Σύνδεση Όνομα μέλους Κωδικός
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη    
Εγγραφή
Εγγραφή
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Reviews - Βαθμολογίες

[Review] Seirei no Moribito (Guardian of the Sacred Spirit)
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  

Πώς σας φάνηκε η σειρά;
10
58%
 58%  [ 17 ]
9
24%
 24%  [ 7 ]
8
0%
 0%  [ 0 ]
7
13%
 13%  [ 4 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
3%
 3%  [ 1 ]
Σύνολο Ψήφων : 29

Συγγραφέας Μήνυμα


Ένταξη: 21 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 369
Τοποθεσία: Karlshamn






Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 19, 2009 1:20 pm
Τίτλος: [Review] Seirei no Moribito (Guardian of the Sacred Spirit)
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άνοιξη του 2007. Ακόμα δεν είχα εξοικιωθεί με το χώρο των anime. Έψαχνα λοιπόν στα τυφλά για κάποια σειρά, καθώς αγνοούσα ακόμα παντελώς το anidb. Κι έτσι απλά και τυχαία το μάτι μου έπεσε σε ένα περίεργο όνομα - Seirei no Moribito. Μου κίνησε αμέσως την περιέργεια επειδή αντίθετα με άλλες δημοφιλείς σειρές που κυκλοφορούσαν, όπως Death Note, Full Metal Alchemist, Twelve Kingdoms, ο τίτλος της δεν ήταν γραμμένος στα αγγλικά. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φαινόταν καθαρά ότι επρόκειτο για σειρά που δημιουργήθηκε με μεγάλο σεβασμό και η οποία θα κέρδιζε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.



Ας ξεκινήσω αναφέροντας ότι η σειρά είναι βασισμένη σε σειρά βιβλίων από τη συγγραφέα Uehashi Naoko. Δημιουργίες της ίδιας συγγραφέος έχουν μεταφερθεί στο ραδιόφωνο, σε manga και σε anime. Στην πραγματικότητα η ιστορία της σειράς περιγράφει τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο πρώτο από τα δέκα βιβλία της σειράς Moribito.





Το animation της σειράς κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν αναμενόμενο εξάλλου καθώς η σειρά ήταν παραγωγής Production I.G., που μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές δουλειές.





Ο κόσμος είναι γεμάτος λεπτομέρεια και όμορφα χρώματα. Ο σκηνοθέτης Kenji Kamiyama είναι ο ίδιος που σκηνοθέτησε τα Ghost in the Shell : Stand alone complex και Ghost in the Shell : Stand alone complex 2nd GIG όπως και την ταινία Jin-Roh - The Wolf Brigade και η δουλειά του εδώ είναι άριστη. Πολλές φορές η εικόνα γεμίζει με λεπτομέρειες φαινομενικά άσχετες, οι οποίες ωστόσο κρύβουν πλήθος πλούσιων συμβολισμών πίσω τους, τους οποίους ο θεατής μπορεί εύκολα να προσπεράσει την πρώτη φορά που θα δει τη σειρά.





Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστώ ότι βλέπω κάτι νέο κάθε φορά που βλέπω ένα επεισόδιο για πολλοστή φορά. Ακόμα δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τοπία ήταν τόσο όμορφα σχεδιασμένα, γεμάτα πανέμορφους συνδιασμούς χρωμάτων που πάγωνα την εικόνα και αφηνόμουν να βυθιστώ στο φανταστικό κόσμο μπροστά μου.





Οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι, ανθρώπινοι με κίνηση γεμάτη ζωντάνια. Οι υπερβολές που συναντούμε συχνά στα anime εδώ απουσιάζουν ακόμα και στις σκηνές μάχης, μπορούμε ωστόσο να εξαιρέσουμε τα δόντια του Tohya :P .





Είναι δύσκολο συνήθως μια σειρά να διατηρεί το αρχικό επίπεδο ποιότητας ως το τελευταίο επεισόδιο, ωστόσο το Seirei no Moribito καταρρίπτει πανηγυρικά τον κανόνα.





