Σύνδεση Όνομα μέλους Κωδικός
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη    
Εγγραφή
Εγγραφή
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Encoding - Codec - Εργαλεία - Οδηγίες Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 2:50 am
Τίτλος: Encoding - Codec - Εργαλεία - Οδηγίες
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάνοντας ένα διάλειμμα, αποφάσισα να αρχίσω το περιζήτητο αυτό thread. Αρχικά θα έχει τα codecs που χρειάζεται κάποιος επίδοξος encoder, πέρα από αυτά που αναφέρονται στο Playback FAQ, ώστε να έχει τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσει. Επίσης μικρή αναφορά στα απαραίτητα εργαλεία. Οι οδηγίες θα ακολουθήσουν αργότερα, μαζί με πληροφορίες για τα διάφορα container. Ξεκινάμε λοιπόν!


Video Codecs

Πλέον όλοι οι μοντέρνοι encoders χρησιμοποιούν κάποιο codec του προτύπου MPEG-4. Τα πιο διαδεδομένα και αποδοτικά είναι τα DivX, XviD, H264. Επίσης υπάρχει και το WMV το οποίο όμως χρησιμοποιείται κυρίως για HD capturing, οπότε δε θα το αναλύσουμε εδώ.


DivX

Το DivX ξεκίνησε από την έκδοση 3 και αποτελεί το πρώτο MPEG4 codec που έκανε την επανάσταση καταφέρνοντας το αδύνατο : να συμπιέσει μια ταινία DVD σε ένα CD χωρίς σημαντική απώλεια ποιότητας. Από τότε εξελίχθηκε πολύ, στην έκδοση 4, αργότερα στην 5 και πλέον πια στην 6. Ενώ στην αρχή ήταν τελείως δωρεάν, τελικά έγινε σύσταση εταιρείας (DivX Networks) με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσεις για να αποκτήσεις την έκδοση Pro που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του encoder.
Η τελευταία έκδοση του DivX αυτή τη στιγμή είναι η 6.6 και μπορείτε να την προμηθευτείτε από εδώ :

http://www.divx.com/divx/


XviD

Όταν το DivX σταμάτησε να διανέμεται δωρεάν, δημιουργήθηκε το XviD (προσέξατε ότι είναι αναγραμματισμός του DivX;). Παραμένει μέχρι τώρα open source, με αποτέλεσμα να ανανεώνεται πολύ συχνά και να διανέμεται δωρεάν. Αν και στις πρώτες εκδόσεις του ήταν απλά εφάμιλλο με το DivX, αν και πολύ πιο χρονοβόρο, στις τελευταίες εκδόσεις ξεπέρασε το DivX σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα, χρόνος συμπίεσης, αλγόριθμος πρόβλεψης τελικού μεγέθους), με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από τους περισσότερους encoders και να υποσκελίσει το DivX.
Η τελευταία έκδοση είναι η 1.0.3, ενώ υπάρχει μια πειραματική έκδοση για πολυπύρηνα συστήματα με αριθμό έκδοσης 1.2 SMP. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από εδώ :

http://codecs.com/download/Koepi_XviD.htm

Ο πηγαίος κώδικας μπορεί να βρεθεί εδώ :

http://www.xvid.org


AVC/H.264

Είναι το πιο μοντέρνο πρότυπο συμπίεσης βίντεο αυτή τη στιγμή. Βασίζεται στο πρότυπο MPEG-4 Part 10 και υπάρχουν πολλά codec που το υποστηρίζουν. Τα δύο πιο γνωστά είναι τα Nero Digital και το x264. Αυτό που χρησιμοποιείται ευρύτατα είναι το x264, καθώς είναι και open source. Από άποψη ποιότητας είναι το καλύτερο που υπάρχει μέχρι στιγμής, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο από άποψη ταχύτητας. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://x264.nl/ (έκδοση cl)
http://deaththesheep.uni.cc/ (έκδοση VFW)


