βρεις στο download.com ) τα οποια ειναι freeware και τα δυο.
Καλο ειναι να κανεις τα scan (τοσο με τα spyware removers, οσο και με τα antivirus) ενοσω εισαι σε safe-mode.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum
Διαβάστε το Playback FAQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger


Joined: 30 May 2005
Posts: 739
Location: $root_dir














Post Posted: Thu May 03, 2007 11:40 am
Post subject:
Reply with quote

1. Δεν είναι αραβικά, είναι γλώσσα ειδικοί χαρακτήρες σε γλώσσα μηχανής. Ο υπολογιστής προσπαθεί να σε προειδοποιήσει τί φταίει, αλλά επειδή έχεις ελληνικά Windows και εκείνη τη στιγμή έχει crasharei οποιαδήποτε κωδικοσελίδα ελληνικών, τα βλέπεις σε γλώσσα μηχανής. Εγώ πάντως τα λέω "κινέζικα" Laughing

2. Σε αυτό το μήνυμα, σε κάποια σημεία θα δεις λατινικούς χαρακτήρες, οι οποίοι θα φαίνονται κανονικά και θα αναγράφουν το όνομα αρχείου του driver στον οποίο εμφανίστηκε το πρόβλημα.

3. Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα σκληρού ή κάρτας γραφικών. Και τείνω πιο πολύ προς το σκληρό. Τσέκαρε όλα τα καλώδια του σκληρού αν κάνουν καλή επαφή. Επίσης, όπως είπε ο gpower2 ενεργοποίησε το S.M.A.R.T. του σκληρού, για να ανιχνεύει μήπως έχει γίνει καμιά hardware ζήμιά.

4. Worm δεν είναι... H αντίστροφη μέτρηση είναι στο κάτω μέρος της μπλέ οθόνης, σωστά; gpower2, δεν υπάρχουν πολλά worms που να μετράνε αντίστροφα, και η οικογένεια worms MS-blaster βγάζουν μήνυμα σε παράθυρο, και μετράνε από το 60 μέχρι το 0. (Παραθέτω και ένα αντίγραφο του worm για τους δύσπιστους msblast.zip )

5. Μόλις δεις σε ποιον driver προκαλείται το πρόβλημα, στην επόμενη μπλε οθόνη, πες μας το, για να δούμε προς τα που είναι το πρόβλημα τελικά.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website


Joined: 16 Apr 2006
Posts: 609
Location: Vlahalla




Post Posted: Thu May 03, 2007 11:40 am
Post subject:
Reply with quote

Φίλτατε η μπλέ οθόνη είναι γνωστή ως και ηοθόνη κρασαρίσματος των windows..

Έχεις βάλει τπτ καινούργιο τις τελευταίες 5 μέρες?
Και εμένα μου μυρίζει με ιο αλλά την έχε κάνει την δουλεία του.
έχει πειράξει το μηχάνημα οπότε η μοναδική λύση είναι το φορματ..
λίγο δύσκολο να είναι worm γιατί:
ο τρίτος υπολογιστής είναι μέχρι στιγμής οκ...
ο φορήτός(αν είναι σχετικά καινούργιος) πρέπει να έχει από την μάνα του antivirus έστω και του πούτσου πράγμα που θα εμπόδιζε το worm...

κοίταξε να δεις αν πέρασες κάτι καινούργιο και στους 2 υπολογιστές..
πες μας, ε?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 2744
Location: Θεσσαλονίκη





















Post Posted: Thu May 03, 2007 3:28 pm
Post subject:
Reply with quote

Left64Vegeta wrote:
4. Worm δεν είναι... H αντίστροφη μέτρηση είναι στο κάτω μέρος της μπλέ οθόνης, σωστά; gpower2, δεν υπάρχουν πολλά worms που να μετράνε αντίστροφα, και η οικογένεια worms MS-blaster βγάζουν μήνυμα σε παράθυρο, και μετράνε από το 60 μέχρι το 0. (Παραθέτω και ένα αντίγραφο του worm για τους δύσπιστους msblast.zip )


Ναι έχεις δίκιο, παρασύρθηκα από το blaster worm, δεν κατάλαβα ότι έβγαζε την αντίστροφη μέτρηση κατά την μπλέ οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση κάνει memory dump για να μπορέσεις μετά να κάνεις debug. Αν δεν φαίνονται τα λατινικά με το όνομα του driver ή της εφαρμογής που προκάλεσαι το σφάλμα, μπορείς αν κατεβάσεις τα debugging tools από τη microsoft και να τσεκάρεις το memory dump και να το βρείς έτσι. Με έχουν σώσει πολλές φορές!