Θα περιμένε κανείς σε τέτοιου είδους σειρά να ακούσει ως τραγούδια εισαγωγής και τέλους κάτι πιο παραδοσιακό και παρόμοιο στο κομμάτι εισαγωγής του Twelve Kingdoms. Αντίθετα στην εισαγωγή ακούμε ένα ρυθμικό κομμάτι από τους L'Arc-en-Ciel με τίτλο "Shine" και στο τέλος ένα ερωτικό τραγούδι από τη Sachi Tainaka με τίτλο "Itoshii Hito e (To the loved one)" τα οποία όσο ευχάριστα και να είναι δεν ταιριάζουν τόσο με τη θεματολογία της σειράς.





Κάπου εκεί βέβαια τελειώνουν και τα μειονεκτήματα του Seirei no Moribito όσον αφορά τον ήχο. Τα υπόλοιπα κομμάτια που ακούγονται κατά της διάρκειας της σειράς ανταποκρίνονται με το παραπάνω στο όλο κλίμα και βοηθούνε το θεατή να απορροφηθεί κυριολεκτικά στην ιστορία. Ο συνθέτης Kenji Kawai (GitS, GitS 2: Innocence, Mobile Suit Gundam 00 1η και 2η season και πολλά άλλα) κατάφερε να δημιουργήσει μελωδίες με έντονα ασιατικά στοιχεία που συνδέονται όμως αβίαστα με την εικόνα - πότε δυναμικές σε σκηνές δράσης, πότε χαλαρωτικές σε σκηνές καθημερινότητας και πότε αλλόκοτες σε σκηνές μυστηρίου και φαντασίας. Η μελωδία του τραγουδιού με λόγια που ακούμε ελάχιστα στην αρχή του πρώτου επεισοδίου, επαναλαμβάνεται συχνά και μπορεί κανείς εύκολα να τη θυμηθεί, ενώ έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε ολόκληρο στα τελευταία επεισόδια.





Οι φωνές των χαρακτήρων έχουν επίσης επιλεγεί με μεγάλη προσοχή. Κάθε ηθοποιός πείθει με την ερμηνεία ενώ όλοι μαζί στο σύνολό τους σου δίνουν την εντύπωση ότι ζουν πραγματικά στον κόσμο του βιβλίου. Θετική θεωρώ επίσης την επιλογή ενός 15χρονου αγοριού και όχι γυναίκας να χαρίσει τη φωνή του στον Chagum.





Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό κόσμο τόσο ανθρώπινο και εύθραστο όσο και μυθολογικό και μυστικιστικό. Η ηρωίδα της σειράς, μια 30χρονη δυναμική γυναίκα, ονόματι Balsa, ταξιδεύει και αναλαμβάνει το ρόλο σωματοφύλακα προκειμένου να εξιλεωθεί για αμαρτίες του παρελθόντος. Στα ταξίδια της τυχαίνει να σώσει τη ζωή του νεαρού πρίγκιπα Chagum και αναλαμβάνει την προστασία του, τη στιγμή μάλιστα που ο κίνδυνος προέρχεται από τον ίδιο του τον πατέρα.





Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι νέο, ωστόσο αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει δεν είναι τόσο η πλοκή (χωρίς να σημαίνει ότι λείπουν οι ανατροπές) αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή αποδίδεται. Μπορεί παρακολουθώντας κάποιος τα τρία πρώτα επεισόδια να πιστέψει ότι η σειρά είναι γεμάτη δράση και μάχες, γρήγορα, όμως καταλαβαίνει ότι προσπαθεί να εστιάσει κάπου αλλού, στην ανθρώπινη ζωή και την αξία της.





Σε όλα τα επεισόδια μπορεί κανείς να αναζητήσει και να βρει διάσπαρτα νοήματα και προτροπές για καλύτερη ζωή, ενώ ακόμα και τα φαινομενικά άσχετα με την ιστορία επεισόδια από τη μια χτίζουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων της σειράς και με τους θεατές και από την άλλη όλα βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση τόσο των γεγονότων που συμβαίνουν όσο και όλου του κόσμου γενικά μέσα στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Τελειώνοντας τη σειρά πολλοί θα νιώσουν σαν να έχουν διαβάσει ένα καλό βιβλίο.