Audio Codecs

Mp3

Το πιο γνωστό πρότυπο συμπίεσης ήχου είναι αδιαμφισβήτητα το Mp3. Αυτή τη στιγμή έχει ξεπεραστεί από άποψη ποιότητας από πιο καινούρια πρότυπα, παρ' όλα αυτά παραμένει υψηλά στην προτίμηση των encoders λόγω της υψηλής συμβατότητας και της χαμηλής απαιτούμενης επεξεργαστικής ισχύος κατά την αναπαραγωγή. Το καλύτερο codec για τη συμπίεση σε Mp3 είναι το Lame Mp3 που μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ :

http://codecs.com/download/LAME_ACM_Codec.htm
http://codecs.com/download/Lame_Encoder.htm


Vorbis

Χρονολογικά ακολούθησε το Mp3, και θεωρείται ένα από τα καλύτερα πρότυπα συμπίεσης ήχου. Ειδικά σε πολύ χαμηλά bitrates (<56kbps) έχει την καλύτερη απόδοση από όλα όσα κυκλοφορούν. Επίσης υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο σε αντίθεση με το Mp3 που υποστηρίζει μόνο στερεοφωνικό ήχο. Τα container που το υποστηρίζουν είναι τα ogg, ogm, mkv. Το καλύτερο codec αυτή τη στιγμή για Vorbis είναι το Vorbis Ogg που μπορείτε να βρείτε εδώ :

http://codecs.com/download/Vorbis_Ogg_ACM.htm


AAC

Το πιο πρόσφατο πρότυπο συμπίεσης ήχου είναι το AAC και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά το Mp3. Η απόδοσή του είναι πολύ καλύτερη από αυτή του Mp3 και εφάμιλλη του OGG σε υψηλά bitrate. Υποστηρίζει και αυτό πολυκάναλο ήχο. Υπάρχουν πολλά codec AAC, αλλά δύο είναι τα επικρατέστερα, το Nero Digital AAC και το FAAC. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ :

http://www.nero.com/nerodigital/eng/Nero_Digital_Audio.html
http://pessoal.onda.com.br/rjamorim/faac.zip


Εργαλεία

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος encoder. Εδώ θα αναφέρουμε τα βασικότερα και σχεδόν απολύτως αναγκαία.

Virtual Dub

Πολλές φορές αναφέρεται ως "το πιο χρήσιμο open source πρόγραμμα που έχει γραφεί ποτέ". Είναι ένα πρόγραμμα γραμμικής επεξεργασίας βίντεο (linear processing video editor) το οποίο υποστηρίζει πολλά φίλτρα και τα περισσότερα codec. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ :

http://www.virtualdub.org/download


Virtual Dub Mod

Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέχρι και σήμερα. Αποτελεί "εξέλιξη" του απλού Virtual Dub, προσθέτοντας υποστήριξη για το container mkv, για ήχο Mp3 και Ac3, για stream υπότιτλων και πολλά άλλα καλούδια. Σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την "εργαλειοθήκη" ενός encoder. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://sourceforge.net/projects/virtualdubmod/


Avisynth

Ένας πολύ δυνατός frameserver, με σχεδόν άπειρα φίλτρα, και υποστήριξη μη γραμμικής επεξεργασίας βίντεο (non-linear video editing). Όταν είχε πρωτοβγεί, το χαρακτήριζαν ως "το VirtualDub σε μορφή script". Πλέον τα φίλτρα και οι λειτουργίες του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το VirtualDub. Με το Avisynth δίνεται η δυνατότητα να ανοιχτεί σχεδόν οποιοδήποτε είδος αρχείου βίντεο, να φιλτραριστεί, και να περαστεί σε έναν video editor (π.χ. VirtualDub/Mod) και να συμπιεστεί με όποιο codec θέλουμε. Αυτή η διαδικασία γίνεται με εντολές που αναγράφονται σε ένα script file, με κατάληξη .avs . Μπορείτε να βρείτε την τελευταία έκδοση εδώ :