ZERO_SEQUENCE wrote:
κοίταξε να δεις αν πέρασες κάτι καινούργιο και στους 2 υπολογιστές..
πες μας, ε?


Μάλλον κάποιο πρόγραμμα ή ιός πρέπει να είναι τελικά, λόγω της εμφάνισης και στους 2 υπολογιστές του ίδιου συμπτώματος. Driver και να εμφανίζεται και στους δύο, κομματάκι χλωμό, αν και όχι απίθανο!

Καλά κουράγια!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 676


















Post Posted: Thu May 03, 2007 4:41 pm
Post subject:
Reply with quote

Λοιπον φιλε Lucifer το οτι το pc κανει restart μετα απο λιγο οφειλεται κατα 99% σε drivers.Καποιοι απο αυτους με τις παρουσες ρυθμισεις "συγκρουονται" με αποτελεσμα το pc να κανει reboot.Ο καλυτερος τροπος να το αντιμετωπισεις αυτο ειναι το format.Για την ευρυθη λειτουργια του υπολογιστη σου προτεινω να κανεις τα εξης:
Κατεβασε τα ccleaner,registry mechanic και system mechanic.Το καθενα απο αυτα χρησιμευει στο καθαρισμο των σκουπιδιων και στην διορθωση της registry.Το system mechanic ειναι παρα παρα πολυ καλο και ειναι εργαλειο για γενικο optimization.Επισης καλο ειναι να χρησιμοποιεις ενα ram defrager για να διωχνεις τα σκουπιδια απο την ram.Εγω χρησιμοποιω το cachemanxp που κανει optimize ακομη και την cache του σκληρου.Τωρα για το προβλημα που λες οτι δεν βρισκει τον σκληρο ειναι μαλλον τεχνικο η σου εχει λασκαρει κανα καλωδιο sata(αν ειναι sata ο σκληρος αλλιως θα ειναι ide).Ανοιξε το κουτι και ελεγξε τα καλωδια.Αν εχει πειρα στο να πειραζεις το "hardware" μπορεις να βγαλεις την μπαταρια που εχει η μητρικη και κραταει τις ρυθμισεις για το bios και να την ξαναβαλεις μετα απο 10 λεπτα για να καθαρισεις τις ρυθμισεις(cmos).Αυτο ομως ειναι μια ακραια λυση και δεςτο σαν τελευταια επιλογη αν και δεν πιστευω να σου χρειαστει.Και οσο για το τιγκαρισμα εννοειται πως δεν ειναι καλο ομως αυτο που αρκει συνηθως ειναι να εχεις εικονικη μνημη τουλαχιστον λιγο περρισοτερη απο την πραγματικη φυσικη.Εγω εχω 2Gb και εικονικη 3gb.
_________________
Επισκεφτείτε το κανάλι μας πατώντας εδώ
Για τα τελευταία releases επισκεφθείτε τον tracker μας
Για να δείτε την πρόδο των projects πηγαίνετε στο Project Status πατώντας εδώ
Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε
Back to top
View user's profile Send private message


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 119
Location: Θεσσαλονίκη

Post Posted: Fri May 11, 2007 7:27 pm
Post subject:
Reply with quote

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον... Αλλά δέν βρήκα ποιό είναι το πρόβλημα, μόνο το οτι είναι stande πρόβλημα του σκληρού. Σήμερα θα το ξυρίσω όλο το PC (θα ξαναβάλω όλο το λειτουργικό από την αρχή) και βλέπουμε....