Η κύρια δύναμη του Seirei no Moribito είναι οι χαρακτήρες τηςου. Ανέφερα παραπάνω ότι η "αφήγηση" της ιστορίας είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι, παρά την πληθώρα χαρακτήρων που εμφανίζονται, δίνεται η δυνατότητα στο θεατή να γνωρίσει τη σκέψη τους, την προσωπικότητά τους, τις συνήθειές τους, τις δυνατότητές τους, τους ενδοιασμούς και τις επιθυμίες τους.





Στο τέλος της σειράς όχι μόνο είχα δεθεί με τους χαρακτήρες, αλλά ήθελα να μάθω περισσότερα για το παρελθόν τους αλλά και για την πορεία τους στο μέλλον. Η αποφασιστικότητα της Balsa, η αθωότητα του Chagum, το ανήσυχο πνεύμα του Shuga, η καλοσύνη του Tanda, η δυναμικότητα της Σαμάνου Torogai έχουν αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.





ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Η καλύτερη σειρά της άνοιξης του 2007. Δεν πρέπει να τη χάσετε. Αξίζει κανείς να αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να παρακολουθήσει αυτή την όμορφη ιστορία. Τα όμορφα γραφικά, η μαγευτική μουσική, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, η όμορφη αφήγηση και τα διάσπαρτα σε όλη την έκταση της σειράς νοήματα θα σας κρατήσουν σίγουρα συντροφιά και θα παραμείνουν μαζί σας και μετά το τέλος της σειράς, όχι να σας στοιχειώνουν αλλά να σας συντροφεύουν.


Ορίστε και δύο όμορφα artwork (λιγάκι τεράστια):




_________________

Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα


Ένταξη: 27 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 293
Τοποθεσία: Αθηνα


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 19, 2009 2:44 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εξοχη παρουσιαση, για μια μοναδικη σειρα! Συνηθως, μια καλη παρουσιαση, με προτρεπει να δω την παρουσιαζομενη σειρα. Σε αυτη την περιπτωση, μιας και την εχω δει την σειρα, η εκπληκτικη παρουσιαση του lexalkon, με προτρεπει να την ξαναπαρακολουθησω Respekt
_________________
Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 19, 2009 5:19 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πραγματικά καταπληκτική παρουσίαση! Respekt

Ένα anime εξαιρετικό, και φυσικά ένα εξαιρετικό release από την AnimeClipse! Όσοι δεν το έχετε δει ακόμα, σπεύσατε!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 06 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 73
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 19, 2009 7:10 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ψήφισα κι εγώ 10, όχι μόνο για τη σειρά που όντως ήταν εκπληκτική, αλλά και για το review που αποδίδει στο έπακρο αυτό που είδαμε!
Συγχαρητήρια lexalkon για όλα! Respekt
_________________
...I'm not breaking down, I'm breaking out...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 19 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 165
Τοποθεσία: Athens, Greece

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2009 8:17 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διαβάζω το review 7.45 το πρωί και... τι να πω... σχεδόν δακρύζω. Κορυφαία παρουσίαση.
(ήθελα να κάνω review από καιρό απλά δεν έτυχε να βρω τον χρόνο, βέβαια ο Lex με κάλυψε μια χαρά με τα λεγόμενά του. ^^)

Ότι και να πω λίγο θα είναι τόσο για την παρουσίαση όσο και για το συγκεκριμένο anime το οποίο έχει κερδίσει ειλικρινά μοναδική κι αξέχαστη θέση στην καρδιά μου, μετά από 3 συνολικά φορές που το είδα. (έπεται και 4η λογικά στο μέλλον)
Αχ μακάρι να ήταν όλα έτσι, τίποτα άλλο δεν θα ζητούσα. Κάθε φορά που το βλέπω το εκτιμώ όλο και περισσότερο.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις έντονες και ρεαλιστικές προσωπικότητες, τα κίνητρα, τα διδακτικά μηνύματα περί ανθρώπινης ζωής, παραδόσεων αλλά και καθημερινότητας; Τους χαρακτήρες που είναι ο ένας πιο πειστικός απ'τον άλλον και δέθηκα μαζί τους γιατί ήταν ανθρώπινοι; Την ομορφιά των εικόνων, των τοπίων και το δέσιμο με την σαγηνευτική μουσική του Kawai Kenji; Ή τις συγκινήσεις με τον προσωπικό αγώνα του καθένα απέναντι στην ζωή;