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=57023


MeGUI

Η τελευταία λέξη στο encoding είναι το MeGUI. Χρησιμοποιώντας πολλά open source εργαλεία και codec, μπορεί εύκολα και γρήγορα να ξεκινήσει μια διαδικασία encoding σε XviD, x264, Snow και LMP4. Επίσης υποστηρίζει πλήρως το καινούριο container mkv, καθώς και τα mp4, avi. Τείνει να αντικαταστήσει το VirtualDub/Mod, αν και υστερεί ακόμα σε δυνατότητες preview. Μπορείτε να το βρείτε εδώ :

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=156112


VobSub/VSFilter

Το καλύτερο φίλτρο διαχείρισης υπότιτλων. Υποστηρίζει τα πιο γνωστά format (raw sub, srt, ssa) και είναι το μόνο που υποστηρίζει πλήρως το format ass. Μάλιστα θεωρείται το reference για το συγκεκριμένο format και όλα τα σχετικά προγράμματα ακολουθούν κατά γράμμα το πρότυπό του. Μπορείτε να το βρείτε από εδώ :

http://codecs.com/download/DirectVobSub.htm


DGMPEGDec by Donald Graft

Είναι ο πιο μοντέρνος frameserver για πηγή MPEG2 βίντεο (DVD, PDTV). Αποτελεί τον διάδοχο του γνωστού εργαλείου DVD2AVI. Δημιουργεί ένα αρχείο με κατάληξη .d2v το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία και συμπίεση του αρχικού βίντεο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://neuron2.net/dgmpgdec/dgmpgdec.html


Mkvtoolnix

Το καλύτερο εργαλείο για το container mkv. Έχοντας πολλά εργαλεία, αλλά κυρίως το MkvMerge GUI, μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο mkv αποτελούμενο από πολλά διαφορετικά stream βίντεο και ήχου. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/


Avi 2 Tc by Tritical

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση αρχείων VFR (Variable FRamerate) και αρχείων στα 120fps. Αφαιρεί τα null frames και αφήνει μόνο τα απαραίτητα, γράφοντας και ένα αρχείο με timecodes για τη σωστή αναπαραγωγή του. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://web.missouri.edu/~kes25c/


Decomb Filter Package by Donald Graft

Ένα πακέτο φίλτρων για το Avisynth, με σκοπό την αντιμετώπιση των interlaced και telecined πηγών. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://neuron2.net/decomb/decombnew.html


YATTA

Ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε κυρίως για encoders που ασχολούνται με υλικό anime. Εστιάζει κυρίως στο πρόβλημα του decimation σε hybrid πηγές βίντεο. Αρκετά δύσχρηστο, αλλά θεωρείται πολύ αποτελεσματικό. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://ivtc.org/


AviDemux2

Άλλος ένας video editor, στα χνάρια του VirtualDub. Έχει υποστήριξη για το container mp4, και χρησιμοποιεί και codec συμπίεσης ήχου AAC. Τα αποτελέσματα δεν είναι και ότι καλύτερα, πολλοί το χρησιμοποιούν μόνο για mp4 muxer. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ :

http://fixounet.free.fr/avidemux/


Ορολογία

Εδώ θα αναλύσουμε με απλά λόγια τους πιο γνωστούς όρους που χρειάζεται να γνωρίζει ένας encoder.

Container format

To container format είναι ουσιαστικά ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο που μπορεί να περιέχει διάφορους τύπους δεδομένων, συμπιεσμένων με συγκεκριμένα codec βίντεο και ήχου. Το container χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει και να συγκρατήσει τους διαφορετικούς τύπους δεδομένων. Απλά container format μπορούν να περιέχουν μόνο μερικά συγκεκριμένα πρότυπα συμπίεσης ήχου, ενώ άλλα πιο εξελιγμένα επιτρέπουν την ύπαρξη πολλών stream ήχου και βίντεο, υπότιτλους, πληροφορίες για chapter, μαζί με πληροφορίες για τον συγχρονισμό των διάφορων stream ώστε να παίζουν όλα μαζί σωστά.
Παρακάτω θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε τα πιο γνωστά container format για αρχεία βίντεο.