Thanks again. Crying or Very sad
_________________

Ούγκ
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger


Joined: 02 Feb 2008
Posts: 107
Location: Magnolia

Post Posted: Thu Nov 14, 2013 12:22 pm
Post subject:
Reply with quote

Έχω και εγώ ένα προβληματάκι με τον υπολογιστή μου, όταν πάω να τον ανοίξω μου βγάζει στα bios το εξής μήνυμα:

cmos checksum error - Defaults loaded

(και μετά σε μπλε οθόνη)

Post error occurs !
...............................................................
Profile 1) : Default
Success Boot Record : Last Known Good
Success Boot Record 1) :2 times
Success Boot Record 2) :2 times
Success Boot Record 3) : > 5 times
......................................................................

Ξέρει κανένας τι μπορεί να φτάει ;
Μου κάνει επίσης εντύπωση, ότι αυτό το κάνει όταν μείνει απενεργοποιημένος για ώρα (με κλειστό το ups). Όταν δηλαδή τον κλείνω και τον ανοίγω σύντομα δεν το κάνει. Επίσης χθες παρατήρησα ότι δεν μου είχε αλλάξει και την ώρα σε χειμερινή, δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με την μπαταρία της μητρικής (ελπίζω να μην είπα βλακεία αλλά είμαι ακόμα άσχετος με τα θέματα των υπολογιστών ...)
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει Wink ...
_________________
Θα ήθελα να ήμουν και εγώ ένας Anime χαρακτήρας – με υπερδυνάμεις σαν του Natsu, αναπτήρας !
Να είχα φλόγες στα μανίκια, ο κρυμμένος μου άσος. – Να ‘παιρναν φωτιά τα pads του mpc πάντα με θράσος ...

Back to top
View user's profile Send private message


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 2744
Location: Θεσσαλονίκη





















Post Posted: Thu Nov 14, 2013 12:35 pm
Post subject:
Reply with quote

Όπως το είπες, υπάρχει καποιο πρόβλημα με την μπαταρία της μητρικής, ή υπάρχει κάπου κάποια διαρροή ρεύματος και σου αδειάζει την μπαταρία...

Τσέκαρε τις γειώσεις σου στις μπρίζες, βάλε πολύμπριζο ασφαλείας και αν έχεις UPS, μόνιμα στο UPS και δεν κλείνεις το UPS ποτέ!

Και σε πρώτη φάση αλλάζεις μπαταρία στη μητρική...
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger


Joined: 26 Jan 2013
Posts: 141


Post Posted: Thu Nov 14, 2013 3:20 pm
Post subject:
Reply with quote

Υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο. Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα μερικές φορές. Το παρατήρησα αφότου είχα κάνει update τα drivers της κάρτας γραφικών. Έχω nvidia 560 ti GTX. Κάνω κάθε φορά update αλλά νομίζω ότι από την σειρά 300 και μετά ότι παρουσιαστηκε αυτό το πρόβλημα. έχει μάλλον πολλά bug αυτή η καινούρια σειρά. Βέβαια ποτέ δεν κάνω clean install στα driver γιατί βαριέμαι .... Ίσως και γι αυτό να μου παρουσιάζετε αυτό το πρόβλημα. Την επόμενη φορά θα κάνω clean install από περιέργεια.
_________________
ASGARD-FANSUBS
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail


Joined: 30 May 2005
Posts: 739
Location: $root_dir














Post Posted: Thu Nov 14, 2013 8:02 pm
Post subject:
Reply with quote

spig1990 wrote:
δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με την μπαταρία της μητρικής


Αν δεν έχεις αλλάξει μπαταρία στην μητρική για 3-4 χρόνια, αυτό που περιγράφεις είναι 100% τελειωμένη μπαταρία της μητρικής. Το κόστος μιας καινούριας είναι γύρω στα 2-3 ευρώ, και μπορείς να βρείς ίδια ακόμα και σε super market.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website


Joined: 02 Feb 2008
Posts: 107
Location: Magnolia

Post Posted: Thu Nov 14, 2013 11:43 pm
Post subject:
Reply with quote

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας (τις είδα νωρίτερα απλά δεν πρόλαβα να απαντήσω). Τελικά όπως φαίνεται ήταν η μπαταρία, την άλλαξα το μεσημέρι συμφώνα με την υπόδειξη του Gpower2 (και μέχρι στιγμής δεν μου έχει ξανά κάνει το πρόβλημα). Το δοκίμασα εκείνη την ώρα, αλλά και τώρα μετά από ώρες που άνοιξα ξανά τον υπολογιστή μου, δεν παρουσίασε το πρόβλημα.
Να είστε καλά, και πάλι big smile ...