Ίσως απ'τις καλύτερες επιλογές και για άτομα που δεν βλέπουν καθόλου anime αλλά και για να το δοκιμάσετε στην οικογένειά σας. (σε όσους το δοκίμασα έπιασε) Άλλωστε το theme του είναι τέτοιο που το καθιστά κατάλληλο για εντελώς όλες τις ηλικίες. Αναρωτιέμαι αν αυτό το συνάντησα ποτέ αλλού εκτός από Miyazaki movies, τέτοιο μαγευτικό ταξίδι. Σαν να διαβάζεις μια καλογραμμένη νουβέλα.

To μόνο ελάττωμα που βρήκα προσωπικά, ήταν τα μέτρια opening/ending, αλλά ποιος νοιάζεται. :P

Με κάλυψε ο Lex όμως, και επειδή μερικές εικόνες είναι χίλιες λέξεις, αν όποιος/α κοιτάξει αυτό το review δεν δει και το anime, τότε τι να πω. :S Χάνει.

PS1 : Δεν χρειάζεται να πω τι ψήφισα, αυτονόητο... Respekt
PS2 : Bravo στον Lex τόσο για το review όσο και για τον κόπο του για το release της Animeclipse (χαρά στο κουράγιο του με το v2). Πήρε καιρό αλλά το Seirei το άξιζε. ^^ Thumbs UP
Χαλαρά ο αγαπημένος μου τίτλος από όσα series έχουν υποτιτλιστεί στα ελληνικά. Worthy Thumb 2 Up
_________________
My swords are said to instill in their
wielders the urge to kill, once they grip the hilt.
In the end, they are demonic swords.
A sword that cuts one free from one’s karma and does not cut people…
That is what I consider the ultimate sword.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 15 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 13


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 26, 2009 12:10 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φτου! Αν ηξερα οτι ειχε 9 δεκαρια θα ψηφιζα και εγω για να γινουν 10. Αντ'αυτου ψηφισα 7.

Και για μενα αυτη ειναι σειρα σταθμος για το 2007, παρολο που δεν με ενθουσιασε οσο θα περιμενα.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 14 Μάι 2009
Δημοσιεύσεις: 33
Τοποθεσία: Στην μεγάλη κόκκινη γραμμή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 28, 2009 8:55 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

10 απο εμενα big smile
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 07 Μάρ 2011
Δημοσιεύσεις: 1


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 07, 2011 6:11 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

EFXARISTO
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 892
Τοποθεσία: Αθήνα







Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 07, 2011 6:55 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μιας και ο φίλος μας ξέθαψε αυτό το τρομερό review που ομολογώ ότι μου είχε ξεφυγει να πω κι εγώ 2 λόγια. 1ον φοβερή σειρά. Μέσα στο Top 3 μου μαζί με FullMetal Alchemist και One Piece. 2ον απλά το καλύτερο review που έχω ποτέ διαβάσει για σειρά. 1000 μπράβο στον lexalkon. Worthy Worthy Worthy
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 18 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 1099
Τοποθεσία: Unknown

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 08, 2011 1:31 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΚ αφου το ξεθάψατε και όλοι λένε καλά λόγια ,θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.
Την πρώτη φορά το είχα droparei στα μισά και αν θυμάμαι και καλά, είχα διαφωνήσει και με τον lexalcon για το πόσο καλό είναι.Για να δούμε ,θα αντέξω να το δω όλο?

spam: 3 post και μεθυσμένος.Υπερκόπωση σήμερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 07 Μάρ 2010
Δημοσιεύσεις: 170
Τοποθεσία: Κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 08, 2011 5:35 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικά και εγώ που το είδα πριν κανα 2 χρόνια από εσάς, είχα μείνει ευχαριστημένος. Μπορεί να με έκανε να ψιλοβαρεθώ στη μέση, αλλά από εκεί και μετά το βρήκα επικό.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Reviews - Βαθμολογίες Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group






MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01572 seconds with 5 queries