Audio Video Interleave, AVI

Αδιαμφισβήτητα το πιο διαδεδομένο container στην ιστορία του ψηφιακού βίντεο. Δημιουργήθηκε από τη Microsoft το 1992 σαν μέρος του multimedia framework (θα το δούμε παρακάτω) Video For Windows (VFW) και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Windows 3.1 . Τα αρχεία AVI μπορούν να περιέχουν βίντεο και ήχο, ακόμα και πολλαπλά stream ήχου, κάτι όμως που δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ. Τα περισσότερα αρχεία AVI σήμερα χρησιμοποιούν τις επεκτάσεις που πρότεινε το Matrox OpenDML group το 1996, και αναγνώρισε η Microsoft, χαρακτηρίζοντας ανεπίσημα αυτά τα αρχεία "AVI 2.0".
To AVI θεωρείται πλέον ένα ξεπερασμένο container format. Υπάρχει πολύ σημαντική περιττή πληροφορία (overhead) όταν χρησιμοποιείται με δημοφιλή MPEG-4 codec, όπως DivX και XviD, αυξάνοντας το μέγεθος του αρχείου περισσότερο απ'ότι θα χρειαζόταν. Επίσης το AVI δεν υποστηρίζει εγγενώς πολλά από τα μοντέρνα χαρακτηριστικά του προτύπου MPEG-4 όπως τα B-frames (θα το δούμε παρακάτω). Συγκεκριμένα τα H264 codec έχουν πολλά χαρακτηριστικά που δεν υποστηρίζονται από το AVI, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα αρχεία να έχουν πολλά προβλήματα συμβατότητας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Video_Interleave


Advanced Systems Format (παλιότερα Advanced Streaming Format), ASF

Το ASF είναι το container format που ανέπτυξε η Microsoft ειδικά για video streaming και είναι μέρος του Windows Media Framework. Συνήθως χρησιμοποιείται με βίντεο συμπιεσμένο με WMV και ήχο συμπιεσμένο με WMA. Τις περισσότερες φορές δεν έχει καλή ποιότητα, πράμα λογικό αφού δμιουργήθηκε με σκοπό το streaming και όχι την αποθήκευση. Αρχεία με κατάληξη WMV, είναι ουσιαστικά με container ASF, που περιέχει βίντεο συμπιεσμένο με το codec WMV9.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Systems_Format
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Media_Video


MPEG-4 Part 14, MP4

Το MP4 είναι ένα multimedia container format που προτάθηκε σαν μέρος του προτύπου MPEG-4. Χρησιμοποιείτε κυρίως για την αποθήκευση βίντεο και ήχου, ειδικά όταν είναι συμπιεσμένα με κάποιο codec από τα πρότυπα MPEG, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και άλλων δεδομένων όπως υπότιτλοι και εικόνες. Είναι βασισμένο στο container format Quicktime της Apple με κατάληξη MOV, οπότε είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα, απλά το MP4 έχει και μερικά χαρακτηριστικά παραπάνω. Είναι συμβατό με πολλές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως κινητά, PSP και άλλα, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δημοφιλές. Ποιότητα πολύ καλή, αφού είναι πλήρως συμβατό με τα MPEG-4 codec.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4_Part_14


OGG

Το OGG είναι ένα container format που υποστηρίζει βίντεο, ήχο και υπότιτλους που είναι συμπιεσμένα με codec ανοιχτού κώδικα, όπως το XviD, Vorbis, Theora και άλλα. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο καθώς δεν υποστηρίζει πολλά διαφορετικά codec. Ποιότητα μέτρια.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/Ogg