Gpower2 wrote:

Τσέκαρε τις γειώσεις σου στις μπρίζες, βάλε πολύμπριζο ασφαλείας και αν έχεις UPS, μόνιμα στο UPS και δεν κλείνεις το UPS ποτέ!


Τον υπολογιστή τον έχω μόνιμα πάνω στο UPS. Όταν τον απενεργοποιώ, μετά κλείνω το κουμπάκι που έχει πάνω του το ups, οπότε τότε δε δίνει καθόλου ρεύμα στον πύργο και στην οθόνη.

Left64Vegeta wrote:

Αν δεν έχεις αλλάξει μπαταρία στην μητρική για 3-4 χρόνια, αυτό που περιγράφεις είναι 100% τελειωμένη μπαταρία της μητρικής.


Κάπου τόσο τον έχω (ίσως λίγο .. λιγότερο), και είχα την εντύπωση (από παλιότερους υπολογιστές) ότι κράταγε περισσότερο.
_________________
Θα ήθελα να ήμουν και εγώ ένας Anime χαρακτήρας – με υπερδυνάμεις σαν του Natsu, αναπτήρας !
Να είχα φλόγες στα μανίκια, ο κρυμμένος μου άσος. – Να ‘παιρναν φωτιά τα pads του mpc πάντα με θράσος ...

Back to top
View user's profile Send private message


Joined: 02 Feb 2008
Posts: 107
Location: Magnolia

Post Posted: Fri Jan 03, 2014 3:42 pm
Post subject:
Reply with quote

Παιδιά καλή χρόνια με χαρά και υγεία για όλους big smile ...

Έχω ένα μικρό προβληματάκι με τον υπολογιστή μου, για κάποιο λόγο μου λέει ότι αναγνωρίζει μία άγνωστη συσκευή usb (που στη συνέχεια μόνο του λέει ότι αποτυγχάνει να την αναγνωρίσει ... και αυτό γίνεται κάθε λίγα δευτερόλεπτα) χωρίς εγώ να έχω βάλει κάποια. Είναι λίγο εκνευριστικό γιατί ακούγετε συνεχώς ο κλασικός ήχος της θύρας.
Ξέρεται μήπως τι μπορεί να φταίει ; ...
(Tις προηγούμενες μέρες έβαλα κάτι προγράμματα για μετατροπή υποτίτλων σε 3d, δεν βρίσκω λόγο να άφησαν αυτά το κουσούρι στο pc)

Υ.Γ. Την τελευταία ερώτηση από πάνω εγώ την είχα κάνει , κανένας ποιό άσχετος από μένα Razz ...

Edit: Εννοείτε πως έχω βγάλει ότι είχα συνδέσει πάνω με usb (εκτός ποντικιού και πληκτρολογίου), μα αυτό συνεχίζει το χαβά του ...
_________________
Θα ήθελα να ήμουν και εγώ ένας Anime χαρακτήρας – με υπερδυνάμεις σαν του Natsu, αναπτήρας !
Να είχα φλόγες στα μανίκια, ο κρυμμένος μου άσος. – Να ‘παιρναν φωτιά τα pads του mpc πάντα με θράσος ...

Back to top
View user's profile Send private message


Joined: 01 May 2010
Posts: 558
Location: Memoria

Post Posted: Fri Jan 03, 2014 6:34 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει φίλε μου αλλά ίσως έχω μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα σου...
Κατέβασε το Tweak UI και με αυτό μπορείς να απενεργοποιήσεις την ειδοποίηση του autorun,δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος αλλά ανέκαθεν μου την έσπαγαν οι συνεχεις ειδοποιήσεις όταν πρόσθετα εξωτερική συσγκευή ή cd/dvd/flash disk...
_________________
Don't you feel the rush...??

Click here to see the hidden message (It might contain spoilers)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Off-Topic All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group






MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01205 seconds with 5 queries