Ogg Media, OGM

To container format Ogg Media με κατάληξη αρχείου OGM, είναι ουσιαστικά μια επέκταση του AVI container ώστε να υποστηρίζει chapter information, πολλαπλά track υποτίτλων, πολλαπλά track ήχου και φυσικά υποστήριξη του codec Vorbis για ήχο, αφού το AVI είναι τελείως ασύμβατο με το συγκεκριμένο codec. Όπως και το OGG, δεν είναι ευρέως διαδεδομένο. Ποιότητα αρκετά καλή, αφού είναι επέκταση του AVI.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/OGM


Matroska, MKV

To πιο μοντέρνο container format, και ίσως το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα από άποψη προτύπων συμπίεσης ήχου και βίντεο, αλλά έχει και πολλά άλλα χαρακτηριστικά όπως, γρήγορο seeking στο αρχείο βίντεο, υψηλός έλεγχος και ανάκτηση λαθών, chapter information, πολλαπλά stream υπότιτλων και ήχου, υποστήριξη streaming. Επίσης υποστηρίζει πλήρως όλα τα MPEG-4 codec. Έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση σε ποιότητα, αφού είναι πλήρως συμβατό με τα περισσότερα μοντέρνα codec.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://www.matroska.org/


Flash Video, FLV

To container FLV είναι ένα format αρχείου που αναπτύχθηκε από την Macromedia και πλέον ανήκει στην Adobe Systems, και χρησιμοποιείται για την αναπραγωγή αρχείων βίντεο μέσω Internet. Επίσης μπορεί να ενσωματωθεί σε αρχεία SWF (ShockWave Flash). Μερικά από τα site που χρησιμοποιούν το FLV είναι τα YouTube, Google Video, Reuters.com, Yahoo! Video και το MySpace. Υποστηρίζει βίντεο συμπιεσμένο με codec προτύπου H.263 και ήχο συμπιεσμένο σε MP3. Η ποιότητα είναι χαμηλή λόγω της χρήσης για την οποία προορίζεται.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_Video


3GP

To 3GP είναι μια απλοποιημένη έκδοση του MP4 container format, σχεδιασμένο για τα 3G κινητά. Υποστηρίζει βίντεο συμπιεσμένο σε H.263 και AVC/H.264 και ήχο συμπιεσμένο σε AAC και AMR. Η ποιότητα είναι αρκετά χαμηλή, αφού προορίζεται για κινητά.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/3gp


RealMedia, RM, RMVB

Το container αυτό αναπτύχθηκε από την RealNetworks και χρησιμοποιείται για streaming στο Internet. Τα αρχεία RM είναι συμπιεσμένα σε Constant BitRate (CBR) ενώ τα RMVB είναι σε Variable BitRate (VBR). Η ποιότητα είναι χαμηλή, αφού χρησιμοποιείται για streaming.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/RealMedia


QuickTime file format, MOV, QT

To container αυτό είναι πλήρες συμβατό με το MPEG-4 Part 14, με αποτέλεσμα να έχει πολύ υψηλή ποιότητα. Επίσης η δομή των δεδομένων είναι τέτοια που επιτρέπει την επεξεργασία σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, χωρίς το ξαναγράψιμο όλης της πληροφορίας, κάτι που λείπει από τα υπόλοιπα container.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/QuickTime


Προς το παρόν αυτά τα ολίγα, αναμένετε τη συνέχεια τις επόμενες μέρες...

Special Thanks
xHATEBREEDx
spahar
-=S=-


_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Gpower2 στις Δευ Ιούλ 09, 2007 8:15 pm, 6 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 07 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 364


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 11:36 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραιος gpaoua! (ειδες προφορα?) Respekt
Μια διευκρίνηση μονο. Στα audio codecs, οgg ειναι το container. vorbis το codec.
_________________
Drinkin' beer in the hot sun / I fought the law and I won

Justice and Liberty, you can buy - but you don't get free
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 12:10 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

-=S=- έγραψε:
Ωραιος gpaoua! (ειδες προφορα?) Respekt
Μια διευκρίνηση μονο. Στα audio codecs, οgg ειναι το container. vorbis το codec.


Nice accent dude! Cool

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, φάνηκε ότι βιάστηκα να γράψω για το συγκεκριμένο format που δεν έχω δουλέψει πολύ, έτσι ξεδιάλυνα κι εγώ το τοπίο όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα! big smile

Εννοείται πως οι αλλαγές περάστηκαν...

Αυτή πάντως είναι μόνο η αρχή, έπονται ΠΟΛΛΑ!!! Wink
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 04 Ιαν 2006
Δημοσιεύσεις: 568
Τοποθεσία: The Weird




Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 2:25 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολυ ωραια κινηση αυτο το topic
Μπραβο gpower.

Thumbs UP Respekt Thumbs UP
_________________

.:: Gungrave Released By AC ::.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger


Ένταξη: 18 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 1099
Τοποθεσία: Unknown

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 2:32 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gpower2 μόλις έλυσες πολλές απορίες. Worthy
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 8:22 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά από ώρες γραψίματος για τη διπλωματική μου, είπα να γράψω (μιας και πήρα φόρα) και για τα containers! Βλέπω ότι το ποστ μεγαλώνει επικίνδυνα, Left υπάρχει περιορισμός στη βάση ή θα την τινάξουμε στον αέρα; Razz Razz Razz

Καλό διάβασμα σε όλους τους επίδοξους encoders! big smile

Υ.Γ.
Αν νομίσατε ότι αυτό είναι όλο, γελιέστε...
Έχουμε ακόμα ΠΟΛΥ πράμα...

Υ.Γ. 2
Ένα μεγάλο Thank you στον spahar, ο οποίος έκανε το thread που στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία αυτού που διαβάζετε!

Υ.Γ. 3
Ένα ακόμα μεγάλο Thank you στον big boss xHATEBREEDx που στηρίζει τις προσπάθειες που έχω κάνει μέχρι τώρα!

Υ.Γ. 4
Ένα μεγάλο Respekt στον φανταστικό admin μας Left64Vegeta για το μεράκι του και τις πρωτότυπες ιδέες του που με αναζωογόνησαν!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 03 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 201
Τοποθεσία: Melnibone


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 8:40 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγχαρητήρια gpower2.
Άλλο ένα υπέροχο thread.
Worthy Respekt Worthy

Τώρα και μια ερώτηση σχετικά με το encoding...
Έχω ένα video από DVD αλλά το έκοψα(trim) και τώρα δεν συγχρονίζεται με τον ήχο.
Πως μπορώ να κόψω το αρχείο του ήχου ώστε να ξαναταιριάξει με το video?
Ο ήχος είναι σε .AC3.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 13 Απρ 2006
Δημοσιεύσεις: 45
Τοποθεσία: Αθήνα-Μεσολόγγι

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 11:28 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απλά Respekt big smile
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 11 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 99


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 11:33 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Worthy Worthy Worthy
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 09, 2007 11:33 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Elric έγραψε:
Έχω ένα video από DVD αλλά το έκοψα(trim) και τώρα δεν συγχρονίζεται με τον ήχο.
Πως μπορώ να κόψω το αρχείο του ήχου ώστε να ξαναταιριάξει με το video?
Ο ήχος είναι σε .AC3.


Πρώτα πρώτα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! big smile

Τώρα στο θέμα μας, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι γιαυτό που θέλεις. Επειδή απότι κατάλαβα το trim έγινε από avs script, μπορείς να κατεβάσεις το NicAudio Plugin, να το πετάξεις στον κατάλογο Plugins του Avisynth, και να φορτώσεις το AC3 πριν το trim. Έτσι με το trim θα κόψεις και τον ήχο μαζί με το βίντεο. Για παράδειγμα θα έχεις ένα script της μορφής :

Κώδικας:

DGDecode_MPEG2Source("Your_file.d2v")
NicAC3Source("FileName.ac3", Channels=6, DRC=0)
trim(...)

other filters


Νομίζω πως είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος. Ο άλλος τρόπος είναι να φορτώσεις χωρίς το trim το βίντεο στο VirtualDubMod, να κάνεις Streams->Add Stream, να βάλεις το AC3 που έχεις, και να κόψεις τα frames μέσα από το VirtualDubMod από τον κέρσορα κάτω και τα selection tools.

Πιστεύω να σε κάλυψα, ειδάλλως περιμένω τις απορίες σου! big smile
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 30 Μάι 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τοποθεσία: $root_dir














Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 1:45 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Hajate έγραψε:
gpower2 μόλις έλυσες πολλές απορίες. Worthy

Και που είσαι ακόμα...
gpower2 έγραψε:
Μετά από ώρες γραψίματος για τη διπλωματική μου, είπα να γράψω (μιας και πήρα φόρα) και για τα containers!

Ήρωας!
gpower2 έγραψε:
Βλέπω ότι το ποστ μεγαλώνει επικίνδυνα, Left υπάρχει περιορισμός στη βάση ή θα την τινάξουμε στον αέρα;

Μην ανησυχείς, όταν φτάσει η ώρα θα σου βγάλει μηνυματάκι Post TOO Long. Φρόντισε να έχεις κάνει copy paste το κείμενο τότε, για να το βάλεις σε Word/Pdf Razz

gpower2 έγραψε:
Αν νομίσατε ότι αυτό είναι όλο, γελιέστε...
Έχουμε ακόμα ΠΟΛΥ πράμα...

Συμφωνώ σε αυτό... Ως εδώ έχουμε κάτι σαν "Εισαγωγή στο encoding - Πρόλογος". Μέχρι να φτάσουμε στα VFR, CFR, Avisynth, Decimations, manual timecoding, πως χρησιμοποιούνται όλα τα εργαλεία encoding, οι ειδικές περιπτώσεις κλπ, έχουμε πολύυυυ δρόμο ακόμα.

gpower2 έγραψε:
Ένα μεγάλο thankyou στον spahar, ο οποίος έκανε το thread που στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία αυτού που διαβάζετε!

Παρόλο που διαφώνησα γιατί το θεωρούσα ακατόρθωτο...

gpower2 έγραψε:
Ένα ακόμα μεγάλο thankyou στον big boss xHATEBREEDx που στηρίζει τις προσπάθειες που έχω κάνει μέχρι τώρα!

Enyaka yaka Hatebreed-sama-sama Worthy

gpower2 έγραψε:
Ένα μεγάλο Respekt στον φανταστικό admin μας Left64Vegeta για το μεράκι του και τις πρωτότυπες ιδέες του που με αναζωογόνησαν!

Ήταν αμφίπλευρο πιστεύω, και συ με γέμισες με νέες ιδέες (και δυνατότητες).

Θα είναι μεγάλη πρωτοπορία, αν τελικά γίνει ένας πλήρης οδηγός encoding (και ίσως αργότερα οδηγός fansubbing), για τα ελληνικά δεδομένα (και ίσως και για τα παγκόσμια). Ωστόσο έχουμε ακόμα πολύυυυυ μέλλον... Άμα έχω καμιά καλή ιδέα ίσως συνεισφέρω και γω κανένα λιθαράκι.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα


Ένταξη: 22 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 611





Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 3:25 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gpower, πολύ καλή δουλειά. Κάθισα αρκετή ώρα και μελέτησα ( HaHa ) ό,τι έγραψες. Είμαι σίγουρος πως θα μου χρησιμεύσουν στο εγγύς μέλλον.
Πραγματικά ανυπομονώ να γράψεις και άλλα, ελπίζω να μην σταματήσεις μιας και έκανες την αρχή Thumbs UP

Επίσης, αν έχεις τόση όρεξη όση δείχνεις πως έχεις, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να ανοίξεις ένα καινούργιο κλειδωμένο Thread που θα postάρετε τα απαραίτητα, χωρίς να μπλέκονται με τα δικά μας posts. Πιστεύω πως θα είναι πιο εύχρηστο.
Βέβαια η ομάδα θα αποφασίσει τι θα κάνει, απλά λέω την γνώμη μου.

Ευχαριστώ και πάλι. Ίσως τελικά από 'δω και μπρος να αυξηθούν οι περιπτώσεις project που ξεπετάγονται από το πουθενά και τελειώνουν στο άψε-σβήσε (λέγε με Gungrave Whistling )
_________________

ΤΟ ADN είναι ένα σύστημα προώθησης των anime στην Ελλάδα.Ορισμένες αλυσίδες:
AnimeClipse Releases//Saint Seiya Collection//High Definition Movies
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger


Ένταξη: 03 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 201
Τοποθεσία: Melnibone


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 12:17 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Τώρα στο θέμα μας, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι γιαυτό που θέλεις. Επειδή απότι κατάλαβα το trim έγινε από avs script, μπορείς να κατεβάσεις το NicAudio Plugin, να το πετάξεις στον κατάλογο Plugins του Avisynth, και να φορτώσεις το AC3 πριν το trim. Έτσι με το trim θα κόψεις και τον ήχο μαζί με το βίντεο. Για παράδειγμα θα έχεις ένα script της μορφής :

Κώδικας:
DGDecode_MPEG2Source("Your_file.d2v")
NicAC3Source("FileName.ac3", Channels=6, DRC=0)
trim(...)


other filters

Το δοκίμασα αυτό και δεν πέτυχε.
Είσαι σίγουρος πως είναι σωστό?
Γιατί όταν βάζω το trim μετά to NickAC3Source μου ότι: cannot trim if there is no video.
Κάπως έτσι είναι το script μου.

Κώδικας:
LoadPlugin(".....NicAudio.dll")
DGDecode_mpeg2source(".....VTS_01_1.d2v",info=3)
ColorMatrix(hints=true)
edeintted = AssumeTFF().SeparateFields().SelectEven().EEDI2(field=-1)
tdeintted = TDeint(edeint=edeintted,order=1)
tfm(order=1,clip2=tdeintted).tdecimate(hybrid=1)
crop( 8, 54, -8, -58)
NicAC3Source(".....VTS_01_1 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -208ms.ac3")
trim(541,15049)
textsub("....Subs.ass")

_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 1:28 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Elric έγραψε:
Το δοκίμασα αυτό και δεν πέτυχε.
Είσαι σίγουρος πως είναι σωστό?
Γιατί όταν βάζω το trim μετά to NickAC3Source μου ότι: cannot trim if there is no video.
Κάπως έτσι είναι το script μου.


Μάλλον έχεις δίκιο, ξέχασα να σου γράψω μια εντολή. Το διορθωμένο script είναι:

Κώδικας:

LoadPlugin(".....NicAudio.dll")
video=DGDecode_mpeg2source(".....VTS_01_1.d2v",info=3)
audio=NicAC3Source(".....VTS_01_1 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -208ms.ac3", Channels=2, DRC=0)
AudioDub(video, audio)
DelayAudio(-208/1000)
trim(541,15049)
ColorMatrix(hints=true)
edeintted = AssumeTFF().SeparateFields().SelectEven().EEDI2(field=-1)
tdeintted = TDeint(edeint=edeintted,order=1)
tfm(order=1,clip2=tdeintted).tdecimate(hybrid=1)
crop( 8, 54, -8, -58)
textsub("....Subs.ass")


Με την εντολή DelayAudio περνάς και το Delay που αναφέρεται στο filename του AC3, ενώ με την AudioDub ανώνεις τα track του βίντεο και του ήχου.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 16 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Athina

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2007 3:18 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πολύ καλές πληροφορίες!! μάλλον θα ασχοληθώ γιατί το encoding μου φαίνεται πολύ ωραίο από κάτι λίγα που δοκίμασα big smile όπως είπε και ο phantom καλο θα ήτανε να τα βάλεις όλα σε ένα thread κλειδωμένο!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την GoGetaSjj4 στις Σαβ Σεπ 22, 2007 10:55 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Σελίδα 1 από 10

 
Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group






MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.02138 seconds with 5 queries